Κοzanimedia: H συνάντηση Γαβρόγλου με Τουρλιδάκη και Γκανάτσιο για το νέο, ενιαίο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας-Δείτε πόσα τμήματα προβλέπονται σε κάθε πόλη-Τι θα γίνει με τους φοιτητές του ΤΕΙ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Αθήνα η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με τους πρυτάνεις Αντώνη Τουρλιδάκη και Στέργιο Γκανάτσιο για το νέο, ενιαίο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο θα προκύψει από τη συγχώνευση του νυν Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ της περιφέρειάς μας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Kozanimedia,το Υπουργείο δέχεται τουλάχιστον 20 τμήματα,με πιθανότητα αυτό να αυξηθούν κατά 2-3 στο τελικό σχέδιο νόμου που γράφεται και αναμένεται να κατατεθεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

 

Επίσης φαίνεται πως οι φοιτητές του σημερινού ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θα εισάγονται με αυξημένο ποσοστό κατατακτήριων εξετάσεων στο νέο πανεπιστημιακό ίδρυμα (κάτι που αν εφαρμοστεί, καθώς αυτή είναι η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, την οποία η διοίκηση του ΤΕΙ αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό.

Να σημειωθεί πως η κατανομή των 20 αρχικών και σίγουρων τμημάτων είναι 11 στην Κοζάνη, 6 στη Φλώρινα, 1 στην Πτολεμαΐδα,1 στην Καστοριά και 1 στη Γρεβενά.

Σε αυτά πιθανότατα θα προστεθούν άλλα 2 ή 3 τμήματα, στην Καστοριά και στα Γρεβενά, ενώ γίνεται προσπάθεια για δεύτερο τμήμα (Εργοθεραπείας) και στην Πτολεμαϊδα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *