Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Κοζάνης: Είναι ώρα οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους – Το ΕΚΝΚ ζητά στήριξη της περιοχής με πρόσθετα μέτρα και ενισχύσεις


Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Δεύτερο lock down την ώρα που η περιοχή ακόμα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της από το πρώτο «κλείσιμο» αλλά και από όλα όσα έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητά ενόψει απολιγνιτοποίησης.
Τα νούμερα, τα δεδομένα και η κρισιμότητα της δημιουργηθείσας κατάστασης επέφεραν το lock down με τον επιχειρηματικό κόσμο, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο τον κόσμο να δηλώνουν «σε απόγνωση».
Η αναπτυξιακή αλυσίδα της περιοχής έχει σπάσει σε κομμάτια τα οποία αν δεν επανασυνδεθούν, θα επιφέρουν τον όλεθρο.
Τα ποσοστά της ανεργίας είναι ήδη απαγορευτικά και έχουν βάλει την περιοχή σε επίπεδο … 5 προ καιρού.
Όχι. Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε μία περιοχή σε απόγνωση και έναν πληθυσμό που θα τρέμει για την επόμενη στιγμή και την επόμενη ημέρα.
Οι ημέρες που διανύουμε είναι σφόδρα κρίσιμες τόσο ως προς την καθημερινότητα όσο και ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφωθεί η κατάσταση σε σχέση με την επόμενη ημέρα.
Την κρίσιμη λοιπόν αυτή στιγμή θα πρέπει ΟΛΟΙ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Θα πρέπει ΟΛΟΙ να σταθούνε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά.
Καλούμε την κυβέρνηση, τους θεσμικούς και κάθε έναν αρμόδιο να σκύψουν πάνω στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η περιοχή και να μεριμνήσουν ώστε για τις δύο εβδομάδες (ή για όσο χρειαστεί) που θα ισχύσει το lock down να ενισχύσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους με πρόσθετα μέτρα και ενισχύσεις που θα διασφαλίζουν την βιωσιμότητα και τις εργασιακές σχέσεις.
Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια και εναλλακτικές παρά μόνο αν οι αρμόδιοι τις εξασφαλίσουν.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για κατάργηση θέσεων εργασίας και ανατροπή εργασιακών σχέσεων.
Οι δύο εβδομάδες, οι 14 μέρες μπορεί να μην φαντάζουν πολλές για κάποιους είναι όμως αρκετές για να φέρουν την καταστροφή και να δημιουργήσουν μία κατάσταση μη αναστρέψιμη.
Το ΕΚΝΚ θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου, αυτό να μην συμβεί.
Το ΕΚΝΚ θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε ο κορωνοϊός να μην γίνει αφετηρία για κατάργηση θέσεων εργασίας και ανατροπή εργασιακών σχέσεων.
Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να μας βρει με σχέδιο και προγραμματισμό για τη διάσωση της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *