Κομισιόν προς ΔΕΗ: Θέλετε επιδότηση του λιγνίτη; Προγραμματίστε νωρίτερα την οριστική απόσυρση των μονάδων – Το γερμανικό μοντέλο και η αποεπένδυση

Νέα δεδομένα γύρω από την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, δημιουργεί η Κομισιόν, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα υπάρξει θετική απόκριση στην πρόταση που έχει φτάσει στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα είναι γνωστό ότι η Αθήνα έχει ζητήσει να υπάρξουν ευνοϊκά μέτρα, όπως πχ η συμμετοχή των λιγνιτικών μονάδων στα νέα ΑΔΙ, σε μια προσπάθεια να τονωθεί το ενδιαφέρον για την αποεπένδυση και να εξασφαλιστούν καλύτερα τιμήματα για τις μονάδες που που τελούν υπό πώληση.

Αν και επισήμως δεν υπάρχει οριστική απάντηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα στις Βρυξέλλες για το ελληνικό αίτημα είναι μάλλον αρνητικό. Ωστόσο, καθώς και η Κομισιόν επιθυμεί να υπάρξει επιτυχία στο εγχείρημα της αποεπένδυσης, αφού θεωρείται ως κρίσιμο για να προχωρήσει το άνοιγμα της αγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει παρουσιαστεί στην ελληνική πλευρά μια συγκεκριμένη εναλλακτική, η οποία μάλιστα βασίζεται και σε γερμανικό … προηγούμενο.

Ποια είναι η πρόταση; 

H συνέχεια εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *