Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση για την μείωση εισακτέων στα πανεπιστήμια, ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας, πανεπιστημιακών δικαστηρίων και διάλυσης των Α.Ε.Ι.

Την ώρα που τα Α.Ε.Ι. παραμένουν κλειστά σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο, γεγονός με πολύ σημαντικές συνέπειες τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και στους ίδιους τους/τις φοιτητές/ριες, η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί σοβαρά με το πώς θα επιστρέψουν με ασφάλεια οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στα αμφιθέατρα, σχεδιάζει το πως θα αφήσει περισσότερους νέους και νέες εκτός των Πανεπιστημίων, πως θα μετατρέψει τα ΑΕΙ σε άβατο χώρο για την επιστήμη και την κοινωνία εγκαθιστώντας την πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ τέλος, εισάγει ένα νέο πειθαρχικό δίκαιο θεσπίζοντας πανεπιστημιακά δικαστήρια για τους/τις φοιτητές/ριες.

Το σχέδιο νόμου που σήμερα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και που περιλαμβάνει τη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ , το ανώτατο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ, την Ομάδα Προστασίας των Πανεπιστημίων αλλά και ένα νέο πειθαρχικό δίκαιο για καταλήψεις, αντιγραφές, καταστροφές κ.α., είναι μια ακόμα τρανή απόδειξη του πως αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία τη νέα γενιά και τους/τις φοιτητές/ριες.

Μας αντιλαμβάνεται ως εγκληματίες, αντιγραφείς και ανάξιους να έχουμε δικαίωμα πρόσβασης σε ένα αναβαθμισμένο, δημόσιο δωρεάν και ποιοτικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ζωντανά κόντρα στα κυβερνητικά σχέδια υποτίμησης και αστυνομικής περιφρούρησης τους με σκοπό την απονέκρωσή τους.

Καλούμε το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας να καταδικάσει ένα πανεπιστήμιο που αντί για καθηγητές θα προσλαμβάνει αστυνομικούς και αντί για νέες αίθουσες και εργαστήρια θα ανοίγει δικαστήρια.

1 comment for “Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση για την μείωση εισακτέων στα πανεπιστήμια, ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας, πανεπιστημιακών δικαστηρίων και διάλυσης των Α.Ε.Ι.

 1. Μέχρι κ η ντροπη θα ντρέπονταν μαζί σας.
  Όταν είχατε σαν πρότυπο τον καρανικα κ τους άλλους αμόρφωτους, δεν μιλούσατε…
  Όταν ήσασταν αγκαλιά με Καμμένους κ λοιπούς ξεχασμένους, δεν μιλούσατε…
  Όταν φασισταρια, ακροδεξιά κ ακροαριστερά, εξωπανεπιστημοι κλπ, σπάνε, βανδαλιζοτν, λεηλατούν τι δημόσιο πανεπιστήμιο, δεν μιλούσατε…
  Όταν φασισταρια όλων των αποχρώσεων δέρνουν, εκβιάζουν κ εκφοβίζουν καθηγητές κ φοιτητές, πάλι δε μιλούσατε…
  Όταν σε μια νύχτα χωρίς κανένα σχέδιο ισοπεδωσατε τα πάντα προς τα κάτω ( ΤΕΙ σε ΑΕΙ) επιβραβεύοντας την ελαχθυ προσπάθεια, όντας θιασώτες της αμορφωσιας κλπ, πάλι δε μιλούσατε..
  Καλό τώρα να σιωπάτε γιατί δεν έχετε κάτι επιτέλους να πείτε… καλύτεροι χορηγοί της απαξίωσης της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης Οι εσάς δεν υπάρχει.εξαλλου για τους εαυτούς σας τα καλύτερα ιδιωτικά εξασφαλίσατε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *