Κοzanimedia: Η ψυχολόγος Ειρήνη Κρυσταλλίδου για τη συνεχιζόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα : “Παρατηρώ ραγδαία αύξηση αγχωδών διαταραχών, κρίσεων πανικού, φοβιών, ψυχαναγκασμών, κατάθλιψης και πολλών άλλων προβλημάτων. Οι άνθρωποι που αποφασίζουν για την καθημερινότητά μας μάλλον έχουν λησμονήσει ότι υγεία χώρις ψυχική υγεία δεν υφίσταται…”

Πολύ καιρό σκεφτόμουν να εκφραστώ πάνω στο ζήτημα του περιορισμού απο τις 6 αλλά σκεφτόμουν ότι μια πιθανή παρερμηνεία των αποψέων μπορεί να μην ήταν καθόλου βοηθητική. Εν τέλει νομιζώ ότι δεν γίνεται να μην εκφραστώ…
Η ζωή μας έχει νόημα και αξία καθώς είναι γεμάτη με εμπείριες και ελευθερίες, ερεθίσματα, συγκινήσεις και μνήμες. Προσπαθώντας να την προστατεύσουμε, κ πιο συγκεκριμένα την σωματική μας υγεία, φτάνουμε να υποπέφτουμε στο μεγαλύτερο ολίσθημα της ύπαρξης μας. Φτάνουμε να μην ζούμε για να προστατεύσουμε την ζωή… Πόσο παράλογο και ταυτόχρονα παράδοξο;;;;
Να προστατεύουμε την ζωή…μη ζώντας!!! Φτάνουμε να προστατεύουμε κάτι με τρόπο εκμηδενιστικό και ολοκληρωτικά καταστροφικό. Τι νοημα και αξία έχει η ζωή εαν δεν την ζεις; Τι νόημα έχει να προστατεύεις κάτι με τρόπο που χάνει την αξία του;
Από την θέση μου κ τον επαγγελματικό μου ρόλο, παρατηρώ ραγδαία αύξηση αγχωδών διαταραχών, κρίσεων πανικού, φοβιών, ψυχαναγκασμών, κατάθλιψης και πολλών άλλων προβλημάτων. Οι άνθρωποι που αποφασίζουν για την καθημερινότητά μας μάλλον έχουν λησμονήσει ότι υγεία χώρις ψυχική υγεία δεν υφίσταται… Και δυστυχώς τα δεδομένα δείχνουν ότι σ αυτό έχουμε ΑΠΟΤΥΧΕΙ!!!
Μέτρα προστασίας και προφύλαξης ΝΑΙ, μέτρα όμως που σεβονται το δικαίωμα στην ζωή και προστατεύουν και τη ψυχική μας υγεία!

4 comments for “Κοzanimedia: Η ψυχολόγος Ειρήνη Κρυσταλλίδου για τη συνεχιζόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα : “Παρατηρώ ραγδαία αύξηση αγχωδών διαταραχών, κρίσεων πανικού, φοβιών, ψυχαναγκασμών, κατάθλιψης και πολλών άλλων προβλημάτων. Οι άνθρωποι που αποφασίζουν για την καθημερινότητά μας μάλλον έχουν λησμονήσει ότι υγεία χώρις ψυχική υγεία δεν υφίσταται…”

  1. Εξαιρετικό άρθρο! Πρέπει να ακούγονται αυτές οι απόψεις και καλό είναι να μη παραμελούμε καθόλου το ψυχολογικό κόστος που έχει επιφέρει αυτή η θλιβερή κατάσταση που ζούμε τόσο καιρό…

  2. Ο καθε Συψας, Γώγος κτλ μπορει να ειναι καλοι μεσα στα ιατρεία, αλλα δεν μπορούν να έχουν την τελικη απόφαση για αν θα κλείσουν σχολεία, μαγαζιά χωρίς έγκριση απο ψυχολόγους και ειδικούς σε θέματα οικονομίας. Και στην τελική αν τα αποτελέσματα θα ειναι η αποτυχία με τραγικα επακόλουθα , θα δώσουν λόγο? Θα κριθούν απο κάποια αρχή? Αυτοί τα παίρνουν και αποφασιζουν εκ του ασφαλούς!

  3. Εξαιρετικό άρθρο!!
    η κατάσταση που μας έχουν επιβάλλει μου θυμίζει κάποιες μαμάδες που έχουν τα παιδάκια τους περιορισμένα και φασκιωμένα στο φουλ ώσπου στο τέλος όταν μεγαλώσουν και βγούνε από το κουκούλι τους να έχουν χάσει τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους και να μην έχει και τόσο νόημα η ζωή τους τελικά.
    Ειλικρινά δεν μπορώ να προσδιορίσω τον τρόπο σκέψης αυτών που μας προστατεύουν τελικά!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *