Γ. Ντζιμάνης-Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ:”Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος με τα Σκόπια, η οποία θα είναι δίκαιη και δεν θα προσβάλει την ιστορία και την καταγωγή κανενός”

Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος με τα Σκόπια, η οποία θα είναι δίκαιη και δεν θα προσβάλει την ιστορία και την καταγωγή κανενός.

Μία λύση στο Σκοπιανό μπορεί να προέλθει μόνο  χωρίς αλυτρωτισμούς και καχυποψίες και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας. Ελλάδα είναι η 3η επενδυτικά χώρα στα Σκόπια.
 Tα δύο βασικά προβλήματα στα Σκόπια που «γιγαντώθηκαν» επί εποχής Γκρούεφσκι αφορούν τον αλυτρωτισμό αλλά  και την φοβία ότι η Ελλάδα επιδιώκει την εξαφάνιση της , κάτι που απαντήθηκε  όμως από την Ελληνική Κυβέρνηση στην πράξη, με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ,όπως η συνεργασία  τριών-3- Πανεπιστημίων Ελλάδας-Σκοπίων, το άνοιγμα των Πρεσπών, η συντήρηση του αγωγού Πετρελαίου Θεσσαλονίκης-Σκοπίων,  η ανακαίνιση της γραμμής Φλώρινα-Μοναστήρι και η κατασκευή Νέου αγωγού αερίου μεταξύ Θεσσαλονίκης-Σκοπίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *