Τι απολαμβάνουν περισσότερο οι κάτοικοι της Κοζάνης στο internet;

Στην εποχή των social media και του κόσμου του διαδικτύου οι Κοζανίτες και οι…Κοζανίτισσες δε θα μπορούσαν, φυσικά, να απουσιάζουν. Μάλιστα, με την εμπειρία, πλέον, αρκετών ετών, θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει πως περισσότερο δραστήριες στο internet είναι οι… κυρίες, έχοντας, φυσικά, την ξεκάθαρη πρωτοκαθεδρία τους στο instagram.

Μεγάλος πρωταγωνιστής, φυσικά, στην… ιντερνετική Κοζάνη δεν είναι άλλος από το facebook. Εκατοντάδες σελίδες με τοπικά καταστήματα, μπαρ, καφέ και επιχειρήσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των επισκέψεων, ενώ μεγαλύτερη δημοφιλία παρουσιάζουν οι σελίδες των club  της πόλης

Tόσο τους καλοκαιρινούς μήνες, όσο, φυσικά, και το δύσκολο χειμώνα της περιοχής, δεσπόζουσα θέση στις επιλογές των Κοζανιτών κατέχουν οι ενημερωτικές σελίδες της πόλης, όπως είναι οι kozan.gr, kozanimedia.gr και kozanilife.gr.

Ασφαλώς, έχοντας εδώ και αρκετά χρόνια έφεση στο διαδικτυακό παιχνίδι, δεν είναι λίγοι οι Κοζανίτες εκείνοι που επιλέγουν να περάσουν τον χρόνο τους διασκεδάζοντας και  ταυτόχρονα κερδίζοντας χρήματα  με τα διαδικτυακά παιχνίδια. Μεγαλύτερη προτίμηση δείχνουν να έχουν στους κουλοχέρηδες στο Internet αλλά και στο, για τους λάτρεις των χαρτιών κυρίως, black jack.

Τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο οι Κοζανίτες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση και σε σελίδες τουριστικού περιεχομένου, καθώς η Δυτική Μακεδονία είναι η μοναδική ανάμεσα στις 13 περιφέρειες της χώρας που έχει την…ατυχία να μη βρέχεται από θάλασσα.

Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί και η ιδιαίτερη έφεση των Κοζανιτών και, ιδίως, των γυναικών της περιοχής σε ιστοσελίδες με συνταγές, ειδικά της ιδιαίτερης και πεντανόστιμης τοπικής κουζίνας.

Τέλος, ένα από τα πλέον χρήσιμα και δημοφιλή portal της πόλης δεν είναι άλλο από την ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης, kozanh.gr,  η οποία προσφέρει χρηστικές και όχι μόνο πληροφορίες στις εκατοντάδες, σε καθημερινή βάση, επισκέπτες.