Κοzanimedia: Το μέλος του ΔΣ της Βιβλιοθήκης και υποψήφιος με το συνδυασμό του Κυριάκου Μιχαηλίδη Βασίλης Παπαποστόλου απαντά στο σκληρό άρθρο του Χρήστου Καφάση – Τον χαρακτηρίζει ουσιαστικά ως “ηλίθιο” παραθέτοντας φράσεις του Ζουράρι!

Με μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Βασίλης Παπαποστόλου, μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης” απαντά στο σκληρό άρθρο του Χρήστου Καφάση (Δείτε εδώ) χαρακτηρίζοντας τον τελευταίο, ουσιαστικά, ως “ηλίθιο”!

Η σχετική ανάρτηση, την οποία επιδοκίμασε με like και ο ίδιος ο Κυριάκος Μιχαηλίδης, έχει ως εξής:

“Ένας μορφωμένος ηλίθιος είναι πιο ηλίθιος από έναν αμόρφωτο ηλίθιο”
είπε ο Μολιέρος.
Προσπαθώντας όμως να κατανοήσω τι ήταν αυτό που οδήγησε τον Μολιέρο σε αυτήν τη διαπίστωση, πιθανολόγησα ότι η μόρφωση προσδίδει στους θεωρούμενους ως μορφωμένους μια επίπλαστη αίσθηση υπεροχής, έναντι των υπολοίπων ανθρώπων.
Μιας υπεροχής, που εδράζεται ακριβώς στο γεγονός της συμπυκνωμένης γνώσης σε ένα ιδιαίτερο αντικείμενο. Αυτή λοιπόν η σε υπερβολικό βαθμό αίσθηση υπεροχής, όταν απουσιάζουν τα δυο ακρογωνιαία χαρακτηριστικά ενός ολοκληρωμένου και
ισορροπημένου ανθρώπου, η παιδεία και η αγωγή, οδηγεί στην ηλιθιότητα.

Τάδε έφη Κώστας Ζουράρις.”

Η ανάρτηση συνοδεύεται και από την παρακάτω φωτογραφία:

14 comments for “Κοzanimedia: Το μέλος του ΔΣ της Βιβλιοθήκης και υποψήφιος με το συνδυασμό του Κυριάκου Μιχαηλίδη Βασίλης Παπαποστόλου απαντά στο σκληρό άρθρο του Χρήστου Καφάση – Τον χαρακτηρίζει ουσιαστικά ως “ηλίθιο” παραθέτοντας φράσεις του Ζουράρι!

 1. Τεττιξ
  12 Νοεμβρίου 2019 at 04:38

  Ανατρίχιασα!Αυτό είναι απάντηση σε κάποιον που ρωτάει γιατί η βιβλιοθήκη είναι κλειστή τα Σ. Κ.?Κατεβείτε απ’το καλάμι χαμηλώστε λιγο τη μπάλα και αφήστε τις κουλτουτιάρικες ανοησίες !

  • Ρουλης
   12 Νοεμβρίου 2019 at 08:54

   Ανατσιτσουριασα!
   Δεν εχει τι να πει και αντιγράφει από αλλού. Ας διαβάσει κανένα βιβλιο, είναι και στο ΔΣ.

 2. Βιβλιοθήκη ανοιχτή για όλους
  12 Νοεμβρίου 2019 at 09:11

  Αγαπητέ κ. Παπαποστόλου, μιας και είστε και μέλος Δ.Σ. να σας θυμίσω πώς σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο οι βιβλιοθήκες είναι ανοιχτές τα Σαββατοκύριακα κι εσείς απαντάτε μ’ ενα κλεμμένο κείμενο στο ύφος μιας επιστολής.
  Απαιτούμε να τοποθετηθείτε δημόσια για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης όπως αρμόζει στη θέση σας και να αφήσετε τους ακαδημαϊσμούς κατα μέρους.

 3. 12 Νοεμβρίου 2019 at 09:39

  Με κάθε σεβασμό και την εκτίμηση που έχω στον “κανονικό δημοσιογράφο”Παναγιώτη Πλιάτσιο (και το λέω αλήθεια) λέω απλά δυο κουβέντες.
  1. Το θέμα που “παίζει” τις τελευταίες ώρες είναι εξαιρετικό για το kozanimedia κι έχει τρομερή “ανταπόκριση του κοινού”. Μπράβο λοιπόν στο kozanimedia που βρήκε ένα τέτοιο θέμα που πουλάει.
  2. Από που προκύπτει ότι ο αναρτήσας το post με τις απόψεις του Κώστα Ζουράρι αναφέρεται στον κύριο Καφάση ; Λόγω της εικόνας της Βιβλιοθήκης ; Αν δηλαδή υπήρχε ως εικόνα το Κολοσσαίο θα το συσχετίζαμε με το Matteo Salvini ; Άρα η σύνδεση είναι άδικη και προφανώς είναι εκ του πονηρού.
  3. Ως φανατικός ανάγνωσης του kozanimedia και κατόπιν της ως άνω ανάρτησης, διάβασα πιο “συγκεντρωμένα” το άρθρο του κυρίου Καφάση το οποίο χθες δεν είχα καλά καλά να το προσέξω.
  Και απλά είδα μια υβριστική επιστολή, με σαφέστατους υποτιμητικούς, υβριστικούς και για να μπω και στο κλίμα των ημερών και με μια μορφή “κοινωνικού ρατσισμού και αποκλεισμού ενός ανθρώπου. Επιστολή που κάποια άλλα site (όπως σήμερα ενημερώθηκα) αρνήθηκαν να τη δημοσιεύσουν λόγω του ύφους και των φράσεων της. Αυτό όμως δεν είναι θέμα δικό μου αλλά του ανθρώπου που τον προσβάλουν.
  4. Ανήκα αλλά δεν ανήκω στην παράταξη του κυρίου Μιχαηλίδη (τον οποίο εκτιμώ, αγαπώ και στηρίζω πάντα). Οπότε ούτε πολιτικό είναι το post.
  5. Το ότι είμαι μέλος του Δ.Σ της Βιβλιοθήκης ως απλός πολίτης δεν είναι απόφαση του κυρίου Μιχαηλίδη αλλά μιας ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου.
  6. Χωρίς να έχω ουδεμία διάθεση δικαιολόγησης για κάτι που δεν υφίσταται, απλά αναφέρω πως ποτέ δεν επιτίθεμαι (λεκτικά εννοείται) σε πρόσωπα. Επιτίθεμαι σε ιδεολογίες και σε συμπεριφορές. Και εδώ παραθέτοντας τις απόψεις του Μολιέρου και του Ζουράρι αναφέρομαι στην ψευτοδιανόηση που μπορεί να περιλαμβάνει κι εμένα. Κι όποιος έχει διαβάσει το Ζουράρι καταλαβαίνει που αναφέρεται.
  7. Για μένα το θέμα τελειώνει εδώ. Δεν έχω κανέναν πρόβλημα με κανέναν, δεν αναιρώ ποτέ τις απόψεις μου και τέλος.
  8. Μην πυροβολείτε το Μυροφορίδη. Είναι πολύ πιο άξιος από πολλούς από μας. Ας τον αφήσουμε να δουλέψει.

  • 12 Νοεμβρίου 2019 at 10:12

   Βασίλη καλό θα είναι να είμαστε ειλικρινείς.Αναφέρεσαι αποκλειστικά και μόνο στον Χρήστο Καφάση.Και η φωτογραφία της Βιβλιοθήκης απλά αποτελεί την πιο πειστική απόδειξη.Αν και χωρίς αυτή,πάλι εύκολα συμπεραίνει κάποιος τον αποδέκτη του κειμένου.Θα περίμενα να είχες τη γενναιότητα να το παραδεχεθεις και με εκπλήσσει που κρύβεσαι με τον συγκεκριμένο τρόπο.Την Καλημέρα μου.

   • 12 Νοεμβρίου 2019 at 11:59

    Τι θέλεις να παραδεχτώ και θα το παραδεχτώ άμεσα. Ότι ο Καφάσης είναι ηλίθιος ; Λυπάμαι αλλά δεν είναι. Και έξυπνος είναι και μορφωμένος. Πολύ περισσότερο μορφωμένος από μένα. Και προφανώς ποιοτικότερος. Η σκέψη του όμως, η ένταση και ο τρόπος επίθεσης σε έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν ταιριάζουν ”μορφωτικά”, συγχώρεσε με αλλά είναι ηλίθια. Με τον όρο ηλίθος -α -ο (βλέπε οποιοδήποτε λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας) χαρακτηρίζεται κάποιος άνθρωπος ή κάποια κίνηση ή κάποια συμπεριφορά που ”δεν έχει λογική” ή ”που δεν αρμόζει” κι όχι απαραιτήτως κάτι ”που υστερεί νοητικά”. Άρα εδώ μιλάμε για μια ηλίθια επίθεση ενός υπερ-εγγράμματου ανθρώπου, που δεν δικαιολογείται λογω της πνευματικής του υπόστασης. Μια επίθεση ”χωρίς λογική”, ”που δεν αρμόζει”. Γνωρίζεις καλά πως δε φοβάμαι να λέω τις όποιες απόψεις μου (που πολλές φορές μπορεί να είναι ”ηλίθιες” δηλαδή χωρίς λογική), δε φοβάμαι να τα βάζω με ευνοημένες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Κι αυτό εννοείται πως το έχω πληρώσει πολιτικά. Θα πρέπει όμως να γνωρίζεις, πως ποτέ δε στοχοποιώ φυσικά πρόσωπα αλλά πάντα στηλιτεύω μέσω απόψεων ατόμων, ιδεολογίες, θεωρίες και γενικά συνολικές συμπεριφορές. Μπορείς να ψάξεις παντού, έχω γράψει χιλιάδες άρθρα, post και λοιπές…θεωρίες. Ποτέ δε θέλω να προσβάλω πρόσωπα. Θέλω όμως να προσβάλω συμπεριφορές, υπερβολές και ενίοτε ανοησίες. Η επίθεση στο Μυροφορίδη ( κι όχι μόνο η τελευταία) είναι μια ενορχηστρωμένη επίθεση, από συγκεκριμένους ”διανοουμενίστικους κύκλους’ που δε μπορούν να καταλάβουν πως δε φτάνει μόνο η κουλτούρα των βιβλίων για να διοικήσεις. Κι εγώ θεωρώ το φίλο Παναγώτη το Δημόπουλου ως μια εξέχουσα προσωπικότητα της πόλης μας. Τι πρέπει να γίνει όμως ; Αφού δεν είναι πλέον πρόεδρος, ο οποιοσδήποτε ”νέος” πρέπει να υποβιβάζεται ; Ας τον αφήσουμε το Μυροφορίδη να δείξει τι μπορεί να κάνει. Είναι πιθανό να εκπλαγούμε όλοι από την αποτελεσματικότητα του. Τελειώνω κάπου εδώ. Καλή ”η δημοσιότητα” αλλά ας δουλέψουμε και λίγο.
    Και σ’ ευχαριστώ για τη φιλοξενία των απόψεων μου.

    • 12 Νοεμβρίου 2019 at 12:07

     Η ανάρτησή σου είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το άρθρο του Χρήστου Καφάση και χαίρομαι που το επιβεβαιώνεις! Δεν έχω μπει, προς το παρόν, καθόλου στην ουσία του κειμένου και στα υπόλοιπα!Ευχαριστω για το σχόλιο που εμπεριέχει και είδηση!

    • ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΦΑΣΗΣ
     12 Νοεμβρίου 2019 at 15:12

     Μην λογοκρίνετε την αρχική σας τοποθέτηση κύριε Παπαποστόλου. Δείξτε θάρρος και στηρίξτε την. Αλλά όπως λέει και ο ποιητής “θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία”. Που να βρεθεί η αρετή όμως σήμερα, στην εποχή της κατάργησης των κριτηρίων, όπως υποστήριξα στο άρθρο μου. Όσο για την τόλμη, η χρήση της λέξης και μόνο αποτελεί ύβριν. Εξάλλου για όσους έχουν διαβάσει τον “Ηλίθιο” του Ντοστογιέφσκι, πολλές φορές η λέξη “ηλίθιος” μπορεί να αποτελεί αρετή και κομπλιμέντο. Με αυτόν τον τρόπο εξέλαβα την αρχική σας τοποθέτηση στο πρόσωπό μου, και για το λόγο αυτό δεν σας απάντησα. Βέβαια, πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν μπορούσα να απαντήσω σε ένα κείμενο το οποίο δεν περιείχε ούτε μία λέξη γραμμένη από τον κειμενογράφο, αλλά ήταν απλώς η παράθεση των αποφθεγμάτων κάποιων άλλων.

     • Βασίλης Παπαποστόλου
      12 Νοεμβρίου 2019 at 16:03

      Η δεύτερη απάντηση μου στον Παναγιώτη Πλιάτσιο κύριε Καφάση (ναι εγώ την έγραψα, δεν είναι του Καζαντζάκη), εμπεριέχει την απάντηση μου και προς εσάς.
      Απλά και κατανοητά, χωρίς πάθος και θυμό που προφανώς είχα χθες διαβάζοντας την “απαράδεκτη” ως προς τους χαρακτηρισμούς, ανάρτηση σας. Σαφώς και διαφωνούμε. Όμως κι εγώ όπως κι εσείς, ίσως δε θα έπρεπε να κρίνουμε με μια μόνο ματιά “προέδρους” και άρθρα. Εν πάση περιπτώσει όμως, εγώ δεν έχω κάτι άλλο να πω, ο καθένας μας (κι εγώ βέβαια πρώτος) είμαστε υπεύθυνοι για τα λεγόμενα μας.
      Όσο για τον ηλίθιο του Ντοστογιέφσκι κι εγώ θα ήθελα να έχω μερικά χαρακτηριστικά του. Και βεβαίως καλό θα ήταν να διαβάσετε κι εσείς τον ορισμό της λέξης “ηλίθιος”. Η ελληνική γλώσσα είναι τόσο ευρεία. Καλό σας απόγευμα.

  • Βιβλιοθήκη ανοιχτή για όλους
   12 Νοεμβρίου 2019 at 17:53

   Δηλαδή εννοείτε ότι υπάρχει επίσημη απόφαση από το Δ.Σ. ότι η βιβλιοθήκη δε θα ανοίγει τα Σαββατοκύριακα; Μόνο σε αυτό δεν απαντάτε πουθενά.

 4. Κ.
  12 Νοεμβρίου 2019 at 14:53

  Παναγιώτη, ελπίζω το θέμα να πάρει υπόσταση και στην εκπομπή του Σαββάτου.. Θα ήθελα να ακούσω όλους τους εμπλεκόμενους
  και τις θέσεις-απόψεις τους. Προκάλεσέ το..

 5. Τ. Π.
  12 Νοεμβρίου 2019 at 15:36

  Κ.Παπαποστόλου, αν δεν καταλάβατε ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα με ελευθερία στην έκφραση. Βλέπω σας στεναχωρεί αυτό. Το τι θα αναρτήσει το kozanimedia.gr είναι αποτέλεσμα αυτής της ελευθερίας. Αυτή η επίθεση κατά του τύπου όταν δεν συμφέρει πολιτικά, μου θυμίζει την 10η Μαίου 1933 στη Ναζιστική Γερμανία. Ευτυχώς η δημοκρατία έχει τους μηχανισμούς να προστατεύει πρόσωπα που έχουν διασυρθεί από τα ΜΜΕ. Δεν είσαστε εσείς ο δικαστής.

  Η πολιτική σας ταυτότητα. Είτε ανήκετε στην παράταξη του κ. Μιχαηλίδη είτε κάπου αλλού δεν ενδιαφέρει κανέναν. Καθόλου. Είναι δημοκρατικό σας δικαίωμα. Γιατί απολογείσθε;

  Για την θλιβερή κατάσταση της βιβλιοθήκης έχετε να πείτε κάτι; Ναι, εδώ είστε υπόλογος. Στον λαό της Κοζάνης. Ένοχη η σιωπή σας και κρίνεστε γι’ αυτό. Κι αν δεν το καταλάβατε ακόμη, κρίνεστε έντονα.

  Όσον αφορά τον κ. Μυροφορίδη. Θα αντιστρέψω την εικόνα. Κι ο Μολιέρος “ήταν πολύ πιο άξιος από πολλούς μας (sic)” αλλά φαντάζομαι ως ποδοσφαιριστής θα χαρακτηριζόταν ως “χωρίς τυπικά προσόντα”.

  Τ.Π.

 6. κουτση μαρια
  12 Νοεμβρίου 2019 at 19:10

  εγώ θα μείνω σε αυτό: “ότι είμαι μέλος του Δ.Σ της Βιβλιοθήκης ως απλός πολίτης δεν είναι απόφαση του κυρίου Μιχαηλίδη αλλά μιας ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου.”

  ως απλός πολίτης. όχι ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. όχι. Σαν απλός πολίτης.
  Από τους χιλιάδες απλούς πολίτες με γνώσεις , εμπειρία στην διαχείριση βιβλιοθηκών και πολιτιστικών φορέων, μεταξύ χιλιάδων πολιτών με έργο και παραγωγή πολιτιστικού υλικού, με σημαντική εμπειρία σε θέσεις διοίκησης
  το δσ επέλεξε τον πολίτη κο Παπαποστόλου
  Κε Παπαποστόλου δεν σας γνωρίζω
  παρακαλώ λοιπόν με μη περνάτε για μορφωμένο ή αμόρφωτο ηλίθιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.