Kozanimedia: Πρωτοφανές περιστατικό σε ιερά μονή της Εορδαίας – Ιερομόναχος διέκοψε τη λειτουργία και είπε σε 74χρονη που φορούσε μάσκα “δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου”!

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας, όταν ο ιερομόναχος Ιγνάτιος διέκοψε τη λειτουργία και είπε σε 74χρονη γυναίκα, που φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό, (η μοναδική εντός του γεμάτου πανηγυρίζοντα ιερού ναού!) “δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, η 74χρονη αρνήθηκε να αποχωρήσει, παρά και τη σχετική προτροπή του επιτρόπου, ενώ εντύπωση προκαλεί η στάση των υπόλοιπων πιστών, καθως δεν υπήρξε καμία αντίδραση στα απίστευτα λεγόμενα του συγκεκριμένου ιερομόναχου!

Nα σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μονή έχει εδώ και χρόνια “αποσχιστεί” από τη Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με τους εκεί μοναχούς να χαρακτηρίζονται ως “φανατικοί αντιπατριαρχικοί”.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Στεργιανή Γάκη, κόρη τη 74χρονης, σημειώνει: “Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδως και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδευσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας”.

 

22 comments for “Kozanimedia: Πρωτοφανές περιστατικό σε ιερά μονή της Εορδαίας – Ιερομόναχος διέκοψε τη λειτουργία και είπε σε 74χρονη που φορούσε μάσκα “δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου”!

 1. Ζετος Πεπονιάρης
  26 Ιουλίου 2020 at 21:49

  Η εκκλησία “μου”; Δίκη του είναι η εκκλησία; Από πού κι ως που; Νόμιζα ότι η εκκλησία ήταν του Θεού. Μεγάλο καλάμι έχουν καβαλήσει ορισμένοι “ιερείς”.

  • Ευθύμιος Μαναρίδης
   27 Ιουλίου 2020 at 16:11

   Βεβαίως καί η εκκλησία είναι μία καί είναι τού ΧΡΙΣΤΟΥ. Λέγοντας ο π. Ιγνάτιος η εκκλησία “μου” προφανώς εννοεί ότι και αυτός είναι υπεύθυνος γιά την τάξη μέσα στό ναό. Οπως θά λέγαμε πχ η ενορία “μου” καί εγώ στήν ενορία μού δέν θά ήθελα παπικούς…….

   • Παναγιώτης Μπελεσης
    28 Ιουλίου 2020 at 18:59

    Ας υποθέσουμε ότι ο ιερέας αστόχησε στην παρατήρηση’ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΆΒΕΙ ΤΈΤΟΙΑ ΈΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΌΡΗ , ΤΑ ΚΑΝΆΛΙΑ …..ΑΛΛΆ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ, ΚΆΤΑ ΚΆΠΟΙΟ ΤΡΌΠΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ…….

 2. Ιωάννης
  27 Ιουλίου 2020 at 01:11

  Ο συγκεκριμένος μοναχός δεν εχει μισθό οποτε δεν επιβαρύνει κανεναν φορολογούμενο, ακόμη ξερω οτι πολυ καιρο πριν ειχε ενημερώσει το ποίμνιο του και ηταν ξεκαθαρες οι θέσεις του για μάσκα – κορονοϊο – Θεία κοινωνία…

 3. Δημητρα
  27 Ιουλίου 2020 at 11:56

  Καλημέρα, Χρόνια Πολλά. Σίγουρα η εν λόγω “αδελφή” δεν προσήλθε “μετά Φόβου Θεού, Πίστεως και Αγαπης”. Ζήσαμε κι εμείς ανάλογα τραγικά περιστατικά, όπου “ευσεβείς” Χριστιανοί έστελναν φιλιά στην ΑΓ. Παρασκευή, “προσκυνουσαν” αέρα κοπανιστό, επιδίδονται σε κωμικό τραγικές ενέργειες… Στον Ναό του Θεού, και με την Θεία Κοινωνία, παρέχεται σε μας τους ανάξιους προς ίαση ψυχών και σωμάτων. Θα ήταν ορθοτερο να τα αποσαφηνισουμε αυτά μέσα μας και με την βοήθεια του πνευματικού μας, και να πάψουμε να “συχνάζουμε” σε τόπους Ιερούς, με λάθος προαίρεση, να προκαλούμε πειρασμούς σε αδελφούς, έτσι για το έθιμο η γιατί το καλεί η μέρα. Τα υπόλοιπα είναι απλά προφασεις εν αμαρτίαις. . Υ. Σ. Με την ίδια λογική δεν πας με μαγιό η με σορτσάκι στον Χριστό, όπως δεν θα πήγαινες με μαγιό να ζητήσεις δουλειά, η να συναντήσεις κάποιον επίσημο.Ειναι για άλλη μια φορά ολοφάνερη η μεγάλη πνευματική πτώση όλων μας ανεξαιρέτως. Μετανοουμε αδελφοί, και ζητάμε το Έλεος Του.

 4. Ευθύμιος Μαναρίδης
  27 Ιουλίου 2020 at 13:02

  Καιρός είναι νά λέμε τά πράγματα όπως είναι… Άς θυμηθούμε πώς αντιδρούσε ο μακαριστός γέρων Αυγουστίνος ακόμη καί σε ‘επίσημα’ πρόσωπα. Άξιος πατέρα Ιγνάτιε.

  • 27 Ιουλίου 2020 at 13:06

   Αυτό ακριβώς είναι το θεμα και το πρόβλημα: Συμπεριφορές Μεσαίωνα που ακόμη υπάρχουν σε μεμονωμένες περιοχές Εορδαίας και Φλώρινας λόγω Καντιώτη

   • Ευθύμιος Μαναρίδης
    27 Ιουλίου 2020 at 16:22

    Αδελφέ μπορείς νά αναφέρεις μία μεσαιωνική συμπεριφορά τού μακαριστού γέροντα. Σέ ευχαριστώ.

     • Ευθύμιος Μαναρίδης
      28 Ιουλίου 2020 at 10:01

      Η Βιβλική βάση του αφορισμού ή της αποκοπής από το σώμα της εκκλησίας είναι το ανάθεμα. Οι σχετικές αναφορές βρίσκονται στην Επιστολή Προς Γαλάτας 1:8, ΝΜΒ: «Αλλά κι αν εμείς ή ακόμη κι ένας άγγελος από τον ουρανό σάς κηρύξει ένα ευαγγέλιο διαφορετικό από το ευαγγέλιο που σας κηρύξαμε, αυτός να είναι ανάθεμα!» Επίσης, στην Πρώτη Επιστολή προς Κορινθίους 16:22 αναφέρεται: «Όποιος δεν αγαπάει τον Κύριο Ιησού Χριστό ας είναι χωρισμένος από το σώμα της εκκλησίας».
      Ως αφορισμός ορίζεται η εκκλησιαστική ποινή με την οποία ένα μέλος της Ορθόδοξης εκκλησίας αποκλείεται εντελώς από τη χριστιανική κοινότητα, ως τιμωρία για τα πολύ σοβαρά αμαρτήματα στα οποία περιέπεσε. Διακρίνεται σε μικρό και μεγάλο αφορισμό, με τον μεγάλο να θέτει το πρόσωπο μονίμως εκτός εκκλησίας και τον μικρό να καθιστά δυνατή την επανένταξή του στους κόλπους της εκκλησίας.
      Στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, ανάθεμα και αφορισμός ταυτίζονται και αποτελούν βαρύτατη εκκλησιαστική ποινή. Το αποτέλεσμα αυτής της ποινής είναι η αποκοπή από την εκκλησιαστική κοινωνία, η καταδίκη που παραδίδει το αποβληθέν μέλος στον Σατανά, ώστε να μπορέσει δια παιδαγωγικής τιμωρίας να σωθεί. Δηλαδή ο σκοπός του αφορισμού είναι η μετάνοια του αφορισμένου, και όχι η τιμωρία.

      https://tasthyras.wordpress.com/2020/05/19/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CF%8C%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3/

    • 27 Ιουλίου 2020 at 17:57

     Δε θα επανελθω, αρκουν αυτα! Ειναι δεκαδες!

     • Ευθύμιος Μαναρίδης
      28 Ιουλίου 2020 at 10:04

      Αδερφέ μου σου ζήτησα να μου αναφέρεις μία μεσαιωνική συμπεριφορά του γέροντα και εσύ μου έστειλες δύο παράσημα του γέροντα. Ο γέροντας είχε ως πρότυπο τον Άγιο Ιωάννη τον χρυσόστομο, η προτροπή του οποίου ήταν χαστούκισε το στόμα του βλάσφημου και το χέρι σου θα αγιάσει. Ηταν αυστηρά προσηλωμένος στις αρχές του Eυαγγελίου αυτό επιθυμούσε και για όλους τους πιστούς.

     • 28 Ιουλίου 2020 at 15:02

      Γι αυτο δε θα βγαλουμε ακρη!

 5. Κωνσταντινος
  27 Ιουλίου 2020 at 14:00

  Ο Χριστος δεχτηκε την πορνη ενω ο “ιερεας” εδιωξε από τον ναό “του” 74χρονη που δεν ήθελε να κολλησει σε άλλους εναν ιο. Δεν μπηκε δα με μουσουλμανικη μαντηλα!! Έλεος! Δηλαδη όσοι φορανε μασκα ή κανουν εμβολια ειναι απιστοι? ΑΙΣΧΟΣ πια! Ιστορικα χωρις εμβολια το προσδοκιμο ζωης (και ο μεσος όρος) ηταν 30-35 χρονια χαμηλοτερο απο σήμερα που κανουμε καποια εμβολια. Μην μπλεκουμε πιστη και επιστημη. Χρησιμα και τα δυο.

  • Κ.Β.
   27 Ιουλίου 2020 at 17:11

   ΑΛΛΟ Ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ…..

   Η ΜΑΣΚΑ ΕΝΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ…..

   ΑΞΙΟΣ Ο π.ΙΓΝΑΤΙΟΣ ! ΑΞΙΟΣ !

 6. Νικόλαος
  27 Ιουλίου 2020 at 15:05

  Πολὺ σωστὰ καὶ ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι ἔπραξε ὁ ἱερεύς στὸ θέμα τῆς μάσκας ἐντὸς τοῦ ἱεροῦ ναοῦ, καὶ ἐπίσης πολὺ σωστὴ καὶ ἡ ἱεροκανονική του ἀποτείχιση ἀπὸ τὸν αἱρετίζοντα ἐπίσκοπό του. Ὁ πολὺς κόσμος δυστυχῶς τυγχάνει ἀκατήχητος σὲ δογματικὰ ζητήματα, κακοδοξίες καὶ αἱρέσεις, ὅπως ἐν προκειμένῳ περὶ κτιστῆς Θείας Χάριτος (κακοδοξία τῶν παπικῶν ποὺ ὀνομάζεται βαρλααμισμὸς ἀπὸ τὸ ὄνομα Βαρλαὰμ τοῦ Καλαβροῦ, τὸν ὁποῖο πολέμησε ὁ ἅγιος Γρηγόριος Παλαμᾶς τὸν 14ο αἰῶνα). Μακάρι οἱ (εὐτυχῶς λίγοι) πιστοὶ νὰ μὴν συνεχίσουν τὴν ἀπαράδεκτη καὶ βλάσφημη πρακτικὴ νὰ φοροῦν μάσκα ἐντὸς τῶν ἱερῶν ναῶν. Προσοχὴ ἐπίσης σὲ κοσμικοὺς θεολόγους καὶ ἐπισκόπους, οἱ ὁποῖοι, δυστυχῶς, ἐνθαρρύνουν τὸν βαρλααμισμὸ καὶ τὴν χρήση μάσκας, γαντιῶν κλπ. ἐντὸς τῶν ἱερῶν ναῶν. Ἡ τήρησις τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως ἐπαφίεται, γιὰ μία ἀκόμη φορά, στὴν γρηγοροῦσα δογματικὴ συνείδηση τοῦ πιστοῦ λαοῦ.

  • 27 Ιουλίου 2020 at 15:11

   “Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται,όταν η ληγουσα ειναι μακρά”..κτλ

 7. Nick Photiades
  27 Ιουλίου 2020 at 17:06

  This priest understood the game but behavior not correct. Hope in his Church he preaches the true Gospel of our Lord Jesus Christ. 1Corinthians 15:1-4, Romans 10:9-13, Acts 4:10-12, 16:30-31, John 3:18,36, 1John 5:11-13, Ephesians 2:8,9, Titus 3:5, 1Timothy 2:5, Galatians 1:6-9

 8. ΚΥΡ
  27 Ιουλίου 2020 at 17:29

  ΑΞΙΟΣ Ο π.ΙΓΝΑΤΙΟΣ

 9. konstantinos
  27 Ιουλίου 2020 at 21:04

  Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι οτι οι ναοί δεν είναι το τσιφλίκι κανενός παπά, οι φορολογούμενοι πολίτες ειναι αυτοί που πληρώνουν τούς παπάδες κάθε δόγματος, ο παπάς είναι ο διαχείρισης του ναού και όχι ο ιδιοκτήτης, δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποφασίζει με ποιό τρόπο θα προστατευθεί κάποιος. Στο τέλος θα ζητάνε και πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.