H “Ενότητα” του Λάζαρου Μαλούτα απαντά στην Κίνηση “Κοζάνη: Τόπος να ζεις” για το ΔΗΠΕΘΕ – “Κάνουν εκτεταμένη αναφορά στην επιλογή του προέδρου να αναλάβει το έργο του βοηθού σκηνοθέτη με αμοιβή 1.000,00€. Ευτυχώς που αναγνωρίζουν την επαγγελματική ιδιότητα του σκηνοθέτη. Αλήθεια γνωρίζουν ότι η θέση του προέδρου του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης δεν είναι επάγγελμα;”

Ενότητα- Μαζί για το μέλλον: Κυνηγήστε αλλού Στοιχειά και Μάγισσες. Δεν μένουν πλέον στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης.

Το όψιμο ενδιαφέρον ορισμένων για τις επιλογές και την οικονομική κατάσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, το μόνο που δηλώνει είναι υποκρισία. Από τις 17 Σεπτεμβρίου 2019, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα το νέο Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., είναι η μοναδική περίοδος σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας του που οι αναλυτικοί προϋπολογισμοί των παραγωγών αναρτώνται στη διαύγεια.  Το Δημοτικό Θέατρο λειτουργεί με πλήρη οικονομική διαφάνεια, όπως αυτό προβλέπεται από το νόμο.

Όσοι ηθικολογούν και διατυπώνουν απόψεις περί νομιμότητας ας μας απαντήσουν γιατί τα προηγούμενα χρόνια ουδέποτε είδαμε στη διαύγεια τους αναλυτικούς προϋπολογισμούς του οργανισμού; Προφανώς εκεί δεν εντοπίζεται ούτε τυπικό, ούτε ουσιαστικό πρόβλημα. Το δυστυχές επακόλουθο της εν λόγω τακτικής των προηγούμενων ετών, είναι να μην γνωρίζει ποτέ ο δημότης το πραγματικό κόστος των παραγωγών.

Ισχυρίζονται ότι η φετινή Θερινή Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι η ακριβότερη παραγωγή όλων των εποχών, αλλά γιατί δεν μας αποκαλύπτουν πόσο στοίχισαν παραγωγές όπως το «Romeo + Ιουλιέτα» και «Το Τάβλι»; Φυσικά ουδεμία αναφορά υπάρχει στον  προϋπολογισμό για τις αμοιβές των πρωταγωνιστών.  

Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο χρέος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από τον  καλλιτεχνικό σχεδιασμό του 2019, που ανέρχεται σε 104.000,00€ και μοιραία μεταφέρθηκε στον προϋπολογισμό  2020. Αντίθετα, ο νέος σχεδιασμός του Δ.Σ είναι απολύτως διασφαλισμένος οικονομικά.

Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση όμως δεν σταματά εδώ. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης γνώριζε ότι από τις 8 Μαρτίου 2020 είχε υπογραφεί η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την κάλυψη της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και εκκρεμούσε μόνον η υπογραφή του Υπουργού Εσωτερικών.  Η πανδημία που όλοι ζήσαμε δυστυχώς, έθεσε σε προτεραιότητα άλλα ζητήματα και έτσι ο Υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε τελικά την Υπουργική απόφαση στις 22/5/2020. Αν αυτό δεν ικανοποιεί ορισμένους, στο μέλλον θα φροντίζουμε να παίρνουμε «χρησμούς» πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση, για το αν θα ξεσπάσει υγειονομική κρίση και πότε.

Η αναφορά στο σχεδιασμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης χωρίς την παρουσία Καλλιτεχνικού Διευθυντή, αποδεικνύει σίγουρα έλλειψη ενημέρωσης, ίσως και κακόβουλη πρόθεση. Έχοντας ως μόνο στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις και χωρίς να υπολογίσουν την ηθική φθορά που μπορεί να προκαλούν στη συνείδηση των πολιτών, αναφορικά με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., δεν φρόντισαν να ενημερωθούν, ότι το Δ.Σ. είχε τη σύμφωνη γνώμη του ΥΠΠΟΑ να προχωρήσει στον καλλιτεχνικό σχεδιασμό, εφόσον από το Νοέμβριο του 2019 είχε κινήσει τις διαδικασίες για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Εξ ου και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης έλαβε κανονικά την πρώτη δόση της επιχορήγησης του Υπουργείου για το 2020 και αναμένει σύντομα, τόσο τη δεύτερη δόση όσο και την έκτακτη ενίσχυση.

Το βασικό βέβαια είναι ότι ανακάλυψαν επιτέλους και το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο! Κάνουν εκτεταμένη αναφορά στην επιλογή του προέδρου να αναλάβει το έργο του βοηθού σκηνοθέτη με αμοιβή 1.000,00€. Ευτυχώς που αναγνωρίζουν την επαγγελματική ιδιότητα του σκηνοθέτη. Αλήθεια γνωρίζουν ότι η θέση του προέδρου του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης δεν είναι επάγγελμα;

Άνθρακας ο θησαυρός λοιπόν κύριοι. Λογοδοτήστε πρώτα για τα δικά σας πεπραγμένα και κυνηγήστε αλλού μάγισσες! Δεν μένουν πια στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

 

2 comments for “H “Ενότητα” του Λάζαρου Μαλούτα απαντά στην Κίνηση “Κοζάνη: Τόπος να ζεις” για το ΔΗΠΕΘΕ – “Κάνουν εκτεταμένη αναφορά στην επιλογή του προέδρου να αναλάβει το έργο του βοηθού σκηνοθέτη με αμοιβή 1.000,00€. Ευτυχώς που αναγνωρίζουν την επαγγελματική ιδιότητα του σκηνοθέτη. Αλήθεια γνωρίζουν ότι η θέση του προέδρου του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης δεν είναι επάγγελμα;”

 1. kASMERIa
  28 Μαΐου 2020 at 15:37

  Αφού είστε τόσο διάφανοι και λαρτζ γιατί αποκρύψατε απο τα μέλη την αμοιβή στη συνεδρίαση του ΔΣ;
  Εκει έξω βρίσκεται η ελεύθερη αγορά για όλα τα επαγγέλματα κύριοι αλλά προυποθέτει ανταγωνισμό. Άγνωστα αυτά σε εσας, έχετε μάθει να μοιράζετε μεταξύ σας το χρήμα άλλων.
  Αστεία ανακοίνωση, παιδική συμπεριφορά απόκρυψης ευθυνών μέσω του αντιπερισπασμού. Οι προηγούμενοι κρίθηκαν και πήγαν σπίτι τους. Όσο πιο γρήγορα πάτε και εσείς τόσο το καλύτερο για την Κοζάνη.

 2. Ένας
  29 Μαΐου 2020 at 08:44

  Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει και στο ΔΗΠΕΘΕ!!!Γιατί έβγαλε ανακοίνωση η ενότητα;Μάλλον οι υπόλοιποι της τριανδρίας δεν πολυσυμφωνούν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.