Ο Κυριάκος Μιχαηλίδης για την υγεία στη Δ. Μακεδονία: “Η δημιουργία ενός νέου, πλήρους, με προδιαγραφές, νοσοκομείου για την περιοχή μας φαίνεται να είναι μονόδρομος”


Η υγειονομική κατάσταση στη χώρα, και φυσικά και στην περιοχή μας, βρίσκεται σε οριακό σημείο. Οι σκέψεις και οι προτάσεις μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα «μετρημένες» έτσι ώστε ούτε πανικό να δημιουργούν αλλά ούτε και εφησυχασμό. Να αντιμετωπίζουμε το παρόν αλλά να έχουμε και το βλέμμα στο μέλλον.
Με αυτά ως γνώμονα, θα ήθελα να ευχαριστήσω κατ αρχήν το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται στo Γ.Νοσοκομείo της Κοζάνης , και να τους εκφράσω την δέσμευσή μου ότι θα συμβάλω στο βαθμό του δυνατού σε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και στις καλύτερες συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. Η περιφερειακή και η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τον ιατρικό σύλλογο Κοζάνης, δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε κάθε βοήθεια προς το νοσοκομείο μας. Δεν αρκεί οι εργαζόμενοι να δίνουν το 110% των δυνάμεών τους, πρέπει και ο χώρος και οι συνθήκες εργασίας να μπορούν να συμβάλουν σε αυτό. Το «Μαμάτσειό» μας, που τόσα πολλά προσέφερε στην περιοχή, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Τόσο η παλαιότητα των εγκαταστάσεων του όσο και η χωροταξία του έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια επεμβάσεων.
Η δημιουργία ενός νέου, πλήρους, με προδιαγραφές, νοσοκομείου για την περιοχή μας φαίνεται να είναι μονόδρομος
Οι διακομιδές στα «μεγάλα» νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων ή της Λάρισας, είναι ένα ικανό στοιχείο για να βεβαιώσει την ανάγκη δημιουργίας νέου «μεγάλου» νοσοκομείου που να μπορεί να καλύψει το σύνολο των περιστατικών στη Δ. Μακεδονία. Διάβασα το άρθρο του φίλου Παντελή Αλεξιάδη και νομίζω πως δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κάποιος με την προσέγγιση που κάνει. Το μέγεθος, ο αριθμός των κλινών, ο αριθμός των κλινικών του νέου νοσοκομείου είναι κάτι που θα προκύψει από τα στοιχεία που θα έχουμε στη διάθεσή μας και από την μελέτη η οποία θα εκπονηθεί. Ένα νέο σύγχρονο και πλήρες νοσοκομείο θα δώσει ώθηση και στα υπόλοιπα νοσοκομεία, που δεν θα χρειάζεται να παρακαλάνε για μια διακομιδή στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (που και αυτά είναι κορεσμένα) αλλά θα έχουν δίπλα τους το «δικό» τους « μεγάλο» νοσοκομείο. Η συνεργασία και η συμπληρωματικότητα μεταξύ των νοσοκομείων θα φέρει τα μέγιστα αποτελέσματα και όχι η αντιπαλότητα. Με ανάλογο πνεύμα θα πρέπει να κινηθούμε και οι τοπικοί φορείς.
Οι τοπικοί παράγοντες είμαστε πάντα δίπλα στους υγειονομικούς ήρθε η ώρα και η πολιτεία να κάνει αυτό που της αναλογεί..
Ο σχεδιασμός για την μεταλιγνητική περίοδο θα πρέπει να ξεκινάει με ένα νέο νοσοκομείο που θα είναι το αναπτυξιακό εργαλείο που θα δώσει ώθηση και στους υπόλοιπους τομείς.
Η μεταλιγνητική περίοδος δεν μας αφήνει περιθώρια για «εμείς» και «εσείς». Η Κοζάνη και Δ. Μακεδονία δικαιούται να έχουν ρόλο στο μέλλον και στα θέματα της υγείας και στα θέματα των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας.

4 comments for “Ο Κυριάκος Μιχαηλίδης για την υγεία στη Δ. Μακεδονία: “Η δημιουργία ενός νέου, πλήρους, με προδιαγραφές, νοσοκομείου για την περιοχή μας φαίνεται να είναι μονόδρομος”

  1. Με Μιχαηλίδη
    Διορίζοντας έναν ασχετο υποψήφιο , ο οποίος επίσης δεν επιλέχθηκε από το εκλογικό σώμα σε δύο συνεχόμενες δημοτικές εκλογές, στην διοίκηση της ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
    ειλικρινά μου περάσατε το μήνυμα : ” μην μας εμπιστεύεστε για τιποτα’

  2. Ο Κυριάκος ταυτίζεται με τον Βαγγέλη… Βέβαια όλα αυτά με την καθοδήγηση του βουλευτή Γιώργου που “στήνει” την επόμενη μέρα στον δήμο Κοζάνης… Η αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου Κοζάνης – οχι η ΑΝΚΟ – της οποία πρόεδρος είναι ο Βαγγέλης θα έχει γενικό διευθυντή με μηνιαίο μισθό 2.500€…

  3. Εάν κάποιος έκανε τον κόπο να δει σε άλλες περιοχές που βρίσκονται σε “μεταλιγνιτική μετάβαση” (ιδίως σε πετυχημένα παραδείγματα, της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης) πόση ήταν η μείωση του πληθυσμού, θα μπορούσε να κάνει έναν αρχικό σχεδιασμό για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα και ποιες νέες και ποιου μεγέθους υποδομές χρειάζονται.

    Το προτεινόμενο MASTERPLAN μας δίνει μια γεύση πως θα είναι η επόμενη μέρα στην περιοχή και μάλλον φαίνεται πικρή….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *