Αυτοί έχουν τις μεγαλύτερες τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα-Πρώτα τα Γρεβενά στη Δυτική Μακεδονία! – Πού βρίσκεται η Κοζάνη – Η Φλώρινα η πιο “φτωχή” της Περιφέρειας

Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή 35 εκατομμύρια ενεργοί τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους έχουν συσσωρευτεί αυτή τη στιγμή περίπου 143 δις, ευρώ. Μπορεί λοιπόν οι έρευνες να δείχνουν ότι οι επτά στους 10 δεν έχουν στην άκρη περισσότερα από 900-1000 ευρώ ως αποταμίευση, από τα απογραφικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας όμως προκύπτει ότι σε κάθε πολίτη αντιστοιχούν τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί και το μέσο υπόλοιπο αυτών διαμορφώνεται πλέον πάνω από τα 4000 ευρώ. Μάλιστα, σε αρκετούς νομούς της χώρας, οι κάτοικοι αποδεικνύονται πιο «γεροί» αποταμιευτές σε σχέση με τους υπόλοιπους. Τη μεγαλύτερη μέση κατάθεση εμφανίζουν λοιπόν όσοι ζουν ή εργάζονται στην περιφερειακή ενότητα της Αθήνας (λογικό λόγω και του υδροκεφαλισμού του κράτους) αλλά και οι κάτοικοι στους νομούς Κυκλάδων, Αρκαδίας, Χίου. Από κοντά και η περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Αττικής αλλά και η Θεσπρωτία. Σε όλες αυτές τις περιοχές, η μέση κατάθεση ξεπερνούσε τα 5311 ευρώ στην Αθήνα, τα 4495 ευρώ στις Κυκλάδες, τα 4376 ευρώ στην Αρκαδία και τα 4261 ευρώ στην Χίο. Αυτά τα στοιχεία αφορούν στον Ιούνιο του 2019 και σήμερα οι μέσοι όροι θα είναι αρκετά πιο αυξημένοι καθώς στο β’ εξάμηνο του 2019 οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά περίπου 7 δις. ευρώ κάτι βέβαια που επηρεάσε όλους τους μέσους όρους ανά την χώρα.

Τα πιο «γερά πορτοφόλια» βέβαια στην Ελλάδα, εμφανίζονται αυτή τη στιγμή να είναι οι περίπου 953.881 κάτοχοι προθεσμιακών καταθέσεων οι οποίοι μοιράζονται 50 δις. ευρώ ή περίπου 52.549 ευρώ ανά τραπεζικό λογαριασμό. Και αν αναζητήσει κάποιος σε ποιες περιοχές της χώρας εντοπίζονται οι ποιο φουσκωμένοι προθεσμιακοί λογαριασμοί, τότε θα εντοπίσει την Ανατολική Αττική με 66.376 ευρώ ανά λογαριασμό, τη Θεσσαλονίκη με 54.000 ευρώ, τις Κυκλάδες με 53.000 ευρώ, τη Μεσσηνία με 51.000 ευρώ όπως και την Αρκαδία με μέσο όρο 51.700 ευρώ.

Υπάρχουν βέβαια και οι νομοί με μέση κατάθεση σαφώς μικρότερη σε σχέση με τον μέσο όρο της χώρας. Ο αναλυτικός πίνακας που δημοσιεύεται αναδεικνύει ως μικρότερους καταθέτες τους κατοίκους του Κιλκίς, της Ηλείας, της Ημαθίας κλπ. Σε όλες αυτές τις περιοχές, η μέση κατάθεση πέφτει κάτω από το όριο των 2600 ευρώ ανά τραπεζικό λογαριασμό.

 

Του Άρη Παπαθανασίου

https://www.thetoc.gr

2 comments for “Αυτοί έχουν τις μεγαλύτερες τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα-Πρώτα τα Γρεβενά στη Δυτική Μακεδονία! – Πού βρίσκεται η Κοζάνη – Η Φλώρινα η πιο “φτωχή” της Περιφέρειας

  1. ΣΙΜΟΣ
    14 Φεβρουαρίου 2020 at 12:49

    ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ,,, 3000 ΕΥΡΩ ΩΣ 14000 ΕΥΡΩ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ 20.000 ΕΥΡΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΧΟΥΝ 3000 ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?

    • 14 Φεβρουαρίου 2020 at 12:50

      Σιμο, τα βαζουμε καθε χρονο για τους βουλευτες, δημαρχους, περιφερειαρχες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.