Καλλιόπη Βέττα: “Οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε ενδιαφέρον”

Ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Bild για ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας. Στη συνέντευξη αναφέρεται σε πολλά γεγονότα τα οποία εξωραΐζει ή, απλώς, ψεύδεται όπως π.χ. ότι το κράτος θα αναλάβει τη συμπλήρωση των μισθών των πολιτών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, όταν ήδη έχει ανακοινωθεί πως θα υπάρξουν μειώσεις 20% για εκατομμύρια εργαζομένους.

Ωστόσο, αναφερόμενος ειδικότερα στην Δυτική Μακεδονία και τα σχέδια για την βίαιη απολιγνιτοποίηση είπε αυτολεξεί: ΄΄θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν΄΄ πριν συνεχίσει διαβεβαιώνοντας το γερμανικό επενδυτικό κοινό ότι οι πρωτοβουλίες του θα είναι προς το συμφέρον τους.

Ο κ. Μητσοτάκης, ελαφρά τη καρδία, ξεχνά ότι κάθε θέση εργαζομένου στο συγκεκριμένο κλάδο, δημιουργεί ή συντηρεί  2,5 έως 4 θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή άρα καταδικάζει ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία.

Γνωρίζαμε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα πλην της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων στον τομέα της ενέργειας. Χθες, διαπιστώσαμε, για μια ακόμη φορά δυστυχώς, ότι δεν υπάρχει η ευαισθησία και το ενδιαφέρον για το μέλλον των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, θα πρέπει μόνοι τους να βρουν κάτι άλλο να κάνουν, μιας και τα συμφέροντα έχουν αποφασίσει για το μέλλον τους».

1 comment for “Καλλιόπη Βέττα: “Οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε ενδιαφέρον”

  1. Economist
    27 Μαΐου 2020 at 16:08

    Το μόνο σχέδιο που υπάρχει..είναι να έρθουν κάποια εκατομμύρια…για να ξοδεύτουν…σε δήθεν υποδομές..να φαγωθούν από τους ημέτερους…και το τι θα γίνει η περιοχή και οι εργαζόμενοι..τίποτα..Εδώ και τώρα η Περιφέρεια και όλοι οι Βουλευτές..να αναλάβετε πρωτοβουλίες να δημιουργηθεί τοπική task force..για χάραξη βιομηχανικής ζώνης με ελκυστικά φορολογικά κίνητρα..και άμεση προσέλκυση βιομηχανικών μονάδων!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.