Kozanimedia: 40 κρούσματα κορωνοϊού από τις 2 Ιανουαρίου στον Κρόκο – Κρούσμα και σε παιδάκι ενός έτους – Νοσηλείες κατοίκων και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

Ανησυχητική εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Κρόκο, τη μεγαλύτερη Τοπική Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης, μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού που ξεκίνησε στις 2 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, έκτοτε και μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί περί τα 40 επιβεβαιωμένα κρούσματα (σε πραγματικό πληθυσμό άνω των 4.500 κατοίκων), ενώ ήδη κάτοικοι του Κρόκου νοσηλεύονται (ευτυχώς δίχως πολύ σοβαρά συμπτώματα) στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Μάλιστα, ένα εκ των κρουσμάτων έχει εντοπιστεί και σε παιδάκι ηλικίας περίπου ενός έτους, το οποίο,ευτυχώς, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα συμπτώματα.

Ωστόσο, μέχρι και χθες, Πέμπτη τουλάχιστον, δεν είχε καταγραφεί κάποιο κρούσμα σε μαθητή/μαθήτρια που ξεκίνησε να πηγαίνει σχολείο/νηπιαγωγείο την περασμένη Δευτέρα.

Πάντως, η όλη κατάσταση παραμένει προς το παρόν “ελεγχόμενη”, όπως άλλωστε είχε αναφέρει και ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ Ιορδάνης Ρωμιόπουλος στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν παρουσιάζεται εκθετική αύξηση, με την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων να είναι άμεση από την πρώτη στιγμή και να “οδηγεί” σε πολλές οικογένειες που έχουν νοσήσει, χωρίς πολλά “ορφανά” κρούσματα.

 

14 comments for “Kozanimedia: 40 κρούσματα κορωνοϊού από τις 2 Ιανουαρίου στον Κρόκο – Κρούσμα και σε παιδάκι ενός έτους – Νοσηλείες κατοίκων και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

 1. Μα αυτό ακριβώς είναι το φοβερό που συμβαίνει μήνες τώρα στην περιοχή της Κοζάνης και κάνει όλο τον κόσμο δύσπιστο: εφόσον υπάρχει τέτοια συρροή σε περιορισμένο γεωγραφικά σημείο όπως είναι ο Κρόκος – και μάλιστα το παραδέχεται ο ίδιος ο κ. Ρωμιόπουλος του ΕΟΔΥ – γιατί τότε δεν εφαρμόζεται αυστηρό lockdow στο συγκεκριμένο χωριό; Γιατί δηλαδή εφαρμόζονται 2 μέτρα και 2 σταθμά στην Κοζάνη και αλλού λαμβάνονται διαφορετικά μέτρα και ισχύει άλλη αντιμετώπιση; 40 κρούσματα σε ένα πληθυσμό 4.500 κατοίκων δεν στοιχειοθετεί την εφαρμογή lockdown στο συγκεκριμένο χωριό, γιατί δηλαδή αυτό το επαχθές μέτρο να επεκτείνεται στο σύνολο του Δήμου Κοζάνης; Το ίδιο προφανώς θεωρώ ότι πρέπει να ίσχυε και τον Οκτώβριο, που τα περισσότερα κρούσματα ήταν στην πόλη της Κοζάνης, δεν χωράει αντίρρηση ούτε δεύτερη σκέψη σε αυτό. Πάντως ένα είναι σίγουρο: πειστικές απαντήσεις δεν παίρνουμε. Για να μην επανέλθω στο πιο σημαντικό θέμα, που εντέχνως αποσιωπάται εδώ και 1 μήνα και αφορά ολόκληρη την επικράτεια: για ποιο λόγο οι αρμόδιοι έχουν πάψει από 15/12/2020 να δημοσιεύουν στοιχεία θανάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα, τόσο δύσκολο είναι ή τόσο τεχνικά ανέφικτο; Όλα αυτά συνηγορούν ώστε πλέον οι πολίτες και ειδικά της Κοζάνης να είναι ανήσυχοι και να μην εμπιστεύονται τις στατιστικές και τα στοιχεία που δημοσιεύουν οι αρμόδιοι. Και για να προλάβω τυχόν κακοπροαίρετους, μήπως και κατατάξουν τις απόψεις μου στη χορεία των ψεκασμένων και λοιπών πυροβολημένων συνωμοσιολόγων εάν μου δινόταν η δυνατότητα θα έκανα το εμβόλιο ΧΘΕΣ, όπως εξάλλου προτρέπω φίλους και γνωστούς να το κάνουν και αυτοί, ώστε να ξεμπερδεύουμε μια ώρα αρχύτερα από αυτή την λαίλαπα και κατάρα

  • Τι λες ρε ψυχάκια που θες και να μας κλείσουν το χωριό; Δεν έχω πάρε δώσε με τους κατοίκους του κροκου απο την αρχη της καραντίνας και αποφεύγω να ψωνίζω απ το σουπερ μαρκετ. Εφόσον είναι ελεγχόμενα τα κρούσματα ας προσέξουν τα δυο, τρία σόγια που κόλλησαν και να γινουν τεστ σε ιδιώτες-υπαλλήλους στα μαρκετ, φούρνους χασάπικα και ψιλικατζισικα του χωρίου. ΑΝτε να πούμε ο κάθε ψυχάκιας έχει και άποψη..

   • Το ποιος είναι ψυχάκιας φαίνεται από τις απαντήσεις και τους χαρακτηρισμούς που κάνεις. Φαίνεται πίνεις πολύ κρόκο και σε πειράζει, να το ελαττώσεις αφού σε χαλάει. Άλλη όρεξη δεν έχει μια ολόκληρη κοινωνία που στενάζει και υποφέρει, να καταδεχτεί να ασχοληθεί με το χωριό σου. Είδα κιόλας πόσοι πολλοί κάνατε rapid τεστ τις προάλλες, μόλις 108 άτομα, οι υπόλοιποι κρυφτήκατε σαν τα ποντίκια

    • Πίνω κρόκο, περιόρισα τις επαφές μου και νιώθω υγιής! Γιατί να πάω για rapid; Φυσικά και είσαι τρελός που μου χαρακτηρίζεις ένα ολόκληρο χωριό,απαξιωτικά. Είσαι ο κάθε χρήσιμος ηλίθιος που χρειάζεται το σύστημα για να καταβυθίζει ολόκληρες κοινωνίες με καταστρεπτικές πολιτικές όπως το ολικό κλείσιμο. Ακόμα να πάρεις τα χαμπάρια σου για τα προχθεσινά fake κρούσματα που θα κρατάνε για πάντα κλειστεί την ΠΕ Κοζάνης. Ποιος ξέρει ποιος ήταν και είναι ο πραγματικός αριθμός τους..

    • Μην του βάζεις δύσκολα, μπλοκάρει ο άνθρωπος. Διότι αν ήταν στοιχειωδώς ενημερωμένος και διαβασμένος θα ήξερε ότι το rapid το κάνει κάποιος όταν είναι απολύτως καλά, διότι σκοπός του ελέγχου είναι να εντοπίσει τους ασυμπτωματικός, ώστε να απομονωθούν για λίγες μέρες στο σπίτι τους και να μην μεταδώσουν τον ιό σε κάποιους που είτε μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία είτε μπορεί να αποβεί μοιραίο. Αλλά είπαμε, ψιλά γράμματα για τον ξερόλα του Κρόκου. Το μόνο που τον νοιάζει να μην στιγματιστεί το χωριό του

     • Ο Μάρκος λέει κουραφέξαλα! Φυσικά και η Κοζάνη έπρεπε να ανοίξει και κάλως άνοιξε.Το ποιον αυτού του μικροαστού φαίνεται στα παρακάτω σχόλια και προκαλεί αηδία.Το μίσος του ξεχειλίζει από παντού, φανερά επηρεασμένος από το ρατσισμό των Σούρδων για τους Κροκιώτες. Το τύπος είναι λάγνος του κλεισίματος των πάντων (φυσικά όσων δεν τον βολεύουν ) Το λοκνταουν είναι καταστροφικό. Υπάρχουν καλύτερες λύσεις και τις έγραψα παραπάνω και για τον Κρόκο. Οχι στο ολικό κλείσιμο. Σαν κάτοικος του χωρίου εδώ και μήνες προσεκτικός και σχεδόν αποκλεισμένος απ’τους υπολοίπους δεν θα δεχτώ υποδείξεις από κανέναν …… σαν και του λόγου σου. Ανεύθυνοι πάντα θα υπάρχουν! Έτσι τους μόρφωσε και εκεί πατάει η κάθε εξουσία για να σπείρει την τρομοκρατία. Υπάρχει ήδη κατακραυγή στο χωριό, όμως δεν θα κανιβαλιστούμε μεταξύ μας επειδή το κράτος είναι λίγο και τα έχει χαμένα. Το πάθημα ας γίνει μάθημα για την ανεύθυνη μειοψηφία. Μαρκό είσαι χρήσιμος πραγματικά! Είσαι ο τύπος που σιχαίνομαι να γίνω!!!

    • Προς Δημήτρη
     Εσύ τι πετάγεσαι τώρα;
     Άδικα λέω κλείσαν την Κοζάνη κ άδικα κρατάνε κλειστό τον Κρόκο. Όχι στο ολικό κλείσιμο. Διάβασε τις απαντήσεις μου και μετά μίλα. Κλείστε τις τηλεοράσεις επιτέλους. Φερέφωνα του Χαρδαλιά καταντήσατε όλοι σας!

 2. Για να μπορούμε να φυλαχτουμε από κάποιους δυστυχώς ανεύθυνους δώστε ονόματα να ξέρουμε από ποιον κινδυνεύουμε. Επί τέλους κάτι πρέπει να γίνει μαύρο το έκτρωμα του νόμου για προσωπικά δεδομένα.Κλωτσανε ανελεειτα το σταθμάρχη και κρύβουν τα πρόσωπα τους γιατί καλύπτονται από προσωπικά δεδομένα ΕΛΕΟΣ !

  • Το ποιος είναι σκουλήκι…. Φαίνεται! Δεν μας αρέσει όταν μας λένε την αλήθεια! Γιατί πονάει! Όλο το χωριό έγινε άνω κάτω, εξαιτίας της βλακείας μερικών….. Και τα σχολεία του χωριού ανοιχτά…. Τι φταίει άραγε αυτό το μωρό που κόλλησε γιατί κάποιου το μυαλό ήταν έξω από το κεφάλι του? Α! Και είμαι από τον κρόκο!!!

   • Λίγο επιθετικός ο χαρακτηρισμός μου ζήτω συγνώμη.. Έχεις εν μέρη δίκαιο όταν μιλάς για τους ανεύθυνους, οκ! Αλλά τέτοιες λανθασμένες κυβερνητικές πολιτικές θα μας κάνουν να κανιβαλιστούμε μεταξύ μας. Πάντα θα υπάρχουν ηλίθιοι όσο δεν αναβαθμίζεται η παιδεία. Το ολικό κλείσιμο είναι καταστροφικό γι’αυτό κανονίστε στον κρόκο τι θα ψηφίζετε στις επόμενες εκλογές. Αιντε γαλάζια νούμερα! Και λίγα σου είπα όταν ζητάς κ ονόματα. Τι τα θες; Θα κάνετε λαϊκό δικαστήριο; Αν ήσουν από κρόκο θα ήξερες ποιοι πάνω κάτω είναι. Που τολμάς και μιλάς για προσωπικά δεδομένα; Τι θέλεις δηλαδή; να τους διαπομπεύσουμε; Ντροπή σου!

 3. Ξέρεις και την διαπόμπευση, αυτό σε νοιάζει μόνο γιατί αυτό κάνετε δείχνετε με το δάχτυλο τους άλλους και όταν έρθει η σειρά σας κρύβεστε,μια ζωή τα ίδια.Σε νοιάζει τι θα πούν ή ο κόσμος που κολλά και μπορεί να πεθάνει; βέβαια δεν ισχύει για όλους αυτή η νοοτροπία αλλα για κάτι έξυπνους σαν εσένα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *