Κ. Μητσοτάκης για κορονοϊό: Η διασκέδαση των νέων η βασική εστία διασποράς

Στις διαστάσεις που λαμβάνει η πανδημία του κορονοϊού αναφέρθηκε εισαγωγικά κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν συνεχίζαμε με αυτούς τους ρυθμούς το σύστημα υγείας θα δεχόταν κάθε μέρα πάνω από 1.000 ασθενείς και μπορεί πάνω από 100 να χρειαζόντουσαν ΜΕΘ», δήλωσε σχετικά, ενώ προέβη στη διαπίστωση πως  βασική εστία διασποράς του ιού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, είναι η διασκέδαση νέων ανθρώπων και υπογράμμισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν συνδέεται με το άνοιγμα του τουρισμού.

«Αυτό δεν το λέω για να στοχοποιήσω τους νέους ανθρώπους, αλλά γιατί αυτά λένε τα στοιχεία», διαβεβαίωσε.

«Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» σημείωσε, εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση ότι τα τελευταία μέτρα θα αποδώσουν. «Πρώτος σταθμός μας θα είναι οι γιορτές. Αν πετύχουμε θα τις κάνουμε σε ομαλότερες συνθήκες» ανέφερε ο πρωθυπουργός για τα Χριστούγεννα.

Αν κάναμε σε όλους τους τουρίστες τεστ, θα ερχόταν το 10%

Σχετικά με τον έλεγχο για πιθανά εισαγόμενα κρούσματα λόγω του τουρισμό, αντέτεινε προς την αντιπολίτευση:

«Αν κάναμε αυτό που μας είχατε πει εσείς, δηλαδή υποχρεωτικά τεστ σε όσους έρχονταν, θα είχαμε το 10% αυτού που τελικά είχαμε. Θα ισοδυναμούσε η απόφαση με το κλείσιμο του τουρισμού και όχι το άνοιγμα του», σημείωσε και προσέθεσε μεταξύ άλλων:

«Χώρες οι οποίες έμειναν τελείως κλειστές όπως το Ισραήλ είδε δεύτερη έξαρση του κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο. Η Κύπρος είχε πιο αυστηρές διαδικασίες και χτυπιέται εξίσου σκληρά. Αν η έξαρση του δεύτερου κύματος συνδεόταν με το άνοιγμα του τουρισμού θα έπρεπε να την είχαμε δει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο».

https://www.alfavita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *