Τα μαξιλάρια και το layering στους καναπέδες

Οι καναπέδες είναι το αγαπημένο έπιπλο όλων των ανθρώπων, αφού πέρα από το ότι μπορεί να χωρέσει μεγάλες παρέες, τα στρώματα / μαξιλάρια με τα οποία «ντύνονται» είναι τόσο αναπαυτικά που συχνά πολλοί προτιμούν να κοιμούνται εκεί παρά στο κρεβάτι τους και μάλιστα έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην τηλεόραση την αγαπημένη τους σειρά.

Η πιο συνηθισμένη επιλογή καναπέ είναι αυτός σε ουδέτερες αποχρώσεις, όπως κρεμ, μπεζ, καφέ, και σπανιότερα λευκό, γκρι ή μαύρο. Αν και αυτές οι επιλογές ακούγονται κλασικές έως βαρετές, υπάρχει λύση για να απογειώσεις το στυλ του σαλονιού σου με έναν τέτοιο καναπέ.

Εξάλλου, ο καναπές σε ουδέτερη απόχρωση έχει πολλά πλεονεκτήματα, αφού ταιριάζει σε πολλά διακοσμητικά στυλ, είναι πάντα κλασικός και σικ, μειώνεται ο κίνδυνος των λαθών στη διακόσμηση και το μόνο του μειονέκτημα, αν έχεις επιλέξει κάποια ανοιχτόχρωμη απόχρωση είναι ότι λερώνεται εύκολα, άρα θέλει συχνή φροντίδα και καθαρισμό.

Σε κάθε περίπτωση, η ουδέτερη απόχρωση του καναπέ δίνει τη λύση στη διακόσμηση, αφού παρέχει τη δυνατότητα για ανανέωση με μαξιλάρια, ριχτάρια αλλά μέσω του layering.

Οι ιδέες είναι πολλές και ενδιαφέρουσες…

  • Μαξιλάρια

Αν δεν θέλεις να χάσει το στυλ του ο καναπές μπορείς να τοποθετήσεις ένα μόνο πλατύ μαξιλάρι σε γήινη απόχρωση. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις ένα πολύ μικρό πολύχρωμο μαξιλάρι που θα μπει δίπλα από τον βραχίονα.

Τα μαξιλάρια μπορούν να είναι δύο ή περισσότερα και να συνδυάζονται τα μοτίβα τους. Οι γήινες αποχρώσεις είναι μια ασφαλής λύση για τέτοιου είδους συνδυασμό. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα σύγχρονο να επιλέγουμε αποχρώσεις του ίδιου χρώματος για την διακόσμηση του σπιτιού γενικότερα. Φαίνεται ότι το σπίτι κινείται σε πολλά χρώματα, ενώ στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται το ίδιο χρώμα στους διάφορους τόνους του.

Φυσικά, ο ουδέτερος καναπές σου δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσεις πολλά χρωματιστά μαξιλάρια ή μαξιλάρια που να «αντιγράφουν» τις αποχρώσεις που κυριαρχούν στο χώρο. Αν λοιπόν είσαι αρκετά τολμηρός μην φοβηθείς να παίξεις με έντονα, αλλά πάντα ταιριαστά μαξιλάρια, για να διακοσμήσεις με στυλ τον καναπέ σου.

  • Layering με μαξιλάρια

Μια υπέροχη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις πολλά μαξιλάρια στην ίδια ακριβώς απόχρωση με τον καναπέ δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα τρισδιάστατο εφέ και μια πολύ σύγχρονη διακόσμηση, που ακούγεται απλή αλλά είναι φοβερά καινούρια και σικ.

Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις μαξιλάρια το ένα μπροστά στο άλλο, παίζοντας με τα μοτίβα και τις αποχρώσεις τους, ανάλογα και με το υπόλοιπο στυλ διακόσμησης. Αν για παράδειγμα, έχεις επιλέξει τη ρομαντική διάθεση για το σαλόνι σου, μη διστάσεις να επενδύσεις σε μερικά φλοράλ μαξιλάρια για τον καναπέ σου.

Ένας άλλος τρόπος για να κάνεις layering με μαξιλάρια είναι να τα τοποθετήσεις με τον ίδιο τρόπο στις δύο πλευρές του καναπέ.

Εκτός όμως από τα μαξιλάρια, ο ουδέτερος καναπές αποκτά ενδιαφέρον αν τοποθετήσεις ένα ριχτάρι, ειδικά σε γήινες και ζεστές αποχρώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, τα μαξιλάρια είναι η ιδανική διακόσμηση για κάθε είδος καναπέ γι’ αυτό τον λόγο επένδυσε χρόνο σε αυτή την διακόσμηση και θα δικαιωθείς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *