Ελληνικό σχολείο τέλειωσε το καημένο το κορίτσι

Όποιος έχει παρακολουθήσει τα σχολικά ήθη και έθιμα ξέρει πολύ καλά γιατί η ΧΑ έχει τόσους νέους οπαδούς

Από την Άννα Δαμιανίδη

Ένα νέο κορίτσι που δεν ασχολήθηκε πολύ με την πνευματική του καλλιέργεια επειδή έκανε από παιδάκι σκληρή προπόνηση. Με την εικόνα αυτή προσπάθησαν μερικοί να υπερασπιστούν τη Βούλα Παπαχρήστου για το ρατσιστικό ανεκδοτάκι που έγραψε στο τουίτερ της και της στοίχισε τόσο ακριβά. Κι έχουν δίκιο. Δυστυχώς. Είναι η απλή αλήθεια, ότι στην Ελλάδα για να μην είσαι ρατσιστής χρειάζεσαι ιδιαίτερη πνευματική καλλιέργεια. Κι ίσως πάλι ούτε τότε το γλιτώνεις.

Γιατί; Διότι τα παιδιά που παρακολουθούν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν μαθαίνουν ποτέ συστηματικά πόσο πολύ η ανθρωπότητα έχει αποφασίσει να καταπολεμήσει το ρατσισμό, ενώ μαθαίνουν συνέχεια και συστηματικότατα πόσο πολύ σπουδαίοι είναι οι Έλληνες. Από νήπια. Το φυσιολογικό είναι να γίνουν ρατσιστές. Για να μη γίνουν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια.

Η συνέχεια εδώ

1 comment for “Ελληνικό σχολείο τέλειωσε το καημένο το κορίτσι

  1. “το διεθνές περιβάλλον έχει άλλες αρχές,” λέει το άρθρο. Φυσικά κι έχει. Γι αυτό βλέπουμε στρατιώτες της Δύσης και της Ανατολής σε όλα σχεδόν τα κράτη του πλανήτη είτε σε βάσεις είτε ως στρατός δημοκρατικής ή σοσιαλιστικής κατοχής. Για να συναρμονιζόμαστε με αυτές τις αρχές. Ειρηνικές αρχές, αλλά φορτωμένες με όπλα και βόμβες αρχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *