«Πονάει χέρι…διαγράψει βουλευτή»!!!

του Παναγιώτη Πλιάτσιου – “Πρωινός Λόγος” – 23/11/2011

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τη Λούκα Κατσέλη, λόγω της άρνησής της να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή. Ήταν μια ακόμη απόφαση διαγραφής από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στη σειρά των διαγραφών βουλευτών του που διαφώνησαν με πολιτικές του κόμματος τα τελευταία δυο χρόνια. Λίγο αργότερα, πριν από μερικές μόλις ημέρες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να διαγράψει τον Σωτήρη Χατζηγάκη όχι μόνο από την Κ.Ο., αλλά και από το ίδιο το κόμμα, επειδή μίλησε για «ακροδεξιά σταγονίδια»! Και μετά διέγραψε τον Πάνο Καμμένο, μόνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και όχι από τη Νέα Δημοκρατία, γιατί καταψήφισε την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου!

Μόλις προχθές, λοιπόν, συνεχίζοντας αυτή τη… «δημοκρατική» λογική, ο Αντώνης Σαμαράς φώναξε την κάμερα της ΕΡΤ και δήλωσε πως ««Ο επόμενος που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα προβλήματα μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που, προσβάλλουν, όχι μόνο τον κάθε Νεοδημοκράτη, αλλά σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός, και τον κάθε Έλληνα, ας γνωρίζει ότι θα βρεθεί αυτόματα έξω από το κόμμα. Και ας μη θελήσει να με δοκιμάσει». Κοινώς, δηλαδή, «όποιον τολμήσει να έχει άποψη για τα εσωκομματικά, θα τον διαγράψω»!!!

Όλα τα παραπάνω παραδείγματα αποδεικνύουν περίτρανα πως, ακόμη και εν έτει 2011, τα δυο μεγαλύτερα ελληνικά κόμματα (και η πλειοψηφία των μικρότερων, για να είμαστε ειλικρινείς) εξακολουθούν να πορεύονται με βάση την…αρχή τους ενός ανδρός! Δηλαδή του εκάστοτε προέδρου, ο οποίος, ούτε λίγο-ούτε πολύ, αποφασίζει και διατάσσει! Στη λογική του «πονάει χέρι, κόψει χέρι», χωρίς να ζητήσει καν εξηγήσεις, χωρίς να μπει στον κόπο να δει αιτίες και κίνητρα της όποιας έκφρασης των βουλευτών του! Και γράφουμε «έκφρασης», χωρίς καν τον επιθετικό προσδιορισμό «ελεύθερης»! Η οποία, ειδικά στη Νέα Δημοκρατία μετά τις δηλώσεις Σαμαρά, μάλλον έχει σταματήσει να υφίσταται…Εκτός εάν κάποιοι τολμήσουν να τον…δοκιμάσουν!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *