Πολυτεχνείο: Οι λοιμωξιολόγοι δεν εισηγήθηκαν απαγόρευση συναθροίσεων

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν εισηγήθηκε απαγόρευση των συναθροίσεων ενόψει των εορτασμών για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη οι επιστήμονες έχουν αναφερθεί μόνο στην αποφυγή του συγχρωτισμού ενώ παρέπεμψε στις «αποφάσεις της πολιτείας».

«Η επιτροπή το μόνο που έχει πει κατ’ επανάληψη και το λένε όλοι οι επιστήμονες, είναι ότι πρέπει να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό πολλώ δε μάλλον στη φάση αυτή που είμαστε με πολύ αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι τα υπόλοιπα αφορούν αποφάσεις της Πολιτείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε εδώ

1 comment for “Πολυτεχνείο: Οι λοιμωξιολόγοι δεν εισηγήθηκαν απαγόρευση συναθροίσεων

  1. Για να καταλάβω. Οι ανώτεροι δικαστικοί της χώρας ΣτΕ και ΕΔΕ δεν είναι σε θέση να ερμηνεύσουν το σύνταγμα με τον ίδιο τρόπο. Η ΕΔΕ θεωρεί αντισυνταγματική την απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων αλλά ούτε ένας εισαγγελέας δεν κινείται νομικά εναντίον του αστυνομικού οποίος κατά την γνώμη τους παραβιάζει το σύνταγμα. Η αστυνομία έχει δικαίωμα να πάρει απόφαση μόνο μετά την εισήγηση της επιτροπής η οποία δεν έχει κάνει ποτέ τέτοια εισήγηση σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύουν τα ΝΕΑ και το ΣτΕ κρίνει συνταγματική την απόφαση απαγόρευσης χωρίς καν να ζητήσει την εισήγηση της επιτροπής από την οποία προέκυψε η απαγόρευση.
    Συμπέρασμα κράτος και δικαιοσύνη τσίρκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *