Ο δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Ραφαηλίδης για τις εξοντωτικές ποινές σε μαγαζιά της Κοζάνης – “Αναρωτιέμαι πως λειτουργεί ο νόμος. Αν λειτουργεί μονομερώς, δίκαια, εκδικητικά, αμερόληπτα ή μεροληπτικά”       

Αναρωτιέμαι πως λειτουργεί ο νόμος.

Αν λειτουργεί μονομερώς, δίκαια, εκδικητικά, αμερόληπτα ή μεροληπτικά.

Απλά αναρωτιέμαι…

 

Η επιβολή του νόμου θα πρέπει να εφαρμόζεται κάθετα και κοφτά για όλο το σύνολο των πολιτών της χώρας, σε αντίθετη περίπτωση παύει η συνταγματικότητα του και η φύση του Δικαίου που εκπροσωπεί.(οι νομικοί εάν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με)

 

Είναι το λιγότερο οξύμωρο την ώρα που δίνονται άδειες για πανηγύρια, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις πάσης φύσεως και σε περιπτώσεις μάλιστα με την παρουσία κοινοβουλευτικών χωρίς καμία τήρηση μέτρων,

ταυτόχρονα να επιβάλλονται εξοντωτικά πρόστιμα σε καταστήματα που οδηγούν σε λουκέτο και ανεργία και όχι σε ανάκαμψη μετά από καιρό ύφεσης και πανδημίας .

 

Θα παραθέσω το εξής επίκαιρο γνωμικό:

« Δε γίνεται να είσαι υπέρ της δικαιοσύνης(επιβολής νόμου) για κάποιους ανθρώπους και να μην είσαι υπέρ της δικαιοσύνης(επιβολής νόμου) για όλους τους ανθρώπους.»

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, 1929-1968, Αφροαμερικανός ηγέτης.

 

Με εκτίμηση

Ραφαηλίδης Αναστάσιος – Δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης ,

Γραμματέας Δημοτικού συμβουλίου.

2 comments for “Ο δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Ραφαηλίδης για τις εξοντωτικές ποινές σε μαγαζιά της Κοζάνης – “Αναρωτιέμαι πως λειτουργεί ο νόμος. Αν λειτουργεί μονομερώς, δίκαια, εκδικητικά, αμερόληπτα ή μεροληπτικά”       

  1. 7 Ιουλίου 2020 at 22:27

    Νομίζω ότι τις άδειες για τα πανηγύρια τις χορηγεί η τοπική αυτοδιοίκηση. Αν δεν θέλετε πανηγύρια ας μην χοτηγείτε άδειες. Διαφορετικά αν αντιτίθεσθε αποχωρείτε.

  2. after
    7 Ιουλίου 2020 at 23:50

    γαλαζιες αποριες??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.