Κορονοϊός: Τα 5 νέα μέτρα που «κλείδωσαν» και η εισήγηση των ειδικών στον Μητσοτάκη – Aπαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από την ώρα κλεισίματος (9 ή 10 το βράδυ) της εστίασης μέχρι και τις πέντε το πρωί!

Νέα μέτρα έβαλαν οι ειδικοί επιστήμονες στο τραπέζι, τα οποία συζήτησαν την Πέμπτη σε ειδική συνεδρίαση, προκειμένου να τα προτείνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κινητοποίηση κυβέρνησης και ειδικών είναι μεγάλη με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Η χώρα μας φαίνεται ότι διανύει τη χειρότερή της φάση επιδημιολογικά, από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού έως σήμερα. Οι αριθμοί είναι αδιάψευστος μάρτυρας, καθώς η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου κατέγραψε 1.211 νέα κρούσματα κορονοϊού, 12 θανάτους, ενώ 114 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που έχουν κλειδώσει και αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι:

  1. Χρήση μάσκας παντού σε όλα τα επίπεδα συναγερμού
  2. Μείωση ωραρίου εστιατορίων καφέ και λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:00 ή στις 22:00
  3. Aπαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από την ώρα κλεισίματος της εστίασης μέχρι και τις πέντε το πρωί
  4. Χρήση μάσκας και στην έξοδο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και όταν καθόμαστε.
  5. Η υποχρεωτική τηλεργασία παρατείνεται μέχρι 30 Νοεμβρίου τουλάχιστον, αλλά το ποσοστό παραμένει στο 40%

Το lockdown στην Αττική είναι κάτι που δεν φαίνεται να έρχεται για την ώρα, καθώς στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην μπει στο επίπεδο 4 η Αττική.

Τα επιπλέον μέτρα που εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως αποκάλυψε νωρίτερα το ethnos.gr και η Δήμητρα Ευθυμιάδου, είναι τα εξής:

 

Δείτε εδώ

2 comments for “Κορονοϊός: Τα 5 νέα μέτρα που «κλείδωσαν» και η εισήγηση των ειδικών στον Μητσοτάκη – Aπαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από την ώρα κλεισίματος (9 ή 10 το βράδυ) της εστίασης μέχρι και τις πέντε το πρωί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *