Μην φοβάστε την ανακαίνιση

Η ανακαίνιση σπιτιού τις περισσότερες φορές μας τρομάζει και μάλιστα την βλέπουμε ως ένα αναγκαίο κακό που απλά μετά από κάποια χρόνια πρέπει να γίνει, αφού δεν μπορούμε να αποφεύγουμε για πάντα τις επιδιορθώσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο σπίτι μας.

Σε κάθε περίπτωση η ανακαίνιση ενός σπιτιού επιβάλλεται όταν ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του, όπως φθαρμένα ξύλινα πατώματα, παλιά κουφώματα, ξεφλουδισμένα χρώματα στους τοίχους, εμφάνιση υγρασίας κι άλλα παρόμοια προβλήματα που θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά ακόμα και για την υγεία μας σε πολλές περιπτώσεις.

Κάπως έτσι η ανακαίνιση γίνεται μονόδρομος…

Τα πλεονεκτήματα μιας ανακαίνισης είναι ότι αποτελεί την πιο οικονομική λύση ανανέωσης ενός χώρου σε σύγκριση με την απόκτηση ενός νέου σπιτιού. Ταυτόχρονα, μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε τον οικονομικό προϋπολογισμό που μπορούμε να διαθέσουμε γι’ αυτό το έργο, αφού πλέον σήμερα βρίσκουμε πολλά πακέτα προσφορών που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες μας. Επιπλέον, μπορούμε να προχωρήσουμε σε διάφορες αλλαγές στους χώρους τους σπιτιού μας, δημιουργώντας στην πραγματικότητα νέα δωμάτια σε καινούριο στυλ και διαρρύθμιση.

Ας έχουμε όμως στο μυαλό μας και τις εξής χρήσιμες συμβουλές πριν ξεκινήσουμε την ανακαίνιση:

Αν πρόκειται να γίνει αποξήλωση παλιών δαπέδων, να γκρεμιστούν τοίχοι ή να πετάξουμε μπάζα θα χρειαστεί η ενοικίαση και χρήση ειδικού κάδου.

Επίσης, κατά την αγορά νέων ηλεκτρικών συσκευών για την κατοικία μας, καλό θα είναι να προτιμήσουμε και να επιλέξουμε αυτές που είναι ενεργειακής κλάσης Α ή Β. Έτσι, δεν εξοικονομούμε μόνο ενέργεια, αλλά πληρώνουμε και λιγότερα χρήματα στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Όσο για τα λευκά κουφώματα αλουμινίου είναι φθηνότερα από τα βαμμένα, ενώ μια πιο οικονομική λύση είναι να προτιμήσουμε τα κουφώματα PVC. Ταυτόχρονα, τα πλακάκια είναι πιο οικονομικά από το ξύλινο πάτωμα, και ακόμα φθηνότερα από το μάρμαρο.

Από την άλλη καλό θα είναι να περιορίσουμε την χρήση σκούρων χρωμάτων σε τοίχους και πλακάκια, ειδικά αν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε ανακαίνιση μπάνιου. Και ο λόγος είναι ότι τα σκούρα χρώματα, κάνουν τους χώρους μας να δείχνουν μικρότεροι. Και μιας και το μπάνιο αποτελεί συνήθως τον μικρότερο χώρο του σπιτιού, είναι σημαντικό να τον βοηθήσουμε να δείχνει περισσότερο ευρύχωρος με την χρήση πιο φωτεινών χρωμάτων.

Για τους μικρούς χώρους είναι επίσης σπουδαία η χρήση καθρεπτών, καθώς δημιουργούν την εντύπωση ενός μεγαλύτερου χώρου. Έτσι, μπορούμε άφοβα να επενδύσουμε σε μεγαλύτερους καθρέπτες για το μπάνιο μας.

Τέλος, μπορούμε να επιλέξουμε να τοποθετήσουμε το ίδιο υλικό και χρώμα στο δάπεδο ολόκληρου του σπιτιού. Αυτή η τακτική δίνει την αίσθηση της συνέχειας στο σπίτι μας.

Φυσικά, όλες αυτές και άλλες λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά την ανακαίνιση στο σπίτι μας, μας τις εξηγούν οι μηχανικοί που αναλαμβάνουν το έργο. Μπορούμε να ρωτήσουμε οτιδήποτε δεν καταλαβαίνουμε, αλλά και να συζητήσουμε μαζί τους το πακέτο ανακαίνισης που μας ταιριάζει περισσότερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *