Επιστροφή στην καθημερινότητα

της Ιωάννας Κωσταρέλλα, www.xronos-kozanis.gr

Και τώρα που τελείωσαν τα πανηγύρια, το θέατρο, η παράσταση καραγκιόζη, η οπερέτα ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε το, ο κάθε κατεργάρης οφείλει από Δευτέρα να γυρίσει στον πάγκο του. Μετά από ατέλειωτες συζητήσεις το κονκλάβιο αποφάσισε «habemus papa(dimo)m». Πίσω, λοιπόν, πάλι στις ανακοινώσεις μέτρων, περικοπών, για να μην ξεχνιόμαστε. Το πιθανότερο είναι ότι πλέον τα πράγματα θα είναι σκληρότερα, αφού ο χρόνος είναι λιγότερος και η νέα κυβέρνηση έχει το «ελευθέρας» να προωθήσει γρήγορα τις συμφωνίες. Μια κυβέρνηση με στίγμα περισσότερο οικονομοκεντρικό και λιγότερο πολιτικό, αλλά πάνω από όλα με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την εφαρμογή των συμφωνιών της 26ης-27ης Οκτωβρίου.
Πολλοί αναρωτιούνται ακόμα γιατί έπρεπε να προηγηθεί αυτή η «διαβολοβδομάδα» για να καταλήξουμε εκεί που ήμασταν και πριν. Στην ανάγκη δηλαδή εφαρμογής των αποφάσεων από την κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση.
Ας τη δούμε, όμως, ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία που είχαμε να αντιληφθούμε πραγματικά ποιοι είναι οι πολιτικοί που ψηφίζουμε. Τουλάχιστον έτσι, έγινε προφανές ότι οι περισσότεροι συμφωνούμε στην ανάγκη συνέχισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, μέσα από συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει κι ας έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού για να το συνειδητοποιήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *