Kozanimedia: Παραλήρημα από άμβωνος του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου στην “αναστάσιμη” λειτουργία – “Είχαμε μερικές δεκάδες θύματα από τον κορωνοϊό επειδή οι προσευχές του λαού του Θεού αιχμαλώτισαν, πολιόρκησαν τη φιλανθρωπία Του!” – “Ο διάβολος τους έβαλε να κλείσουν τους ναούς το Πάσχα”- “Αν ένα κρούσμα είχαμε μέσα σε ναό, θα εσείετο το σύμπαν, θα είχαν πανηγύρια στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, οι άθεοι και οι βλάσφημοι” – Επίθεση στον Πάπα και στα ΜΜΕ – “Δόθηκε η ευκαιρία στους δαίμονες, σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τις τηλεοράσεις, να προβάλουν γιόγκα, διαλογισμό, και όλες τις μαγγανείες των γκουρού του Θιβέτ!”-Βίντεο

«Μύδρους» κατά της κυβέρνησης, των “προοδευτικών” και όσων ασκούν κριτική στην εκκλησία, ακόμη και κατά του “άθεου γαλλικού διαφωτισμού” εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος,κατά την αποψινή βραδιά της απόδοσης της εορτής του Πάσχα, καθώς τελέστηκε στους ιερούς ναούς της χώρας η αναστάσιμη ακολουθία που κανονικά τελείται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

“Οι προσευχές του λαού του Θεού, έστω κεκλεισμένων των ναών, αιχμαλώτισαν, πολιόρκησαν, δε βάζω τυχαία ρήματα, τη φιλανθρωπία του Θεού και, όπως πάντα, έτσι και τώρα, τη σκέπασε και η Παναγία και οι Άγιοί μας σκέπασαν το έθνος μας”! ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώπιον κλήρικών και πιστών στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου το βράδυ της Τρίτης.

Ο ίδιος υποστήριξε πως “μωροί και τυφλοί ζουν στο δικό τους κόσμο, της απιστίας, της αθεϊας, της παγκοσμιοποιήσεως, στον κόσμο του άθεου γαλλικού διαφωτισμού, τπου ΑΘΕΟΥ! Δεν το εύχομαι, γιατί είμαι κληρικός και δη αρχιερεύς αλλά αν δεν ιαθούν θα τα βρουν όλα μπροστά τους, σ’ αυτό το έγκλημα που διέπραξαν, να κλείσουν τους ναούς!”, προσθέτοντας πως “λένε κάποιοι και εσείς τι κάνατε; Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότης, γιατί αν ένα κρούσμα είχαμε μέσα σε ναό, θα εσείετο το σύμπαν, θα είχαν πανηγύρια στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, οι άθεοι και οι βλάσφημοι”!

“Έκλεισαν τους ναούς στο μεγαλύτερο, στο αγιότερο, ιερότερο πευματικό γεγονός, έτσι τους έβαλε ο διάβολος, αλλά δεν κέρδισαν τίποτα” είπε στο κήρυγμά του ο Σερβίων και Κοζάνης, ενώ έκανε επίθεση στον Πάπα, λέγοντας “ο Πάπας και οι άλλες ομολογίες είναι παραστρατημένοι, δε μπορώ να μην τα πω, αλλά όλες αυτές τις μέρες, τον Πάπα δώθε, τον Πάπα κείθε, λες και δεν έχουμε Οικουμενικό Πατριάρχη, με τόσα μηνύματα, αυτοί τον Πάπα! Και δόθηκε η ευκαιρία στους δαίμονες, σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τις τηλεοράσεις, να προβάλουν γιόγκα, διαλογισμό, και όλες τις μαγγανείες των γκουρού του Θιβέτ!”

“Ξέρει τώρα η γιαγιά στη Δαμασκηνιά, λέω τώρα εκείνο το χωριό που το απέκλεισαν, τον ψυχίατρο, και ο παππούς! Τον παπά ήθελαν να δουν οι άνθρωποι, την καμπάνα και το κύριε ελέησον”, ανέφερε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως “2000 χρόνια τώρα η εκκλησία μας βρίσκεται υπό διωγμόν, όχι αίματος, αλλά συνειδήσεως”.

 

Δείτε μετά το 3:04:00:

εδώ

16 comments for “Kozanimedia: Παραλήρημα από άμβωνος του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου στην “αναστάσιμη” λειτουργία – “Είχαμε μερικές δεκάδες θύματα από τον κορωνοϊό επειδή οι προσευχές του λαού του Θεού αιχμαλώτισαν, πολιόρκησαν τη φιλανθρωπία Του!” – “Ο διάβολος τους έβαλε να κλείσουν τους ναούς το Πάσχα”- “Αν ένα κρούσμα είχαμε μέσα σε ναό, θα εσείετο το σύμπαν, θα είχαν πανηγύρια στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, οι άθεοι και οι βλάσφημοι” – Επίθεση στον Πάπα και στα ΜΜΕ – “Δόθηκε η ευκαιρία στους δαίμονες, σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τις τηλεοράσεις, να προβάλουν γιόγκα, διαλογισμό, και όλες τις μαγγανείες των γκουρού του Θιβέτ!”-Βίντεο

 1. Paranoid
  27 Μαΐου 2020 at 07:55

  Ε ρε γλέντια!!!

 2. ΑΧΑΧ
  27 Μαΐου 2020 at 08:34

  4 Μαίου απεβίωσε ο μητροπολίτης και επίτιμος πρωθιερέας του ναού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Αλτούφιεβο, Ιωνάς (κατά κόσμον Καρπούχιν), αναφέρει η ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

  Χθες, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια ομάδα εργασίας του Πατριαρχείου της Μόσχας και πασών των Ρωσιών που συντονίζει την δραστηριότητα των Εκκλησιαστικών ιδρυμάτων σε συνθήκες πανδημίας κορονοϊού, στο κανάλι που διαθέτει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, απεβίωσαν εξαιτίας του κορονοϊού, ο διάκονος Αντρεί Μολτσάνοφ που υπηρετούσε σε εκκλησία της Μόσχας και ο πρωθιερέας γυναικείας μονής Γιεβγκένι Κορτσουκό

  Επίσης ως γνωστόν η μεγαλύτερη πηγή της επιδημίας στην Ελλάδα ήταν οι πιστοί που ταξίδεψαν στα Ιεροσόλυμα…

  Σεβασμός στην πίστη, σεβασμός και στην λογική μας….

  • ζεος
   27 Μαΐου 2020 at 09:35

   φίλε μη γράφεις το ίδιο σχόλιο σε όλες τις ιστοσελίδες. άλλαζέ το λίγο

 3. Εὐλόγησον
  27 Μαΐου 2020 at 09:17

  Μακάριοι οἱ πτωχοί τῷ πνεύματι.

 4. ΜΣΔ
  27 Μαΐου 2020 at 09:25

  Γιατί σεβασμειότατε, είσασταν κλεισμένος, απομονωμένος κι αμπαρωμένος στο καταφύγιο σας, τις μέρες του αποκλεισμού, μήπως κι εσείς δεν φοβηθήκατε για την υγεία σας??
  Γιατί σεβασμειότατε, δεν είδατε τα χιλιάδες ανθρώπων, που πέθαναν παγκοσμίως??
  Ηταν μια πανδημία, που ανα την ιστορία των αιώνων επαναλαμβάνεται στην εξέλιξη της ζωής!!
  Έπρεπε να μην προστατευθούμε να αφήσουν να πεθάνουν κι εδώ χιλιάδες ανθρώπων για να το καταλάβετε??
  Ο Άγιος Νικάνορας, ο Προστάτης μας, δεν σας λέει κάτι??
  Έχουμε πίστη στο Θεώ.

 5. Γιογκα μάστερ
  27 Μαΐου 2020 at 09:37

  Δηλαδή ο καλός παππούλης εύχεται να είχαμε μερικές χιλιάδες νεκρούς για να τιμωρηθούν οι άθεοι και όσοι κάνουν γιόγκα;

 6. βήχας
  27 Μαΐου 2020 at 10:35

  Αν αυτός είναι θρησκευτικός ηγέτης που διδάσκει στο ποίμνιο αγάπη, ανοχή, συγχώρεση, αλληλεγγύη και σύνεση εγώ είμαι ο σούπερμαν με τσαρούχια.
  Έχει χάσει το δρόμο της καλοσύνης. Ας τον συνετίσουν οι ανώτεροί του.

 7. κρανέτας
  27 Μαΐου 2020 at 10:59

  Το μόνο ανορθόδοξο και παράλογο στην όλη υπόθεση είναι πως τον μισθό του κυρίου αυτού,πληρώνουμε εμείς απ’ την φορολογία μας…

  • ...
   28 Μαΐου 2020 at 00:02

   Εδω οληρωνουμε του κουλη που ολη μερα καθεται

 8. p.
  27 Μαΐου 2020 at 12:22

  ποιο παπαδακι θα μου απαντησει;

  γιατι δεν πηγε ο ιδιος στην γιαγια στην Δαμασκηνια;;ουτε μεχρι το αη νικολα δεν πηγε.

  γιατι δεν ανεβασε ο ιδιος βιντεακι με ευχες;

  • νξ
   28 Μαΐου 2020 at 00:00

   Η Δαμασκηνια ανηκει στον Σιατιστης. Δεν εχει δικαιωμα ο Κοζανης. Γραψε κατι πιο εξυπνο κ καλοπροαιρετο κι οχι κακιες

   • p.
    28 Μαΐου 2020 at 14:07

    α ναι!ειναι τυπικος και σεβεται την θεση των αλλων. #diplis

 9. Αιάνειος
  27 Μαΐου 2020 at 12:39

  Τι λέει,βρε,ο άνθρωπος! Στην Αιανή,όταν μπήκε ο διάβολος μέσα τους και έκαψαν (ποτέ δε μάθαμε ποιοι) με εμπρησμό την κεντρική εκκλησία “κρυφτήκαμε” ,δεσπότη;; Ούτε μια λέξη;; Στο πηγάδι κ…… εμείς;;

 10. Θανάσης Καλλιανιώτης
  27 Μαΐου 2020 at 21:09

  Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσοι θα πέθαιναν από την κορώνα. Τα μαθηματικά μοντέλα είναι θεωρητικά μοντέλα, όχι η πραγματικότητα. Δεν προβλέπουν κανένα μέλλον.

 11. Αιάνειος
  28 Μαΐου 2020 at 17:29

  Δεσπότη, δεν απαντάς,”κρύβεσαι” για την Αιανή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.