Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε λαμπόγιαλο και τώρα μας κάνει και παρατηρήσεις Πη

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο ζήτημα της ΔΕΗ, εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε αντιφατική την κριτική της αντιπολίτευσης, καθώς, όπως είπε, από τη μια επιχειρηματολογεί ότι η μονιμότητα έχει ήδη καταργηθεί ενώ από την άλλη, στηλιτεύει τη ρύθμιση για την κατάργησή της, ως απαράδεκτη και αντισυνταγματική.
«Μιλάγαμε για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα χε κάνει λαμπόγιαλο στην επιχείρηση. Την είχε φέρει στο παρά πέντε της χρεοκοπίας και κουνούσε το δάχτυλο και έκανε και παρατηρήσεις περί του θέματος», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ έχει βγάλει ήδη τη μύτη της έξω από το νερό

Παράλληλα, ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι το βασικό είναι να βρει η ΔΕΗ την περπατησιά της και υποστήριξε ότι το πρώτο βήμα για τη διάσωσή της έχει ήδη γίνει.

«Η ΔΕΗ έχει βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό. Τώρα κάνουμε το δεύτερο βήμα που είναι ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, με την κατάργηση της μονιμότητας, με ευελιξία στις προμήθειες, με την κατάργηση του προνομιακού τιμολογίου, με τις βάσεις για την εθελούσια έξοδο που θα ναι αυτοχρηματοδοτούμενη», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης θα συνεχιστεί με την απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και ένα μεγάλο άνοιγμα της εταιρίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. «Όλα αυτά θα προσδιοριστούν στο bussines plan της ΔΕΗ το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα, δημόσια. Φυσικά όλη αυτή η προσπάθεια είναι ενταγμένη σε μια συνολική αντίληψη της κυβέρνησης για την ενέργεια, που θα πιστοποιηθεί και σήμερα στο εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα που συζητείται στο υπουργικό συμβούλιο σε λίγη ώρα», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Πηγή: iefimerida.gr –

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *