Ο Γιώργος Αδαμίδης, η νέα μονάδα και το ξεκάθαρο δίλημμα…

Του Παναγιώτη Πλιάτσιου

Δεν ξέρω αν η πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου του “Σπάρτακου” Γιώργου Αδαμίδη στην εφημερίδα “Καθημερινή”, με τη δήλωσή του πως, στην περίπτωση που δε δύναται η ΔΕΗ να βρει χρηματοδότες, τότε δεν είναι αρνητικός και στη (μειοψηφική) συμμετοχή ιδιωτών για την κατασκευή της 5ης μονάδας στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, ήταν στο…σωστό ή στο λάθος timing. Eδώ που τα λέμε, ίσως και να ήταν, λόγω της συγκυρίας του θέματος ή της παραμονής εκλογών στο μεγαλύτερο Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΗ στη χώρα.

Όμως αυτό που ξέρω καλά και αποδείχθηκε και το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή του Top Channel “Eπί Παντός”, είναι πως ο Γιώργος Αδαμίδης εξέφρασε μια προσωπική, συγκεκριμένη και καθαρή θέση-άποψη. Και είναι και ο μόνος συνδικαλιστής της περιοχής που τόλμησε δημοσίως -και με τον πλέον εμφατικό τρόπο- να τονίσει πως, εάν είναι να μη γίνει καθόλου από τη ΔΕΗ, λόγω υποχρηματοδότησης,  η νέα μονάδα στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας (με τις θετικές -ως επί το πλείστον- επιπτώσεις για την περιοχή μας), τότε καλύτερα να γίνει έστω και με συμμετοχή και ιδιώτη!

Ένα δυσάρεστο, προφανώς, δίλημμα για τους τοπικούς συνδικαλιστές και τους πολιτικούς ταγούς του τόπου μας, στο οποίο, όμως, πιθανότατα θα κληθούν να απαντήσουν: Ήδη, χθες, στην ίδια εκπομπή, ο πρόεδρος της “Ένωσης” Κώστας Θεοχάρης ανέφερε πως θα πει “Όχι” στην 5η μονάδα αν είναι να συμμετάσχει ιδιώτης. Το ίδιο και ο Πέτρος Ταταρίδης, από την “Αγωνιστική Συνεργασία”.

“Δεν απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις…Εάν γίνει και με ιδιώτη, τότε πώς αυτός θα βρει χρηματοδότηση αφού δεν βρίσκει η ΔΕΗ, γιατί οι τράπεζες χρηματοδοτούν κυρίως επενδύσεις σε ΑΠΕ;”, είπε, περίπου, ο (με εξαιρετική παρουσία κατά τα λοιπά) αναπληρωτής γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης, στη μοναδική, ίσως, στιγμή της εκπομπής που δεν απάντησε πειστικά.

Πλέον, λοιπόν, το ερώτημα που, μέσω και της επίμαχης δήλωσης στην “Καθημερινή”, αλλά και με πρόσφατη γραπτή δήλωσή του, “έβαλε στο τραπέζι” (και πολύ ορθά έπραξε, καθώς αυτή είναι η ουσία) ο πρόεδρος του “Σπάρτακου” Γιώργος Αδαμίδης θα κληθούν να το απαντήσουν όλοι! Και ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Παπαϊορδανίδης, οι βουλευτές μας, οι δήμαρχοι, αλλά και όλοι οι τοπικοί φορείς.

Και, ασφαλώς, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλες τις παραμέτρους. Και πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου μας από την κατασκευή της νέας, 5ης μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα. Θα επιλέξουν να στηρίξουν τη μερική συμμετοχή και ιδιωτών ή, αντίθετα, θα την απορρίψουν, μένοντας προσκολημμένοι σε δογματικές απόψεις που τις ξεπερνούν τα ίδια τα γεγονότα; Και, έτσι,  ρισκάροντας την ίδια την κατασκευή της μονάδας;  Ίδωμεν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *