Kozanimedia: Για ποιούς λόγους επιτρέπεται μέχρι τις 6 το απόγευμα η κυκλοφορία των πολιτών σε Εορδαία-Σιάτιστα και Κρόκο

Άρθρο δεύτερο

Περιορισμός κυκλοφορίας1.

Μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας

Από τις 5.00 έως τις 18:00 επιτρέπονται οι μετα-κινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περι-οριστικά αναφερόμενους λόγους:

 

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.

β) Μετακίνηση από και προς το σχολείο, εφόσον λειτουργεί, σύμφωνα με το σημείο 8 του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.3060/15.1.2021 (Β’ 89) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει.

γ) Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρ-μακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκο-μείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

δ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.

ε) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.στ) Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

ζ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέ-ων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

η) Συνοδεία μαθητών από και προς το σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.

θ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου.

ι) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

ια) Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορι-σμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπό-θεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης.

ιβ) Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύ-γου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη.

ιγ) Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη

 

10 comments for “Kozanimedia: Για ποιούς λόγους επιτρέπεται μέχρι τις 6 το απόγευμα η κυκλοφορία των πολιτών σε Εορδαία-Σιάτιστα και Κρόκο

  1. Θα το ξαναπώ! Προφανώς υπάρχουν ευθύνες σε χωριανούς μετρημένους στα δάχτυλα. Τώρα αυτοί είναι αρνητές; Είναι ανεύθυνοι; Πείτε τους όπως θέλετε και κρίντε τους! Όταν όμως το κράτος φέρεται σε ολόκληρες κοινωνίες,τιμωρητικά(για δυο τρεις ανεγκέφαλους) και τα μέτρα που παίρνει είναι αστυνομικά(χουντικά) και όχι υγειονομικά, τότε οι κοινωνίες αυτές θα πρέπει να τιμωρήσουν τις κυβερνητικές πολιτικές με μαύρισμα στις εκλογές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Οχι στον κοινωνικό κανιβαλισμό, γιατί οι κυβερνήσεις πέφτουν, η κοινωνία είναι όμως αυτή που μένει! Απαιτήστε αμέσως, άρση του σκληρού λοκνταουν, περιορισμό των κρουσμάτων με επισκέψεις γιατρών και ψυχολογική υποστήριξη στα σπίτια. ΚΑΙ rapid test σε όλα τα μαγαζιά και σε όλους τους εργαζόμενους!

  2. Μην κατηγορείτε ο ένας τον άλλο χωριανοί γιατί αύριο ίσως χτυπήσει και σας ο ιός. Μπορεί να τον φέρει για παράδειγμα κάποιος τον κόλλησε στην δουλειά του και μετά να κολλήσει όλη η οικογένεια. Θεός φυλαξοι γιατρούς θέλουμε όχι χούντες. Μητσοτακηδες και εσείς χαρδαλιαδες δεν θα ξαναδείτε ψήφο στον κροκο. Ο πάπας να προσευχηθεί να είμαστε μονιασμένοι όλοι τώρα στα δύσκολα.

  3. Στον κροκο δεν γίνεται κανένας έλεγχος , όλοι είναι χωρίς μάσκα , το βράδυ μαζεύονται σε σπίτια ο ένας συον άλλο , στα γυραδικα και στα καφέ-αρτοποιία δεν φοράνε μάσκα …. δηλώνουν αρνητές …. τον κακό τους το καιρό!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *