Γιώργος Παπακωνσταντίνου για ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Ο νόμος θα τηρηθεί

«Ο νόμος θα τηρηθεί, υπάρχει εισαγγελική εντολή και θα γίνει ό,τι χρειάζεται». Με την κατηγορηματική αυτή δήλωση ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την κατάληψη του κτιρίου της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Επιχειρησης από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Στο μεταξύ, διευκρινίσεις για τη μη ενεργοποίηση του αυτοφώρου έδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Η κατάληψη συνεχίζεται σήμερα για τρίτη ημέρα (ξεκίνησε την Κυριακή) με σκοπό να αποτραπεί η έκδοση εντολών διακοπής ρεύματος στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.

Ωστόσο, έχει επιπτώσεις στο σύνολο των συναλλαγών της επιχείρησης με τους καταναλωτές καθώς εκτός από την κατάληψη των γραφείων έχει κοπεί και η ηλεκτροδότηση στη Διεύθυνση Πληροφορικής.

Το απόγευμα μπήκε στο κτίριο, συνοδεία αστυνομικών, ο Διευθυντής της υπηρεσίας χωρίς να παρεμποδιστεί από τους συνδικαλιστές.

Η ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσε απόψε ότι η κατάληψη συνεχίζεται και κάλεσε τους πολίτες που αντιδρούν στο τέλος ακινήτων να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής.

Στο μεταξύ διευκρινίσεις σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά της ΔΕΗ για την κατάληψη έδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι δεν έχει διαπιστωθεί ούτε καταγγελθεί η διατάραξη της λειτουργίας της Υπηρεσίας, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι προσέρχονται κανονικά στο χώρο εργασίας.

Κατά συνέπεια, τονίζει η Αστυνομία, δεν έχει υπάρξει λόγος ενεργοποίησης του αυτόφωρου.

 

tanea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *