Δημοσκόπηση στην ΠΓΔΜ: Πόσο προηγείται το «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται η πλειονότητα των πολιτών της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με δημοσκόπηση ενόψει του δημοψηφίσματος.

Το ερώτημα στο δημοψήφισμα, που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι «Είστε υπέρ της ένταξης σε ΕΕ και ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι τη συμφωνία ανάμεσα στη “Μακεδονία” και την Ελλάδα;». Στη δημοσκόπηση, το 41,5% των ερωτηθέντων απαντούν «ναι», ενώ το 35,1% διαφωνούν.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες- συγκεκριμένα το 66,4%- δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, ενώ το 19,8% εκφράζουν την πρόθεση να το μποϊκοτάρουν.

Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι η συντριπτική πλειονότητα των Αλβανών, το 88%, είναι υπέρ της συμφωνίας, όπως είναι και το 49,2% των νέων.

Ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος, το 80,4% τάσσεται υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το 79,9% υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 20% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι γνωρίζουν το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την επίλυση του ονοματολογικού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜIA της ΠΓΔΜ.

Στο μεταξύ, το δημοψήφισμα θα κοστίσει 2,7 εκατ. ευρώ στην ΠΓΔΜ. Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα δαπανηθεί αυτό το ποσό, περικόπτοντας κατά 20% εκείνο που είχε εγκρίνει το κοινοβούλιο της χώρας.

1 comment for “Δημοσκόπηση στην ΠΓΔΜ: Πόσο προηγείται το «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

  1. Ούτε στο όνειρό τους οι απόγονοι βουλγάρων κομιτατζήδων τιτοϊκοί παραχαράκτες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν τέτοια δουλική κυβέρνηση δοσιλόγων στην Ελλάδα, που θα τους αναγνώριζε όχι μόνο ως κάτι γεωγραφικό σε Μακεδονία, αλλά και γλώσσα και εθνότητα! Εξυπακούεται πως στο δημοψήφισμα με το ερώτημα – παρωδία το ΝΑΙ θα έρθει πρώτο με διαφορά. Εκτός από τους βουλγάρους που τους έχει γίνει πλύση εγκεφάλου και νομίζουν πως ο Μεγαλέξανδρος και οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος μιλούσαν ως μητρική γλώσσα τα βουλγάρικα Σκοπίων (που αυτοί τα λένε από το 1944 και μετά «μακεντόνσκυ»!), σφόδρα νατοϊκοί είναι και οι Αλβανοί των Σκοπίων. Τους τελευταίους μονο ο σύριζα τους ξεπερνά σε φιλοαμερικανισμό – φιλονατοϊσμό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *