Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας: Συνάντηση με την Δήμαρχο Εορδαίας για το παραεμπόριο και την λαϊκή αγορά

O Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας κάνει γνωστό στους συναδέλφους ότι μετά από αίτημά του, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με την Δήμαρχο Εορδαίας κυρία Β. Βρυζίδου, και της εξέθεσε το φλέγον θέμα του παραεμπορίου στην Πτολεμαΐδα, καθώς και την ανεξέλεγκτη λειτουργία της λαϊκής αγοράς.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου επέδωσε στην Δήμαρχο επιστολή με τα αιτήματα και τις διαπιστώσεις που αφορούν το θέμα καθώς επίσης παρέδωσε και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, αίτημα συζήτησης για το θέμα αυτό, στο κορυφαίο όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ακολουθούν οι επιστολές:

 

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Κα Β. ΒΡΥΖΙΔΟΥ

 

Αγαπητή κυρία Δήμαρχε:

O Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας εκφράζει την εντονότατη ανησυχία του διαπιστώνοντας την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει πάρει η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Πόλη μας, καθώς και το όλο και αυξανόμενο παραεμπόριο που γίνεται πέριξ αυτής. Ολόκληροι δρόμοι πλέον έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο παζάρι, και μόνο εικόνα σύγχρονης Πόλης δεν είναι αυτή που δείχνουμε, κάθε Τετάρτη.

Παρά τις συνεχείς  μας διαμαρτυρίες, και παρά την απόφαση σε συνάντηση που είχαμε με το Διοικητή της Αστυνομίας, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και την υπεύθυνη της Δημοτικής αστυνομίας περί συνεχούς ελέγχου και πάταξης του παραεμπορίου, δεν έγινε απολύτως τίποτα, αντιθέτως επιδεινώθηκε  η κατάσταση εις βάρος των συναδέλφων μας.

Πιστεύουμε πως η Δημοτική Αστυνομία λειτουργεί ή αδρανεί εναντίον μας και δεν μας προστατεύει από εμφανέστατες παραβάσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε βδομάδα.. Εάν ο Δήμος  θέλει μία υπηρεσία που απλώς κόβει κλήσεις, τότε νομίζουμε ότι αυτή η υπηρεσία δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Εάν η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της, τότε ας ζητήσει την βοήθεια από τη Ελληνική Αστυνομία η οποία – όπως μας διαβεβαιώθηκε – είναι πρόθυμη να συμβάλει.

Χαρακτηριστικά σας ενημερώνουμε ότι από τον Ιούλιο ήδη επιτρέπεται πλέον η επί τόπου καταστροφή των εμπορευμάτων των παράνομων πωλητών με μπογιά, ή η άμεση κατάσχεσή τους από την υπεύθυνη αρχή η οποία είναι η Δημ. Αστυνομία. Αυτό σημαίνει ότι η Πολιτεία δίνει τα όπλα αλλά δεν χρησιμοποιούνται.

Και δεν είναι μόνο το παραεμπόριο αλλά ακόμη και κάποιοι νόμιμοι πωλητές που καταλαμβάνουν εδώ και χρόνια θέσεις εκτός της οριοθετημένης λαϊκής αγοράς, εμποδίζοντας ακόμα και την πρόσβαση στα καταστήματα των συναδέλφων μας, που επί σχεδόν δύο μήνες τον χρόνο είναι σαν να έχουν κλειστά τα καταστήματά τους, αντί να εκμεταλλευτούν την υπάρχουσα κίνηση της ημέρας.

Κυρία Δήμαρχε:

Ο εμπορικός κόσμος εδώ και δύο χρόνια υποφέρει και τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης για όλους μας, από την μεγάλη οικονομική κρίση που περνάει ο τόπος.

Για να κατανοήσετε το πρόβλημα σας πληροφορούμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία μας, από την αρχή του 2011 στην Πόλη μας έχουν βάλει λουκέτο 125 εμπορικά καταστήματα. Και είμαστε σίγουροι πως σ’ αυτό συντελεί και η αύξηση του παραεμπορίου.

Ο εμπορικός κόσμος της Πτολεμαΐδας, έχοντας φτάσει στα όριά του, απαιτεί πλέον, από την Δημοτική Αρχή να βάλει μία τάξη στο θέμα.

Εάν γίνει σωστή γραμμογράφηση στον χώρο της λαϊκής αγοράς, και λειτουργήσουν εκεί, εντός των ορίων της, όλοι οι νόμιμοι πωλητές, και εάν παταχθεί με τον αυστηρότερο τρόπο το παραεμπόριο και οι παράνομοι πωλητές, τότε πιστεύουμε ότι και χώροι δημοτικοί θα απελευθερωθούν, που τώρα καταλαμβάνονται παρανόμως, και οι συνάδελφοί μας θα λειτουργούν σε ένα άλλο πλαίσιο πιο υγειούς ανταγωνισμού.

Ο σύλλογός μας θα αποστείλει προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αίτημα για συζήτηση του θέματος στο Δ. Συμβούλιο.

Τέλος δεν σας κρύβουμε ότι πλέον έχουμε ζητήσει και από Νομικό την συνδρομή του και είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να ζητήσουμε την τιμωρία των τυχόν υπευθύνων για αυτό το φλέγον θέμα.

Για εμάς πλέον είναι θέμα επιβίωσης, της δικής μας και των παιδιών μας.

 

Σας ευχαριστούμε και αναμένουμε πράξεις.

 

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ματθαίος Καλ[email protected]

αϊτζόπουλος                                                                                             Σοφοκλής Ασιανός

 

 

 

 

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Ko KΑΜΠΟΥΡΗ Γ.

 

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ:

 

Σας καλούμε να φέρετε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να συζητηθεί από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους , το θέμα της ανεξέλεγκτης λειτουργίας

της λαϊκής αγοράς εκτός των προκαθορισμένων ορίων της, και την πάταξη του παραεμπορίου στην Πόλη μας.

Πιστεύουμε ότι στις δυσκολότατες οικονομικές συνθήκες που ζούμε, πρέπει να αποφανθεί και να δώσει λύση το ανώτατο όργανο του Δήμου μας, για τους τρόπους επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος που ταλανίζει σήμερα το υγειές στεγασμένο εμπόριο της Πόλης μας.

 

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τον χρόνο της συζήτησης ώστε να παρευρεθούμε και να εκθέσουμε τις απόψεις μας.

 

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος                                                               Σοφοκλής Ασιανός

 

 

3 comments for “Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας: Συνάντηση με την Δήμαρχο Εορδαίας για το παραεμπόριο και την λαϊκή αγορά

  1. πριν από της εκλογές θυμόμαστε όλα τα θέματα για να βάλουμε την φωτογραφία μας και να πούμε ότι κάνουμε κάτι για τους συναδέλφους!!!!!!

  2. ΜΠΡΑΒΟ ΟΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΑΘΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΤΣΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΟΡΦΩΣΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ/ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΥΡΙΛΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ.ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΠΟΛΗ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ΄΅ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ 2 ΑΤΟΜΑ ΘΑΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΙΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ.ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΗΝΕΙ ΑΝ ΒΓΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ” ΑΔΕΙΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΝΕΚΡΗ ΗΑΓΟΡΑ΄’ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΟΝΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΗΣΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΣΚΟΠΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ,ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ[ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ]ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΩΣ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥ ΜΕΡΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΠ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ , ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΧΩΡΟ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ[ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ] ΚΙΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΛΩΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΕΣ ΟΔΟΥΣ Η ΛΑΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΠ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ”””

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *