Κοzanimedia: Ο ιερέας επέτρεψε το προσκύνημα των πιστών στον Επιτάφιο στον ιερό ναό της Καισαρειάς παρά την απαγόρευση

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στην Καισαρειά από την απόφαση του αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Μάστορα να επιτρέψει στους πιστούς το προσκύνημα στον επιτάφιο, εντός του ιερό ναού του Τιμίου Προδρόμου, στην Καισαρειά Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, την ώρα που μέσα στον ναό υπήρχε κόσμος, ο ιερέας ζήτησε από τους πιστούς που βρίσκονταν εκεί, παρά τη σχετική απαγόρευση, να αποχωρήσουν, λέγοντας πως έρχεται η αστυνομία

 

 

 

Η φωτογραφία είναι από τον επιτάφιο του 2019 στον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου

3 comments for “Κοzanimedia: Ο ιερέας επέτρεψε το προσκύνημα των πιστών στον Επιτάφιο στον ιερό ναό της Καισαρειάς παρά την απαγόρευση

 1. Μπράβο στον π. Χρυσόστομο. ΑΞΙΟΣ Καλώς έπραξε!!! .Είναι δυνατόν Μ.Παρασκευή να είναι ερμητικά κλειστοί οι ιεροί ναοί ; Πως μπορούμε να εξισώσουμε την προσκύνησή του Αχράντου Σώματος του Κυρίου μας στον Οίκο Του με την απουσία μας και αντ αυτής να λέμε θα προσευχόμαστε από τα σπίτια μας; Όποιοι κατέδωσαν στην Αστυνομία το γεγονός προφανώς ενήργησαν σύμφωνα με την συνείδηση τους . Αλλά συνείδηση έχουν και οι πιστοί οι οποίοι προσέτρεξαν για να προσκυνήσουν αρκεί να τήρησαν τα μέτρα ασφαλείας . ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΕ ΜΑΣ

 2. Η Ιερά σύνοδος της εκκλησίας μας έχει λάβει μια δύσκολη και επίπονη απόφαση για όλους μας. Η απόφαση αυτή όμως πάρθηκε λόγω των δύσκολων καταστάσεων που περνάει όλη η ανθρωπότητα λόγω του κορονοϊου και με υπόδειξη ειδικών επιστημόνων για την ελαχιστοποίηση όσο το δυνατό της εξάπλωσης του ιού. Κάποιοι όμως δεν έχουν πάρει σοβαρά την όλη κατάσταση που βιώνουμε.
  Θεωρώ τουλάχιστον ανεύθυνη την στάση κάποιων ιερέων να παραβιάζουν τις αποφάσεις αυτές θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Οι ιερείς που αψηφούν τις προειδοποιήσεις, δεν νομίζω να είναι πιο πιστοί στο καθήκον τους απ’ότι η πλειοψηφία των ιερέων σε όλη την Ελλάδα που εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες.
  Ακούστηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά για τον ιό, δεν θα σταθώ σε αυτά τα γραφόμενα αλλά θα ακούσω και θα σεβαστώ τις απόψεις των ειδικών γιατί δεν είμαι ειδικός και δεν γνωρίζω τι μπορεί να προκαλέσει ο ιός στον εαυτό μου και σε συνανθρώπους μου.
  Πάνω απ’όλα η υγεία.
  Η πίστη του καθενός μας είναι χαραγμένη και ανεξίτηλη μέσα στις ψυχές μας.
  Κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει η να την ξηλώσει.
  Γράφονται και διάφορα ότι όλα αυτά γίνονται για να μας ισλαμοποιήσουν. Μεγαλύτερη ανοησία δεν μπορεί να υπάρξει
  Το ότι δεν θα πάω εκκλησία για την μεγάλη εβδομάδα για μια φορά στην ζωή μου ή αντί να μεταλάβω ένα μήνα αργότερα και όχι το Πάσχα, δεν νομίζω ότι χάλασε και ο κόσμος ή ξεριζώθηκε ο Χριστός από μέσα μου. Δεν θεωρώ επουδενί λόγω ότι κλονίζεται η πίστη μου.
  Κάποιοι από αυτούς που κόπτωνται για τις κλειστές εκκλησίες είναι αυτοί που πάνε 2 με τρεις φορές τον χρόνο εκκλησία, κάποιοι είναι αυτοί που πάνε 12 η ώρα και φεύγουν μετά το Χριστός Ανέστη για τα κλάμπ και να φάνε μαγειρίτσα και κάποιες κυρίες για να επιδείξουν την στυλιστική τους ικανότητα. Αυτοί που φωνάζουν για τις εκκλησίες δεν νομίζω να είναι πιο πιστοί από την πλειοψηφία των χριστιανών που ευλαβικά και υπεύθυνα εφαρμόζουν τα μέτρα. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και να ενεργούμε υπεύθυνα και αποτελεσματικά.
  Εύχομαι το φως της Αναστάσεως να λάμψει σε όλες τις καρδιές των ανθρώπων για να γίνουνε καλύτεροι. Καλή Ανάσταση σε όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *