Γρεβενά: Μήνυση κατά Δικαστικών για τις μελέτες της ΒΕΠΕ από τον Α. Δασκαλόπουλο

Μήνυση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατά των Δικαστών που χειρίστηκαν την υπόθεση της μελέτης κατασκευής της ΒΕΠΕ Γρεβενών, κατέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνης Δασκαλόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο κ. Δασκαλόπουλος επισήμανε ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή, γιατί δεν εξετάστηκε από κοινού, τόσο η δική του αναφορά όσο και η ανώνυμη, που έγιναν το ίδιο διάστημα στην Εισαγγελία Γρεβενών.

Όπως τόνισε εξετάστηκε μόνο η ανώνυμη αναφορά για την οποία απαλλάχτηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας από τις κατηγορίες για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και της ψευδούς βεβαίωσης τα τέσσερα πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνη Δασκαλόπουλο η ανώνυμη αναφορά δεν εμπεριείχε στοιχεία, όπως συμβαίνει με τη δική του αναφορά.

Η υπόθεση αυτή αφορούσε τη μελέτη, που συνέταξε την περίοδο 2007-2008 η ΑΝ.ΓΡΕ. αντί 800.000 ευρώ και η οποία, σύμφωνα με το αρχικό κατηγορητήριο δεν έχει παραληφθεί ποτέ από τις υπηρεσίες της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών.

Σύμφωνα με το βούλευμα των Εφετών δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τα αδικήματα που αποδίδονταν στους τέσσερις εμπλεκόμενους της υπόθεσης, στον πρώην νομάρχη Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη, όσο και στην τριμελή επιτροπή παραλαβής, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πρώην βουλευτής Γρεβενών, Τιμολέων Κοψαχείλης.

Παράλληλα όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνης Δασκαλόπουλος, κατήγγειλε στο Υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ για το ότι δεν κατέθεσαν στο πόρισμά τους αποδεικτικά στοιχεία με τα οποία να επιβεβαιώνεται ότι εκπονήθηκε η μελέτη της ΒΕΠΕ Γρεβενών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *