Σταμπουλίδης: Θα κλείνουν περιοχές με αυξημένα κρούσματα, όχι όλα τα καταστήματα

Στην επαναλειτουργία των καταστημάτων του λιανεμπορίου αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δίνοντας και διευκρινίσεις για την περίπτωση που παρατηρηθεί αύξηση κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές, εξαιτίας των ανοιχτών καταστημάτων. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως εάν σε μια περιοχή παρατηρηθούν αυξημένα κρούσματα, θα κλείσει η συγκεκριμένη αγορά και όχι συνολικά.

«Όλοι καταλάβαμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να διατηρήσουμε ανοικτή την οικονομία και το λιανεμπόριο. Κρίμα να κλωτσήσουμε την ευκαιρία της επανεκκίνησης. Πρέπει να λειτουργήσει η αγορά με κανόνες και να κρατήσουμε χαμηλά τη νόσο. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα όλων μας», ανέφερε παράλληλα ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στο Mega.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Σταμπουλίδης, η μετάβαση στα καταστήματα γίνεται με sms στο 13033, με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-  βεβαίωση μετακίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση μετακίνησης. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το χρονικό όριο στις μετακινήσεις τέθηκε επειδή «δεν θέλουμε υπερτοπικές μετακινήσεις». Επιπλέον, προέτρεψε τους καταναλωτές, να μη συνωστιστούν στα καταστήματα. «Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και με διευρυμένο ωράριο», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι οι σημερινές δηλώσεις του Νίκου Σύψα αναφορικά με το ίδιο ζήτημα, τι θα γίνει δηλαδή αν παρατηρηθεί συνωστισμός με κίνδυνο την αύξηση κρουσμάτων, έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα του κ. Σταμπουλίδη αφού ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας δήλωσε: ««Σε περίπτωση που παρατηρηθεί συνωστισμός, θα κλείσει όλη η Αττική, τα μέτρα θα είναι οριζόντια».

 

Δείτε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *