Κορονοϊός: Προς νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – Τι θα ανακοινωθεί το απόγευμα

Όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους μέχρι στιγμής οι υγειονομικές αρχές οδηγούν στο συμπέρασμα ότι και σήμερα θα έχουμε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα είναι πολλά περισσότερα από χθες, ενώ εκφράζονται φόβοι για τετραψήφιο αριθμό. Σημειώνεται πάντως, ότι ταυτόχρονα με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, έχει αυξηθεί κατά πολύ και ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη που ανακοινώθηκαν 865 νέα κρούσματα, έγινε γνωστό ότι διενεργήθηκαν 24.000 τεστ – αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, διαμορφώνοντας τον δείκτη θετικότητας στη χώρα στο 3,6%. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στέλνει rapid test στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το σύστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νωρίτερα σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους περιφερειάρχες της χώρας, τον Βασίλη Κικίλια, τον Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ στις 7 το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί με τηλεοπτικό μήνυμα στους πολίτες. “Θα έχω την ευκαιρία να απευθυνθώ στους Έλληνες πολίτες, να εξηγήσω πού βρισκόμαστε και ποια είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβουμε”, είπε ο κ. Μητσοτάκης. “Είμαστε πια αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα που έχει έρθει στην πατρίδα μας”, τόνισε, αν και, όπως σημείωσε, “εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη”.

Τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά του κορονοϊού φαίνεται πως έχουν “κλειδώσει”. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα θα ανακοινωθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, παντού, και σε εξωτερικούς χώρους και για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 συναγερμού. Επίσης, φαίνεται πως έχει αποφασιστεί η λήψη περιοριστικών μέτρων, που προσομοιάζουν στο γαλλικό μοντέλο. Δηλαδή, απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας για περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, μεταξύ 1 με 5 π.μ. προκειμένου να αποφεύγονται τα φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες και πάρκα όταν κλείνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

https://www.enikos.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *