Κορονοϊός – Πουρνάρας: 5 έως 8 φορές περισσότερα τα κρούσματα από τα διαγνωσμένα

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι «πριν την άνοιξη δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσουμε»

«Οι ασυμπτωματικοί εκτιμάται ότι είναι 5 έως 8 φορές περισσότεροι από τα διαγνωσμένα κρούσματα» είπε ο Σπύρος Πουρνάρας μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στο Open TV επιβεβαιώνοντας κι αυτός από την πλευρά του ότι τα κρούσματα που υπάρχουν ανάμεσά μας, πυροδοτούν νέες εστίες κορονοϊού.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι «πριν την άνοιξη δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσουμε», ενώ για τα πολλά ημερήσια κρούσματα τόνισε ότι «το ότι δεν ανεβαίνουν εκθετικά, είναι παρήγορο. Η Ελλάδα το παλεύει και δεν έχουμε επιθετική αύξηση των κρουσμάτων».

Οσον αφορά στα γηροκομεία που βάλλονται περισσότερο από άλλες δομές τόνισε ότι χρειάζεται να ληφθούν «αυστηρότατα μέτρα για εργαζόμενους και επισκέπτες. Αγάπη, σύνεση και πειθαρχία στα γηροκομεία, καθώς ο ιός έρχεται κυρίως απ’ έξω. Είτε από εργαζόμενους είτε από επισκέπτες».

Για τα κρούσματα ξεκαθάρισε ότι παρά τα μέτρα «αναπόφευκτα κάπου θα ξεφεύγει ο ιός» ενώ για τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας στα κρούσματα τόνισε πως είναι «περισσότεροι οι νέοι με ήπια συμπτώματα και είναι ασυμπτωματικοί οι περισσότεροι. Χρειάζεται αυστηρή τήρηση των κανόνων, δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Πηγή: ethnos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *