Επίθεση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κοζάνης στη δημοτική αρχή: “Ο εμπαιγμός οφείλει να λάβει τέλος ΑΥΡΙΟ. Η απόδοση των Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους πρέπει να τελειώσει άμεσα”

Στις 27.11.2017 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κοζάνης αποφάσισε να καταβληθούν σε χρηματικό αντίτιμο τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που δεν έλαβαν οι υπάλληλοι του Δήμου για τα έτη 2012-2016 (5 έτη).

Η απόφαση δεν ήταν κάποιο «δώρο» προς τους εργαζόμενους, παρά απλή συμμόρφωση του δήμου με τις διατάξεις του Ν.4483/2017 (άρθρο 97) .

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κοντεύει να κλείσει ένα χρόνο ζωής αλλά ακόμα παραμένει ανεκτέλεστη. Ένα χρόνο τώρα οι συνάδελφοι, οι οποίοι όπως πολλοί άλλοι Έλληνες, περνούν πολύ δύσκολα οικονομικά, περιμένουν να υλοποιήσει μία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου η οποία εφαρμόζει το νόμο!

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι οι συνάδελφοι εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας. Δηλαδή χωρίς γάντια, μάσκες, μπότες κ.τ.λ.

Υπενθυμίζουμε ότι μιλάμε για συναδέλφους οι οποίοι, είτε είναι μόνιμοι είτε συμβασιούχοι, και υπηρετούν στην «πρώτη γραμμή» της παραγωγής έργου του Δήμου, δηλαδή στα έργα, στις πλατείες, στα μπάζα, στην καθαριότητα σε όλες τις βαριές χειρονακτικές και ανθυγιεινές εργασίες.

Οι άνθρωποι που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους με τις γνωστές κλιματολογικές συνθήκες της Κοζάνης. Ο κλάδος εργαζομένων που λόγω εντατικοποίησης της εργασίας και λόγω έλλειψης των Μέσων Ατομικής Προστασίας όλα αυτά τα χρόνια έχει πληρώσει βαρύτατο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές.

Οι φιέστες, οι γιορτές, οι εκδηλώσεις του Δήμου, οι καθαροί και ασφαλείς δημόσιοι χώροι  είναι ευχάριστοι  και τις απολαμβάνουμε όλοι.  Κάποιοι όμως εργάζονται για όλα αυτά. Ο σεβασμός λοιπόν προς αυτούς τους εργαζόμενους που είναι και  δημότες και κάτοικοι οφείλει να είναι δεδομένος. Όπως δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η συνέπεια του Δήμου/εργοδότη στις υποχρεώσεις του.

Ο εμπαιγμός οφείλει να λάβει τέλος ΑΥΡΙΟ. Η απόδοση των Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους πρέπει να τελειώσει άμεσα.

Τέλος συζήτησης

 

Κοζάνη, 14.11.2018

Εκ του Δ.Σ.

1 comment for “Επίθεση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κοζάνης στη δημοτική αρχή: “Ο εμπαιγμός οφείλει να λάβει τέλος ΑΥΡΙΟ. Η απόδοση των Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους πρέπει να τελειώσει άμεσα”

  1. no
    14 Νοεμβρίου 2018 at 13:19

    απαραδεκτη δημοτικη αρχη. καταγγελια χρειαζεται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.