Κοzanimedia: Απίστευτο – Πανεπιστήμια και ιδωτικά ΙΕΚ σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και άλλες πόλεις ζητούν από φοιτητές της ΠΕ Κοζάνης να μείνουν σε καραντίνα ή να μην προσέλθουν σε μαθήματα επειδή η περιοχή μας είναι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού!

Αρκετές είναι ήδη οι καταγγελίες, στο Kozanimedia, από φοιτητές τμημάτων Πανεπιστημίων (εκτός Δυτικής Μακεδονίας) και σπουδαστές ιδιωτικών ΙΕΚ πως καθηγητές και σχολές τους ζητούν να μείνουν σε καραντίνα ή να μην προσέλθουν σε μαθήματα επειδή η περιοχή μας είναι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού!

Η απίστευτη, παράνομη και απαραδέκτη αυτή κατάσταση έχει να κάνει ιδιώς με μαθήματα εργαστηρίων σε τμήματα Πανεπιστημίων, όπως της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Αθήνας, όπου εκεί απαιτείται η φυσική παρουσία των φοιτητών, ενώ ανάλογη εικόνα υπάρχει και από οδηγίες ιδιωτικών ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης!

Όπως αναφέρει στο Kozanimedia φοιτητής από την πόλη της Κοζάνης, καθηγητής τμήματος Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) του ζήτησε να μην προσέλθει αύριο, Παρασκευή στο μάθημα, επειδή προέρχεται από περιοχή που βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ, σε άλλη περίπτωση, σπουδαστής ΙΕΚ της ίδιας πόλης ενημερώθηκε πως πρέπει πρώτα να κάνει τεστ και στη συνέχεια, ακόμη και αν είναι αρνητικό, παραμείνει σε κατ΄οίκον καραντίνα για 15 ημέρες, από τη στιγμή που θα φτάσει στην πόλη!

Το Kozanimedia ήδη έχει ενημερώσει σχετικά φορείς της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να επικοινωνήσουν σχετικά με την Πολιτική Προστασία

14 comments for “Κοzanimedia: Απίστευτο – Πανεπιστήμια και ιδωτικά ΙΕΚ σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και άλλες πόλεις ζητούν από φοιτητές της ΠΕ Κοζάνης να μείνουν σε καραντίνα ή να μην προσέλθουν σε μαθήματα επειδή η περιοχή μας είναι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού!

 1. Λυπάμαι που τελικά υπάρχει τόση αντιφατικότητα! Τι μια λέτε και κατηγορείτε “δεν κάνει κανείς αρκετά” , μετά το επίπεδο 4 σας φαίνεται υπερβολικό…και πάλι “γιατί δεν έκανε κανείς τίποτε να μην φτάσουμε ως εκεί; ” φυσικά διαπομπεύονται κι ένα σωρό θεωρίες, ο καθένας, που του δίνετε ή παίρνει το λόγο να πει τη γνώμη του, κάτι έχει να πει , να κρίνει(όλοι επιστήμονες γίναμε) …λύσεις δεν ακούω βέβαια!!!!…..και τα κρούσματα καλπάζουν! Και όταν κάνει τελικά κάποιος κάτι , ως πρόληψη λογικότατα, είναι “απίστευτο”. Πραγματικά λυπάμαι που η λογική έχει πάει περίπατο…και μάλλον δεν θα επιστρέψει σύντομα … επιτέλους καταλάβετε 3 απλά πράγματα: κρατάω απόσταση 1,5m τουλάχιστον, συνέχεια και πάντα, και όταν φοράω μάσκα ! (Πάρτε μέτρο να δείτε πόσο είναι 1,5 m γιατί μάλλον το 1 μέτρο κάπου χάθηκε!) φοράω μάσκα, φοράω όμως, όχι αυτό που βλέπουμε συνήθως η μύτη να ξεπροβάλλει καμαρωτή ή η μάσκα λαιμουδιά, μάσκα σκουλαρίκι, και άλλα στυλ που φοριέται ….και πλένω συχνότατα τα χέρια μου!!! Πόσο δύσκολα πράγματα τελικά; Αν πραγματικά θέλει κανείς να τελειώνει με lockdown και τις επιπτώσεις, αυτά χρειάζεται να κάνει…τόσα πολλά, τόσο δύσκολα σας φαίνονται; Αναρωτιέμαι ειλικρινά!

 2. Ποιο είναι το παράλογο. Φυσικά να μη φύγει από την Κοζάνη. Πρέπει να προστατεύσει τους συμφοιτητές του.

 3. ναι,@Παναγιώτη μία ακόμη.Αυτό δεν εννοείς με το μια;μια εβδομάδα πέρασε.

  Στο ιδιωτικό ιεκ-αν ειναι τετοιο-ο,τι θέλει μπορεί να ζητήσει.Στο απθ-επειδή σχετίζομαι-εχει βγει ανακοίνωση για το πως χειρίζονται τέτοιες περιπτώσεις…ας τσεκάρουν τα mail τους οι φοιτητες

   • Προληπτικά μέτρα για άτομα με ιστορικο ταξιδιου σε περιοχές με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού .Ζήτα από αυτούς που σου έκαναν την καταγγελια να σου προωθησουν την ανακοινωση όπως υπάρχει στους ιδρυματικούς τους λογαριασμούς.

    όπως επίσης τί θα συμβεί με τις αναπληρώσεις σε κάθε τμήμα.

     • αντιγράφω λοιπον

      Β. Ειδικά προληπτικά μέτρα για την αποφυγή ενδεχόμενης διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στις εκπαιδευτικέςμονάδες.Μέλη της εκπαιδευτικής μονάδας (π.χ. μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, εργαζόμενοι, κλπ.) με ιστορικό ταξιδιού σε περιοχές με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού ή ιστορικό στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον κορωνοϊό COVID-19,εντός των προηγούμενων 14 ημερών, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί,συστήνεται να περιορίσουν τις επαφές τους, να απέχουναπό τα μαθήματα ή την εργασία τους, μέχρις ότου παρέλθουν τουλάχιστον 14 ημέρες από την ημερομηνία επιστροφής τους από το ταξίδι ή την ημερομηνία τελευταίας στενής επαφής τους με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον κορωνοϊό COVID-19και να παρακολουθούν στενά την υγεία τους. Μέλη της εκπαιδευτικής μονάδας με ιστορικό ταξιδιού σε περιοχές με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού ή ιστορικό στενής επαφήςμε επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον κορωνοϊό COVID-19,εντός των προηγούμενων 14 ημερών, που εμφανίζουνοποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης αναπνευστικού(π.χ. πυρετό, βήχα, δύσπνοια,κλπ.), θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουν με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας(ΕΟΔΥ:τηλ. 2105212054) και να αναφέρουν το περιστατικό, ώστε να λάβουν άμεσα τιςσχετικές οδηγίες γιατην αποφυγή και τονπεριορισμότης διάδοσης του κορωνοϊού

     • Δηλαδη θελεις να μου πεις οτι η φοιτήτρια απο την Κοζανη να μην παει στο μάθημα και να παει εκεινη απο τη Θεσσαλονίκη και τις Σερρες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *