Ο φωτισμός σε κάθε χώρο του σπιτιού

Οι τάσεις στη διακόσμηση σπιτιού αλλάζουν συνέχεια και βέβαια είναι δύσκολο να ακολουθούμε συνεχώς τις νέες μόδες. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια σταθερά και δεν είναι άλλη από τον φωτισμό. Η επιλογή μας σε σχέση με το φωτισμό σπιτιού δεν θα πρέπει να βασίζεται στη τρέχουσα μόδα αλλά στη πρακτικότητα, δηλαδή θα πρέπει το φως να μας διευκολύνει στο να βλέπουμε και ταυτόχρονα να μην είναι ενοχλητικό για τα μάτια μας.

Ωστόσο, όλα τα δωμάτια του σπιτιού δεν είναι δυνατόν να έχουν τον ίδιο φωτισμό.

  • Είσοδος σπιτιού

Η είσοδος του σπιτιού είναι ο πρώτος εξωτερικός χώρος που βλέπουν οι επισκέπτες μας. Πρέπει ο φωτισμός που θα επιλέξουμε να μας προσδίδει τη θαλπωρή που θέλουμε να νιώσουμε. Μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε τους λεγόμενους λαμπτήρες πυράκτωσης που σε συνδυασμό με κάποια εγκατάσταση κρυφού φωτισμού θα δώσει αυτό το αίσθημα της ζεστασιάς και της θαλπωρής. Σε αυτό το σημείο είναι σύνηθες να χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα φωτιστικά, αυτά του τοίχου.

  • Καθιστικό

Σαφέστατα ένας χώρος που περνάμε πολύ χρόνο είτε χαλαρώνοντας στη τηλεόραση είτε μαζί με τους αγαπημένους μας. Η σωστή διακόσμηση σε αυτό το μέρος είναι άκρως σημαντική. Η διακόσμηση σαλονιού είναι σίγουρα προτεραιότητα σε κάθε σπίτι. Στη διακόσμηση θα πρέπει να επιλέξουμε φωτιστικά δαπέδου ή ακόμα και οροφής σε μια ενδιάμεση επιλογή ζεστού φωτισμού με ψυχρό. Κάτι τέτοιο βέβαια εξαρτάται από το χρώμα των τοίχων και τη γενικότερη διακόσμηση. Μια επίσης πολύ μοντέρνα και έξυπνη επιλογή είναι ο κρυφός φωτισμός με LED. Εδώ μάλιστα μπορείτε να εγκαταστήσετε και ντίμμερ κι έτσι να αυξομειώνετε την ένταση του φωτός ανάλογα με τις ανάγκες σας.

  • Κρεβατοκάμαρα

Για τη κρεβατοκάμαρα ιδανικός φωτισμός είναι ο θερμός, αφού ο χώρος αυτός αφορά την χαλάρωση και την ξεκούρασή μας. Συμπληρωματικά μπορούμε να επενδύσουμε και σε φωτισμό LED για το εσωτερικό της ντουλάπας. Μια τέτοια επιλογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, αφού δεν θα χρειάζεται πια να ανοίγουμε το κεντρικό φως του δωματίου για να βρούμε τα ρούχα μας.

  • Κουζίνα

Στο φωτισμό σπιτιού θα πρέπει να προσέξουμε το φωτισμό της κουζίνας. Για τη διακόσμηση κουζίνας θα πρέπει να διαλέξουμε κάτι πρακτικό για να εξασφαλίσουμε ότι θα βλέπουμε για να μαγειρεύουμε τα γεύματα μας. Είναι καλύτερα να προτιμήσουμε κρυφό φωτισμό με ψυχρό χρώμα θερμοκρασίας που θα εγκατασταθεί κάτω από τα ντουλάπια και πάνω από τον νεροχύτη και την κουζίνα.

  • Τραπεζαρία

Στην τραπεζαρία ίσως χρειαζόμαστε κάποιο φωτιστικό οροφής με θερμό φωτισμό ώστε να μας βοηθάει να χαλαρώνουμε και να απολαμβάνουμε περισσότερο το γεύμα μας.

  • Τουαλέτα

Τέλος, στην τουαλέτα μπορούμε εύκολα να τοποθετήσουμε κρυφό φωτισμό πίσω από τον καθρέφτη ή φωτιστικά τοίχου ακριβώς πάνω από τον καθρέφτη. Η θέση αυτή μας βοηθάει να περιποιούμαστε με μεγαλύτερη ευκολία το πρόσωπό μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *