Συμβουλές για την επιλογή αξιόπιστων ανταλλακτικών

Τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων είναι μια από τις σπουδαιότερες αγορές που κάνουμε για το αυτοκίνητό μας όταν κάποια εξαρτήματά του σταματήσουν να λειτουργούν σωστά και χρειάζονται αντικατάσταση. Ακριβώς επειδή είναι μια πολύ σημαντική αγορά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αποφάσεις που θα πάρουμε.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά πώς μπορούμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό μας;

  • Ανάλογα με την ηλικία του αυτοκινήτου:

Η ηλικία του οχήματος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν κατά την επιλογή των σωστών ανταλλακτικών. Για παράδειγμα, εάν το αυτοκίνητό σας είναι καινούργιο ή είναι 3-4 ετών, η καλύτερη λύση θα ήταν να αναζητήσετε γνήσια ανταλλακτικά. Από την άλλη, εάν διαθέτετε κάποιο πολύ παλιότερο μοντέλο αυτοκινήτου είναι πιθανό να μην βρείτε στην αγορά διαθέσιμα καινούρια ανταλλακτικά, οπότε η αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών συχνά είναι μονόδρομος.

  • Ανάλογα με τον τύπο του ανταλλακτικού:

Εάν το ανταλλακτικό μέρος παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του οχήματος, όπως για παράδειγμα τα αμορτισέρ, τότε η καλύτερη λύση είναι να βρείτε αυθεντικά ή OEM μέρη. Εάν τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων που θέλετε να αντικαταστήσετε δεν είναι ένα από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα για τη λειτουργία του αυτοκινήτου, μπορείτε με ασφάλεια να χρησιμοποιήσετε ανάλογα από κορυφαίους κατασκευαστές.

  • Ανάλογα το κόστος:

Όποια και αν είναι τα ανταλλακτικά που θα αγοράσετε, η τιμή που θα πρέπει να πληρώσετε είναι πάντα σημαντική. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου θα θέλει να πληρώσει μια λογική τιμή για ανταλλακτικά αυτοκινήτων με υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία.

Μεταχειρισμένα ή νέα ανταλλακτικά;

Αντικειμενικά τα νέα ανταλλακτικά είναι για πολλούς λόγους καλύτερα από τα μεταχειρισμένα. Πρώτα απ’ όλα, μας παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια ενώ ταυτόχρονα είμαστε βέβαιοι ότι ο χρόνος ζωής τους μάλλον θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν των μεταχειρισμένων. Φυσικά, όταν αγοράζουμε ένα καινούρια ανταλλακτικό, μας παρέχεται και εγγύηση, οπότε για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει με το εκάστοτε ανταλλακτικό, η εταιρεία μας το αντικαθιστά απευθείας χωρίς επιπλέον έξοδα.

Εάν, πάλι, αποφασίσετε να επωφεληθείτε από τις χαμηλότερες τιμές των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών και να εξοικονομήσετε χρήματα, πριν αγοράσετε, προσέξτε εάν το ανταλλακτικό είναι συμβατό με το μοντέλο και τη μάρκα του αυτοκινήτου και αν είναι φθαρμένο. Εάν αγοράσετε από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, δείτε εάν υπάρχει μια επιλογή προεπισκόπησης και μια περίοδο κατά την οποία μπορείτε να επιστρέψετε ένα μέρος.

Σε κάθε περίπτωση, αν πρόκειται να προχωρήσουμε σε αγορά μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, καλό θα είναι να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι το ανταλλακτικό που σκοπεύουμε να αγοράσουμε ενδέχεται να μην είναι καλής ποιότητας κι αυτό ενδεχομένως θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στη λειτουργία του αυτοκινήτου μας. Εκτός αυτού, ποτέ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια ποιος είναι ο χρόνος ζωής ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *