Kozanimedia: Η απάντηση του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη στην καταγγελία εργαζόμενης με αναπηρία για περιστατικό στην επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου – “Τα όσα ψευδώς καταγγέλλετε, βάσει της κοινής λογικής δεν είναι δυνατόν να έχουν υπαγορευθεί από εσάς με τη διατύπωση και τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν”

Τη δική του, αναλυτική απάντηση στην καταγγελία εργαζόμενης με αναπηρία, την οποία έφερε στο φως το Kozanimedia (Δείτε εδώ), έδωσε, με επίσημη επιστολή του προς τους ίδιους αποδέκτες, ο ίδιος ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Η εν λόγω επίσημη επιστολή κοινοποιήθηκε τόσο στο Σύλλογο Εργαζομένων της Περιφέρειας, όσο και στο Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία.

“Ως γνωστόν, είστε υπάλληλος αποσπασμένη στο Γραφείο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και απασχολείστε ως καθαρίστρια. Η απόσπασή σας είχε γίνει από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και διατηρήθηκε και από τη σημερινή.

Την Πέμπτη 17/09/2020 λάβαμε την καταγγελία σας που απευθυνόταν στον Περιφερειάρχη, με την οποία ισχυρίζεστε ότι υποστήκατε σωματική και ψυχολογική βία από υπάλληλο της Γραμματείας του γραφείου Περιφερειάρχη, κατά την ώρα της επίσκεψης της κας Γιάννας Αγγελοπούλου στην Περιφέρεια την 16/09/2020.

Την ίδια ημέρα, κληθήκατε με το με α.π. 132331/17-09-2020 έγγραφό μας, να προσέλθετε την Παρασκευή 18/09/2020 ενώπιον του Περιφερειάρχη, προκειμένου να παράσχετε διευκρινίσεις και να διερευνηθούν παρουσία σας τα όσα ισχυρίζεστε .
Ταυτόχρονα, με το με α.π. 132343/17-092020 έγγραφό μας, καλούσαμε να παρευρεθούν κατά τη συνάντηση αυτή και όλοι όσοι ήταν αποδέκτες της κοινοποίησης της καταγγελίας σας. Ζητήθηκε από σας να παρευρεθεί και το τρίτο πρόσωπο που δηλώθηκε ότι συνέταξε την καταγγελία σας λόγω αδυναμίας στη σύνταξη και γραφή. Πράγματι, την Παρασκευή 18/09/2020 προσήλθατε μαζί με το σύζυγό σας, κ. Μιχάλη Γεωργιάδη, υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της έδρας της Π.Δ.Μ. και την κυρία Τασιούλα Κωνσταντία, νυν γραμματέα του γραφείου μείζονος αντιπολίτευσης και υπάλληλο της Δ/νσης Τεχνικών έργων της Π.Δ.Μ., η οποία δήλωσε ότι είναι η συντάξασα την καταγγελία σας καθ’ υπαγόρευσή σας.

Παρόντες ήταν ο κ. Κούτσιανος Βασίλειος, Πρόεδρος Π.ΟΜ.Α.με.Α. Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Μήγγος Μιχαήλ, Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης και ο κ. Καραθανάσης Δημήτριος, Πρόεδρος Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Δ.Μ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, έγινε επιμελεία του Περιφερειάρχη διερεύνηση του περιστατικού, από την οποία προέκυψε ότι τα καταγγελλόμενα είναι ψευδή.

Συγκεκριμένα προέκυψε ότι:
Κατά την 16/09/2020, ημέρα που έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο περιστατικό, εν όψει της άφιξης της κας Αγγελοπούλου, η Αστυνομία αλλά και η προσωπική ασφάλεια της κας Αγγελοπούλου είχαν ελέγξει επανειλημμένα όλους τους χώρους του Γραφείου Περιφερειάρχη και στην ασφάλειά της είχαν δηλωθεί περιορισμένου αριθμού και συγκεκριμένα ονόματα υπαλλήλων και συνεργατών του Περιφερειάρχη που θα μπορούσαν να παρευρίσκονται στο χώρο έξω από το γραφείο του. Από τις 8 π.μ. σας είχε διευκρινιστεί το γεγονός της επίσκεψης αυτής και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Την ώρα της άφιξης της κας Αγγελοπούλου, ενώ ο Περιφερειάρχης βγαίνει από το γραφείο του και κινείται προς το χώρο του ασανσέρ προκειμένου να την υποδεχτεί, σας εντοπίζει ακριβώς μπροστά από την πόρτα που οδηγεί στα γραφεία των συνεργατών του, στην κουζίνα και σε άλλη αίθουσα και έξοδο, χώρο εργασίας σας, να στέκεστε χωρίς μάσκα και σας γίνεται από εκείνον νόημα να βάλετε μάσκα.

Εσείς εξακολουθείτε να στέκεστε εκεί αδιαφορώντας και λέγοντας πως θέλετε να δείτε.Πέντε άτομα συνεργάτες που είχαν δηλωθεί να παρευρίσκονται στο χώρο μπροστά (κάποιοι εκ των οποίων εισήλθαν εντός του Γραφείου μαζί με τον Περιφερειάρχη και την κα Αγγελοπούλου), αρχίζουν να μιλούν και να σας κάνουν νοήματα, εξηγώντας σας ότι πρέπει να βάλετε μάσκα και να περάσετε μέσα, καθώς είχε αφιχθεί η κα Αγγελοπούλου. Όμως δεν θελήσατε να συμμορφωθείτε και τότε μία εκ των υπαλλήλων της γραμματείας του γραφείου, σας πλησίασε εξηγώντας σας και ακουμπώντας σας, όπως και η ίδια παραδεχτήκατε τελικά κατά τη συνάντηση, ελαφρά στο μπράτσο ως παραίνεση, άνοιξε την πόρτα μπροστά στην οποία στεκόσασταν και σας ζήτησε να περάσετε μέσα. Σε καμία περίπτωση δεν ασκήθηκε σωματική βία και μάλιστα διαρκής, όπως αρχικά επικαλούσασταν με το έγγραφό σας και όπως αποδείχτηκε κατά τη διερευνητική συνάντηση.

Αμέσως μετά, ο Περιφερειάρχης συνοδεύοντας την κα Αγγελοπούλου πέρασε και εισήλθε στο γραφείο του. Τότε και ένας εκ των συνεργατών του Περιφερειάρχη άνοιξε την πόρτα που οδηγεί στο γραφείο του και στην κουζίνα, κινούμενος προς το γραφείο του και σας είδε να αποχωρείτε από την έξοδο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και οδηγεί σε κλιμακοστάσιο που καταλήγει στο ισόγειο του κτιρίου και η οποία είναι μονίμως ανοιχτή κατά τις εργάσιμες ώρες. Σε καμία περίπτωση δεν ακούστηκε καμία φωνή, κραυγή ή έκκληση για βοήθεια, όπως ισχυρίζεστε στο έγγραφό σας, αφού τέτοιο περιστατικό θα είχε γίνει άμεσα αντιληπτό τόσο από το συνεργάτη όσο και από όλους όσοι βρίσκονταν εντός του γραφείου του Περιφερειάρχη, το οποίο επίσης έχει έξοδο προς το διάδρομο στον οποίο περιγράφεται παραπάνω και με τα δωμάτια που έχει, αποτελεί το χώρο εργασίας τόσο του ίδιου και των συνεργατών του, όσο και το δικό σας.

Κανείς από τους παρευρισκόμενους σε όλους τους χώρους του γραφείου Περιφερειάρχη δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό, γιατί δεν είχε συμβεί κατά την κρίση και τη λογική όλων κανένα περιστατικό. Επιπλέον, ήταν ανοιχτή και η αίθουσα συσκέψεων, η οποία ήταν άδεια και αποτελούσε άλλη μία έξοδο προς το διάδρομο του δευτέρου ορόφου όπου βρίσκεται το Γραφείο Περιφερειάρχη. Όλους αυτούς τους χώρους τους γνωρίζετε πολύ καλά, αφού καθημερινά σε αυτούς κινείστε και εργάζεστε.

Την επομένη, Πέμπτη 17/09/2020, προσήλθατε κανονικά στην εργασία σας, κινούμενη στο χώρο της κουζίνας, στον επίμαχο χώρο του κλιμακοστασίου, όπου και βρίσκονται αποθηκευμένα τα σύνεργα καθαρισμού και στους υπολοίπους χώρους του γραφείου, χωρίς να δώσετε την παραμικρή ένδειξη ανησυχίας σε κανέναν και χωρίς να αναφέρετε το παραμικρό για ένα γεγονός που όπως το περιγράφατε μετά η ίδια στην καταγγελία σας, θα έπρεπε να σας έχει τραυματίσει ανεπανόρθωτα ψυχικά. Κανείς από τους εργαζόμενους του γραφείου δεν είχε εκλάβει το μετέπειτα καταγγελλόμενο συμβάν ως άξιο λόγου.

Αυτό έως τις 12:03 το μεσημέρι, οπότε και ελήφθη η καταγγελία στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της γραμματείας του Περιφερειάρχη, με το ηλεκτρονικό μήνυμα μάλιστα να τιτλοφορείται: «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ», εξιστορώντας γεγονότα πρωτάκουστα για εμάς. Παρ’ ότι μάλιστα με τον Περιφερειάρχη και τους υπολοίπους συναδέλφους σας είχατε πάντα το θάρρος και συζητούσατε πολλά θέματα που σας απασχολούσαν, ακόμη και προσωπικά, εν προκειμένω δεν ζητήσατε ούτε επιδιώξατε να επικοινωνήσετε με τον Περιφερειάρχη και να του μιλήσετε για το περιστατικό που θεωρείτε ότι είχε συμβεί. Αντιθέτως, ο Περιφερειάρχης, ενώ βρισκόταν στην Αθήνα την Πέμπτη το απόγευμα, αφού ενημερώθηκε για την καταγγελία σας, αμέσως ζήτησε να κληθείτε για περαιτέρω διευκρινίσεις, όπως και έγινε.

Ισχυρίζεστε επομένως ψευδώς και συκοφαντικά ότι σας ασκήθηκε σωματική βία, με συνεχή σπρωξίματα και ρατσιστική συμπεριφορά. Ούτε κυνηγηθήκατε και διωχθήκατε «σαν ποντίκι», όπως η ίδια αναφέρετε. Ο σύζυγός σας μάλιστα, αποχωρώντας την Παρασκευή από το γραφείο του Περιφερειάρχη, απείλησε την υπάλληλο που θεωρεί υπαίτια.

Δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό με ποιον τρόπο σας στερήθηκε από πλευράς μας το δικαίωμα στην εργασία, όπως καταγγέλλετε. Αντιθέτως, κατά το ένα έτος της συνεργασίας σας με το σημερινό γραφείο Περιφερειάρχη και ενώ υπάρχουν υπηρεσίες καθαριότητας από συνεργείο καθαρισμού τα μεσημέρια, υπήρχε πάντα κατανόηση από την πλευρά μας, δείχνοντας μεγάλη ελαστικότητα και ανοχή στη μη τήρηση από την πλευρά σας των υποχρεώσεων και καθηκόντων σας, όπως η τήρηση ωραρίου (ερχόσασταν αργότερα και αποχωρούσατε έως και μία ώρα νωρίτερα πέραν του ευνοϊκού μειωμένου ωραρίου που δικαιούστε), άσκηση καθηκόντων καθαριότητας, απολύμανση χώρων μετά από συνεδριάσεις (γινόταν συνήθως από υπαλλήλους της γραμματείας και όχι από εσάς) κλπ. Όχι μόνο επομένως δεν αντιμετωπίζεστε από όλους τους υπαλλήλους του γραφείου Περιφερειάρχη υποτιμητικά και ρατσιστικά, αλλά αντίθετα καταχράστε της ανοχής και της καλής πίστης όλων, καθώς σε αιτιολογημένη απόρριψη αιτημάτων προνομίων που βάσει νόμου και διαδικασιών δεν δικαιούσασταν, ο σύζυγός σας έχει στείλει απειλητικά μηνύματα προς άλλη υπάλληλο του γραφείου.

Δεδομένης της δήλωσής σας για αδυναμία σύνταξης και γραφής, θεωρούμε ότι τα όσα ψευδώς καταγγέλλετε, βάσει της κοινής λογικής δεν είναι δυνατόν να έχουν υπαγορευθεί από εσάς με τη διατύπωση και τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Γεώργιος Κασαπίδης

4 comments for “Kozanimedia: Η απάντηση του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη στην καταγγελία εργαζόμενης με αναπηρία για περιστατικό στην επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου – “Τα όσα ψευδώς καταγγέλλετε, βάσει της κοινής λογικής δεν είναι δυνατόν να έχουν υπαγορευθεί από εσάς με τη διατύπωση και τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν”

  1. Ρε παιδιά εκεί στην Περιφέρεια τουλάχιστον όταν γράφετε απαντήσεις τέτοιου είδους μην τις δίνετε στους νομικούς σας συμβούλους να τις γράφουν λες και βρίσκονται σε δικαστήριο! Κοινή λογική!

  2. Κοινωνικός αυτοματισμός στο φουλ το κομμάτι περί ωραρίου και κατηγορία προς την “κακή εργαζόμενη” που την ανέχονται.
    Ας ρωτήσει κάποιος από την αντιπολίτευση πόσους “συνεργάτες”,”γραμματείς”,”μετακλητούς” έφερε η σημερινή περιφερειάρχη αρχή και πόσους είχαν οι προηγούμενες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *