Κάλεσμα ΕΚΝΚ για προσλήψεις, τήρηση των μέτρων & υπευθυνότητα στην προσπάθεια αναχαίτισης του ιού

Η επόμενη ημέρα ξεκινά από ΣΗΜΕΡΑ

 

Πέρασαν σχεδόν 8 μήνες από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού  στη χώρα μας και η υφιστάμενη κατάσταση αποδεικνύει περίτρανα ότι ΔΕΝ υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και ολιγωρία.

Η έξαρση του ιού στην Π.Ε Κοζάνης και η λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων σαφώς και έχουν στόχο να περιορίσουν τη διασπορά και να προστατέψουν τον πληθυσμό.

Θα πρέπει ωστόσο να γίνει αντιληπτό ότι τόσο η λήψη όσο και η άρση των μέτρων δεν έχουν καμία απολύτως σημασία και αποτελεσματικότητα αν εκλείπει ο βασικός παράγων που ονομάζεται: ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

Η στάση απέναντι στον ιό δε θα πρέπει να καθορίζεται και να συνδέετε με αναγκαστικά μέτρα αλλά με την τήρηση των αυτονόητων.

Η κατάσταση είναι γνωστή και «ορατή» σε όλους.

Καμία ολιγωρία, απερισκεψία, ανετοιμότητα και αναβλητικότητα δεν συγχωρείται σε κανέναν.

Καλούμε: Όλους τους υπεύθυνους να φροντίσουν για την ενίσχυση των δομών υγείας με προσωπικό που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Κανένα περιοριστικό δεν θα είναι αρκετό αν δεν ληφθεί μέριμνα, αν δεν γίνουν προσλήψεις ώστε να υπάρχει επαρκής και άμεση αντιμετώπιση των κρουσμάτων.

Καλούμε: Όλους τους εργαζόμενους, όλους τους επαγγελματίες όλες τις κοινότητες (σχολεία, συλλόγους, σωματεία, φορείς) και όλους τους πολίτες να επιδεικνύουν συνέπεια και υπευθυνότητα στην τήρηση των μέτρων και εφαρμογή των κανονισμών.

Λάθη και παραλήψεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές ΔΕΝ θα πρέπει να έχουν θέση σε συνειδητοποιημένες και ευαισθητοποιημένες κοινωνίες.

Καλούμε τους νέους να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη και την ελπίδα που έχουμε εναποθέσει σε αυτούς και να μας κάνουν υπερήφανους με την σοβαρή διαχείριση της κατάστασης.

Είναι προφανές ότι η περιοχή έχει δοκιμαστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και δεν αντέχει άλλες πιέσεις.

Επιδεικνύοντας υπευθυνότητα, αποτρέπουμε την περίπτωση ο κορωνοϊός να αποτελέσει αφετηρία μίας κρίσης με πολλαπλές αρνητικές διαστάσεις, απομακρύνουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω οικονομικών  κραδασμών που οδηγούν σε ανεργία, επαγγελματική κρίση, μαρασμό και δημιουργούμε προϋποθέσεις ανάκαμψης και προοπτικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *