Ο Λ. Μαλούτας για τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης: “Οι καιροί απαιτούν ανθρώπους που μπορούν να οραματίζονται, να σχεδιάζουν, να διεκδικούν, να εξασφαλίζουν πόρους και να υλοποιούν έργα που διασφαλίζουν το μέλλον και την προοπτική του τόπου μας και των ανθρώπων του. Όχι απλά διεκπεραιωτές και διαχειριστές της καθημερινότητας” – “Λοιδορούσαν το όλο εγχείρημα και την χαρακτήριζαν έργο «φαραωνικό»”

Εγκαινιάζεται επιτέλους σήμερα το η νέα Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, η κιβωτός της ιστορίας, της κληρονομιάς και της παρακαταθήκης των προγόνων μας, μαζί βεβαίως με το Μουσείο Βιβλιοθήκης που ακόμα αναμένει την ολοκλήρωσή του.

 

Νιώθω περήφανος που συμμετείχα σε όλες τις φάσεις προετοιμασίας του έργου αυτού, από  την αγορά του οικοπέδου το 2003 έως και την ολοκλήρωση της μελέτης του.

 

Νιώθω περήφανος που επί Δημαρχίας μου εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 15.000.000€ με την ένταξή του έργου στο ΠΕΠ το 2010, που υπέγραψα με τον ανάδοχο τη σύμβαση κατασκευής του έργου τον Σεπτέμβρη του 2011, και στη συνέχεια την ανάθεση του έργου της ανάδειξης της Βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ.

 

Αισθάνομαι επίσης περήφανος για την εξασφάλιση της ευγενικής και γενναιόδωρης δωρεάς του αρχείου του συμπατριώτη μας κ. Θεοφάνη Πάμπα, το οποίο αναδεικνύει με τρόπο μοναδικό την παρουσία του Ελληνισμού στην κεντρική Ευρώπη.

 

Η Βιβλιοθήκη μας, μια από τις λίγες ιστορικές Βιβλιοθήκες της πατρίδας μας, καλείται να παίξει ένα ρόλο που ξεπερνά αυτόν μιας περιφερειακής Βιβλιοθήκης. Καλείται να παίξει πρωτεύοντα αναπτυξιακό ρόλο, αναδεικνύοντας μέσω του μουσείου, των πολύτιμων κειμηλίων της, του χαρτογραφικού της πλούτου και της δωρεάς Πάμπα, τη μοναδική ιστορική διαδρομή της Κοζάνης, της Δυτικής Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας στο σύνολό της, διαχρονικά.

 

Πιστεύω πως οι όλοι οι συμπολίτες μας αισθάνονται το ίδιο περήφανοι για τη σπουδαία αυτή Βιβλιοθήκη. Ακόμα και οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής που έστω και σήμερα,  φαίνεται να αντιλήφθηκαν το μέγεθος της αξίας της νέας Βιβλιοθήκης, αν και οι ίδιοι ως αντιπολίτευση, μερικά χρόνια πριν, λοιδορούσαν το όλο εγχείρημα και την χαρακτήριζαν έργο «φαραωνικό».

 

3 comments for “Ο Λ. Μαλούτας για τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης: “Οι καιροί απαιτούν ανθρώπους που μπορούν να οραματίζονται, να σχεδιάζουν, να διεκδικούν, να εξασφαλίζουν πόρους και να υλοποιούν έργα που διασφαλίζουν το μέλλον και την προοπτική του τόπου μας και των ανθρώπων του. Όχι απλά διεκπεραιωτές και διαχειριστές της καθημερινότητας” – “Λοιδορούσαν το όλο εγχείρημα και την χαρακτήριζαν έργο «φαραωνικό»”

 1. loukanikos
  10 Οκτωβρίου 2018 at 21:53

  #tinaftore αναγγελια υποψηφιοτητας ??

 2. ανώνυμος
  11 Οκτωβρίου 2018 at 07:40

  Μα είναι φαραωνικό και εκτός κλίμακας, τεράστιος όγκος που δεν εντάσσεται με τίποτε στο περιβάλλον. Έχουν καταργηθεί όλοι οι κανόνες σχεδιασμού. Η νέα Δημοτική αρχή απλά έκανε ότι επιβάλλονταν να κάνει. Οι πολιτικολογίες δεν έχουν θέση.

 3. Γιώργος Χ.
  11 Οκτωβρίου 2018 at 10:17

  Χρειάζονται και τα δύο,διότι απο τους οραματισμούς και και τις διεκδικήσεις χάσαμε το λογαριασμό..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.