Kozanimedia: Πρωτοφανείς σκηνές στο 18ο Δημοτικό Σχολείο – Κοζανίτισσα δικηγόρος απείλησε με μηνύσεις και ζητούσε να μη γίνουν τα rapid tests – Ο ΕΟΔΥ τελικά δεν έκανε τα τεστ λόγω της ψυχολογικής πίεσης που δέχθηκαν τα λίγα παιδιά που δέχθηκαν να συμμετάσχουν!

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, στο οποίο είχε προγραμματιστεί η διενέργεια rapid tests από τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε όσα παιδιά είχαν, φυσικά, τη συγκατάθεση των γονέων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, αλλά και με αναρτήσεις γονέων (και όχι μόνο στο διαδίκτυο), λίγο πριν ξεκινήσει η όλη διαδικασία, η κοζανίτισσα δικηγόρος Σαλώμη Θεοφυλάκτου απαιτούσε να μη γίνουν τα rapid tests, προβάλλοντας μια σειρά επιχειρημάτων που, κυρίως, επικαλείται η γνωστή εκείνη μεριδα της κοινής γνώμης που αμφισβητεί τη χρήση μάσκας, την αναγκαιότητα των μέτρων, ακόμη και την ίδια την ύπαρξη του κορωνοϊού!Μάλιστα,η ίδια φέρεται να απείλησε ακόμη και με μηνύσεις τους εμπλεκόμενους στην ολη διαδικασία!

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω δικηγόρος, στο προφίλ της οποίας εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς τις απόψεις και τις θέσεις της για όλα τα παραπάνω ζητήματα, δεν έχει παιδιά που φοιτούν πλέον στο εν λόγω σχολείο, αλλά σε γυμνάσιο! Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες,η εν λογω δικηγόρος δεν μετέβη η ίδια στο σχολείο,αλλά απαίτησε (!)τηλεφωνικά να μεταφερθεί η θέση της στον εκεί εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, με τον διευθυντή του σχολείου να το δέχεται!

Όπως ανέφερε στο Kozanimedia o διευθυντής του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αθανάσιος Νούσιας,δέχθηκε επειδή η εν λόγω δικηγόρος του ανέφερε το όνομα του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ηλία Τοπαλίδη.

Ο ΕΟΔΥ τελικά δεν πραγματοποίηε τα rapid tests, λόγω της ψυχολογικής πίεσης που δέχθηκαν τα λίγα παιδιά που δέχθηκαν να συμμετάσχουν, με τις πληροφορίες του Kozanimedia να λένε πως σχετική συγκατάθεση έλαβαν από τους γονείς τους μόνο 30 εκ των 300 μαθητών του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου, πάντως, υποστηρίζεται πως δεν υπήρξε καμία αναστάτωση των μαθητών..

 

25 comments for “Kozanimedia: Πρωτοφανείς σκηνές στο 18ο Δημοτικό Σχολείο – Κοζανίτισσα δικηγόρος απείλησε με μηνύσεις και ζητούσε να μη γίνουν τα rapid tests – Ο ΕΟΔΥ τελικά δεν έκανε τα τεστ λόγω της ψυχολογικής πίεσης που δέχθηκαν τα λίγα παιδιά που δέχθηκαν να συμμετάσχουν!

 1. Τελικά μας αξίζει που είμαστε στο κόκκινο! Σα δεν ντρεπόμαστε! Μετά από αυτά που τραβάμε να αρνούμαστε και τα τεστ. Έχουμε μεγάλο αριθμό ψεκασμένων στην περιοχη. Κρίμα!

   • Αυτό ακριβώς! Είχα το δικαίωμα να κάνω το τεστ στο παιδί μου αφού είχα δώσει τη συγκατάθεσή μου και η εν λόγω κυρία χωρίς να έχει καμία σχέση με το σχολείο μου το απαγόρευσε. Το ξαναλέω! Ντροπή και αίσχος! μας αξίζει εκεί που βρισκόμαστε, απλά εμείς που δεν ανήκουμε στην κατηγορία κάποιων ψεκασμένων τι φταίμε.

 2. Όποιος γνωρίζει την κυρία Σαλώμη Θεοφυλάκτου , θα γνωρίζει ότι δεν ταιριάζει στο προφίλ της η λέξη ” μπουκαρε” είναι ενας ιδιαίτερα ευγενικός άνθρωπος με αρχές και αξίες. Το ρεπορτάζ δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Και στο κάτω κάτω τόσο εύκολα μπορεί η ” τυχόν” παρέμβαση από μία πολίτη , να σταματήσει μία διαδικασία εφόσον είναι νόμιμη , όπως ισχυρίζεται ο εοδύ!!!! Μήπως το λάθος το έκανε ο εοδύ , αφού όπως ορίζεται , χωρίς την συγκατάθεση του γονέα δεν μπορεί να κάνει τεστ σε ανήλικα παιδιά.”.

  • Ένας δημοσιογράφος οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες του πριν τις δημοσιεύσει. Εσείς προφανώς δεν το κάνατε, γιατί αν το είχατε κάνει θα γνωρίζατε ότι η κυρία δεν ήταν παρούσα. Στη θέση σας τη λέξη μπούκαρε θα την ανακαλούσα πάραυτα. Τίποτα από ότι γράφετε δεν ισχύει.

   • Επειδή η σοβαρότητα δεν λείπει από εμάς, και θα παρακαλούσα να προσέχετε τις εκφράσεις σας. Επαναλαμβάνω , γιατί έχω μάθει να υπερασπίζομαι την αλήθεια, ότι η κ. Θεοφυλάκτου δεν ήταν παρούσα. Εσείς μπορείτε να αποδείξετε ότι ήταν; Σε κανένα δημοσίευμα δεν λέει η ίδια πως ήταν παρούσα.

 3. 21ος αιώνας, πανδημία καταστροφική, Κοζάνη στο κόκκινο, Ελλάδα στο κόκκινο και ασυνείδητοι, άσχετοι και επικίνδυνοι πολίτες που επιβάλουν τις απόψεις τους;;;!!!
  Όταν θα θρηνήσουμε πολλούς δικούς μας ανθρώπους, που αυτό θα γίνει αν δεν βάλουμε μυαλό και αν το κράτος δεν βάλει ένα τέλος σ’ όλο αυτό, τότε θα είναι αργά….

  • Ακριβώς!!! Και επειδή σας γνωρίζω προσωπικά και πόσο εξαιρετική επιστήμονας είστε θα έπρεπε να δημοσιευθεί σε ξεχωριστό άρθρο η άποψη σας, μήπως και ξυπνήσουν οι άσχετοι.

 4. Πώς μπορείτε και χαρακτηρίζετε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε κυρία μου; Και πώς δέχεστε την είδηση ως αληθινή; Την έχετε ελέγξει; Γνωρίζετε τα γεγονότα και το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται;

  • Για όσους δεν παρακολουθησαν το άρθρο από την αρχή, ο κος Πλιάτσιος το άλλαξε, γιατί είχε πολλά ψέμματα. Όχι ότι και αυτό είναι ακριβές. Τελικά υπήρχε αναστάτωση; Φωτογραφίες έχουμε από την αναστάτωση;
   Σκεφτήκατε ότι αν γινόταν σωστή ενημέρωση των γονέων από τον ΕΟΔΥ θα υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή στα τεστ; Ό,τι αφορά τα παιδιά, πρέπει να αντιμετωπιζεται με ευαισθησία και διακριτικοτητα

   • Μια χαρά ενημερωμένοι ήταν οι γονείς. Υπήρχε έντυπο προς συμπλήρωση ώστε να υπάρχει ενυπόγραφη συνέναιση. Ναι υπήρξε αναστάτωση. Εσείς έχετε φωτογραφίες πως δεν υπήρξε; Δεν θα μας κάντε το άσπρο μαύρο.

    Τέλος, το περιστατικό που έγινε δεν ήταν στην κατεύθυνση ούτε της ευαισθησίας ούτε της διακριτικότητας που ευαγγελίζεστε.

 5. Κ.Πλιάτσο , με ποιο δικαίωμα σβήσατε κάποια σχόλια μου. Ενώ πριν τα δημοσιεύσατε τι έγινε κόπηκαν στο μοντάζ. Λυπάμαι που μπήκα στον κόπο να απαντήσω στα δημοσιεύματα σας … Περιμένω να δω αν αυτό θα το δημοσιεύσετε;;;;;;;

 6. 21ος αιώνας, ίωση σινηθισμένη, νεκροί λιγότεροι απο άλλες ιώσεις, λογαριασμοί πολιτικών στο κόκκινο,λογαριασμοί δημοσιογράφων στο κόκκινο,λογαριασμοί γιατρών στο κόκκινο!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *