Η Εταιρία RESOLUTION Φουρκιωτης Δημήτριος,  Ζαγκουντίνος Δημήτριος σας ενημερώνει σχετικά με τις εξελίξεις πάνω στο θέμα «Απόσυρση παλαιών ταμειακών μηχανών – Σύνδεση ταμειακών με την ΑΑΔΕ»

Η Εταιρία RESOLUTION Φουρκιωτης Δημήτριος,  Ζαγκουντίνος Δημήτριος σας ενημερώνει σχετικά με τις εξελίξεις πάνω στο θέμα :

«Απόσυρση παλαιών ταμειακών μηχανών – Σύνδεση ταμειακών με την ΑΑΔΕ»

Με εξαίρεση τις ΑΔΗΜΕ ταξιμέτρου, οι υπάρχοντες ενεργοί φορολογικοί ηλεκτρονικοί μηχανισμοί – ταμειακές υποχρεούνται σε αναβάθμιση μέχρι 31/7/2020 σύμφωνα με την μέχρι τώρα απόφαση (Α.1102/2020)

Επειδή υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση θεωρούμε σημαντικό να ενημερώσουμε όσο πιο αξιόπιστα μπορούμε από την πλευρά μας τους πελάτες μας και τους λογιστές/φοροτεχνικούς αυτών.

Υπάρχουν δύο κομμάτια, το πρώτο είναι η απόσυρση, και το δεύτερο η διασύνδεση των ταμειακών.

Α) ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Για όσους δεν έχουν ήδη ενημερωθεί, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Α.1011/2020) και στην συνέχεια η απόφαση παράτασης ( Α.1100/2020) για την απόσυρση των παλαιών τύπου ταμειακών.

Σε ένα μέτρο για την ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων έχει περάσει και το ίδιο το Υπουργείο αφού μέσα από το ΤaxisΝet έχουν ήδη αποστείλει αυτοματοποιημένα emails σε όσους κατόχους ταμειακών μηχανών είναι παλαιού τύπου και πρέπει να αποσυρθούν. Επίσης μπορεί πολύ εύκολα και ο ίδιος ο κάτοχος της ταμειακής ή ο λογιστής του, να του πουν αν το μοντέλο που έχει σε χρήση τώρα αποσύρεται βάση της σχετικής λίστας παρακάτω, διαβάζοντας και αντιπαραβάλοντας το Serial Number της ταμειακής μηχανής είτε από την ίδια την ταμειακή είτε από το «Βιβλιάριο Επισκευής και Συντήρησης» της.

Β) ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΑΔΕ

Ήδη από το πρώτο κύμα απόσυρσης με την ΠΟΛ 1196/2017 από το καλοκαίρι του 2018 έχει ξεκινήσει πυλωτικά η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Υπουργείο. Αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα είναι ότι οι μηχανές που συνδέονται Online κάνουν αποστολή των δεδομένων τους στην ΑΑΔΕ, κατά την έκδοση του “Z” και εφόσον είναι επιτυχής η επικοινωνία με τον server κάνουν και συγχρονισμό στο ρολόι της ταμειακής.

Όμως το Υπουργείο έχει αλλάξει τον τρόπο αυτό σύνδεσης και πλέον θα γίνεται αποστολή των δεδομένων από την ταμειακή μηχανή σε πραγματικό χρόνο κάθε λίγα λεπτά ή ώρες ανάλογα με την δραστηριότητά τους, και θα υπάρχει και ένα μοναδικό QR Code για κάθε απόδειξη, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μοναδικότητα της και να μην μπορεί να αλλοιωθεί αυτή με κανένα τρόπο. Φυσικά, λόγω του ότι, οι κατασκευαστές/εισαγωγείς ταμειακών μηχανών σε συνεργασία με το Υπουργείο έχουν καταλήξει στον τρόπο διασύνδεση και αποστολής των δεδομένων στις 28 Μαΐου 2020 όποτε αναγκαστικά όλες οι ταμειακές μηχανές που έχουν πωληθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία θα χρειαστούν αναβάθμιση σε firmware ή hardware με όποιο κόστος ανάλογα την κατασκευάστρια-εισαγωγική εταιρία.

Εν κατακλείδι, για την αποφυγή τυχόν προστίμων θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι μπροστά στις επερχόμενες αλλαγές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει τις παλιές σας ταμειακές στο Τaxis. Ελέγξτε αν η ταμειακή σας είναι νέων προδιαγραφών και έχει αγοραστεί μετά το 2014 ή εάν πλησιάζει στα 1800 Ζ (που είναι κοντά στην πλήρωση της φορολογικής της μνήμης)

Είμαστε πάντα στην διάθεσή των πελατών μας αλλά και των λογιστών/φοροτεχνικών τους για πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Παρακάτω θα βρείτε την λίστα των ταμειακών που πρέπει να αποσυρθούν
https://www.forin.gr/articles/article/30237/a-1011-2020?t=9713787

Με εκτίμηση,
Ζαγκουντίνος Δημήτριος 697 40 20 732
Φουρκιωτης Δημήτριος  697 318 2934

1 comment for “Η Εταιρία RESOLUTION Φουρκιωτης Δημήτριος,  Ζαγκουντίνος Δημήτριος σας ενημερώνει σχετικά με τις εξελίξεις πάνω στο θέμα «Απόσυρση παλαιών ταμειακών μηχανών – Σύνδεση ταμειακών με την ΑΑΔΕ»

  1. Νοήμων
    10 Ιουλίου 2020 at 01:30

    Επιτέλους μια σοβαρή επιχείρηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.