Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Δεν απέχουμε πολύ από τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων


Μπορεί ο αριθμός των 667 κρουσμάτων κορωνοϊού χθες να σόκαρε την Ελλάδα, δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τους ειδικούς.

Όπως τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο χθεσινός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού ήταν κάτι που περίμεναν να δουν και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από όλους, ώστε να περιοριστεί η πανδημία, καθώς υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να φτάσουμε σε τετραψήφιο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει. Πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα μέτρα. Αυτός ο αριθμός που είδαμε χθες και τρόμαξε όλη η Ελλάδα, μπορεί σύντομα να αποτελεί μία ευχάριστη ανάμνηση και να δούμε να προστίθεται ένα ακόμη ψηφίο στους αριθμούς», είπε αρχικά στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Οι αριθμοί ακολουθούν μία ανοδική πορεία. Κοιτούσαμε εντυπωσιασμένοι όταν ο ημερήσιος αριθμός ανέβηκε τα 100, τα 200, τα 400 και τώρα τα 600. Δεν απέχουμε πολύ από ένα τετραψήφιο αριθμό. Και ο ιός διασπείρεται με γεωμετρικό τρόπο, ο ένας μεταδίδει τον κορωνοϊό σε τέσσερις. Αντιλαμβάνεστε ότι έτσι τα νούμερα είναι πιθανόν να… καλπάσουν».
Κορωνοϊός: «Σωστά αποφάσισε ο πρωθυπουργός για τον κορωνοϊό»

Ο καθηγητής σημείωσε πως οι πολίτες που γνωρίζουν πως έχουν μολυνθεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέπουν την μετάδοση σε άλλους.

«Το ζητούμενο είναι να δούμε πόσοι είχαν συμπτώματα και πόσοι όχι. Οσοι έχουν συμπτώματα και κινούνται εκτός καθημερινά, έχουν ευθύνη για την μετάδοση. Υπάρχουν άνθρωποι που είχαν συμπτώματα και πήγαιναν στην δουλειά τους, κάνοντας γνωμάτευση από μόνοι τους, θεωρώντας πως δεν ήταν συμπτώματα κορωνοϊού. Με το παραμικρό σύμπτωμα θα πρέπει να αναζητούν τη συμβουλή γιατρού άμεσα», σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Σε ερώτηση για την ανάκληση της απόφασης για κόσμο στα γήπεδα από τον πρωθυπουργό, σχολίασε πως «Εγιναν πολλές συζητήσεις για το ζήτημα αυτό. Ο κ. Μητσοτάκης πήρε την σωστή απόφαση. Λειτούργησε ως από μηχανής θεός. Εγώ διαφωνούσα. Μπορεί να άλλαξε η απόφαση, αλλά η τελική απόφαση είναι που έχει σημασία».
Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *