Κάντο όπως οι επαγγελματίες

Όλοι μας έχουμε σίγουρα κάποια στιγμή ονειρευτεί να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι σε επαγγελματικό επίπεδο πέρα από τη δουλειά μας αυτή καθ’ αυτή. Για παράδειγμα, ένα αγόρι ίσως κάποτε να σκεφτόταν πως θα ήταν να έπαιζε ποδόσφαιρο επαγγελματικά. Ένα κορίτσι πάλι μπορεί να λαχταρούσε να βιώσει τη ζωή και την καταξίωση μιας κορυφαίας μπαλαρίνας. Πως θα ήταν όμως να κάναμε κάτι σε επαγγελματικό επίπεδο που θα βοηθούσε ωστόσο και το επάγγελμα μας; Πως θα ήταν για παράδειγμα να εφαρμόζαμε τελειοποιημένους και απολύτως αποδοτικούς τρόπους για μια διαφήμιση ιστοσελίδας; Δεν θα θέλατε να δείτε τα τελικά αποτελέσματα και κατά πόσον αυξάνεται η ροή της δουλειάς και η πελατείας σας έτσι; Ας δούμε όμως κάποιες μεθόδους που σίγουρα θα μας οδηγήσουν αργά, είναι η αλήθεια αλλά σταθερά, στην επιτυχία, την καταξίωση και στην ευημερία.

ΑΚΟΥ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η κριτική είναι κάτι που όλοι φοβόμαστε ό, τι και αν κάνουμε καθώς πιστεύουμε ότι θα έχει αρνητικό πρόσημο. Η πραγματικότητα φυσικά δεν είναι πάντοτε αυτή καθώς πολλοί λαμβάνουν ακόμη και διθυραμβικές κριτικές για κάποιο τους επίτευγμα. Ποια η σχέση όμως της κριτικής με ένα επιχειρηματία; Μα είναι ξεκάθαρο. Κάθε e-shop ή σελίδα σε κάποιο μέσω κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να είναι ανοικτά στην κριτική των πελατών. Αυτοί βαθμολογούν με 1 έως 5 αστέρια και αξιολογούν και με μία γραπτή κριτική (αν θέλουν) την εξυπηρέτηση που έλαβαν καθώς και την ποιότητα των προϊόντων, την αμεσότητα της παράδοσης και φυσικά εκεί μπορούν και να εκδηλώσουν όλα τους τα παράπονα. Αν κάτι τους δυσαρεστήσει πρέπει να το τονίσουν. Μα γιατί άραγε; Για να το αλλάξει ή να το βελτιώσει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και να μην ξανασυμβεί στο μέλλον. Μόνο αν επιχειρηματίες λαμβάνουν σοβαρά τα θετικά και κυρίως τα αρνητικά σχόλια του κοινού θα μπορέσουν να προχωρήσουν με συνέπεια, σοβαρότητα και προκοπή. Τίποτα δε γίνεται τυχαία, ούτε είναι εύκολο να είμαστε σε όλα τέλειοι. Άρα πρέπει να διορθώνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε την «εικόνα» μας προς τα έξω.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Ξέρω τώρα τι θα σκέφτεστε; Μα τι είναι αυτά που μας προτείνει; Σεμινάρια; Κι όμως τα διάφορα σεμινάρια, είτε με παρακολούθηση δια ζώσης είτε διαδικτυακά, έχουν να μας προσφέρουν άπειρα οφέλη ειδικά αν είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Βλέπετε μερικά από αυτά εστιάζουν ακριβώς πάνω στο αντικείμενό μας και μας διδάσκουν νέες τεχνικές για να απογειωθούν οι πωλήσεις μας. Δε νομίζετε ότι όλοι μας θα θέλαμε να πουλάμε ακόμη περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες; Εκτός αυτών,

ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΕΤΑΙΡΙΚΟ BLOG

Άρθρο από ThinkTank

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *