Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε επιτρέπεται – 6 εξαιρέσεις

Μετά το άνοιγμα των καταστημάτων και αφού ανοίξουν τα σχολεία, όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, η κυβέρνηση εξετάζει να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού, μόλις οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το πράσινο φως για να λειτουργήσουν τα χιονοδρομικά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, με δηλώσεις τους έχουν καταστήσει σαφές ότι η μετακίνηση εκτός νομού είναι ένα από τα ενδεχόμενα που πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο χαλάρωσης των μέτρων αλλά πρώτα θα παρθεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων.

Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε επιτρέπεται

Προς το παρόν, πάντως, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις και υπό σαφείς προϋποθέσεις:

  • Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.
  • Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.
  • Μετακίνηση για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού) που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας σε περίπτωση των φοιτητών
  • Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας που πιστοποιείται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1

www.ethnos.gr

1 comment for “Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε επιτρέπεται – 6 εξαιρέσεις

  1. Ας μη μας ενοχλεί. Ο Γεωγιάδης είπε ότι θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά και θα πηγαίνουμε εκεί αφού κλείσουμε ξενοδοχείο. Που θα πάει κάποιος θα κάνει και κανένα χιονοδρομικό στην Κασσάνδρα, στα Σκόπια για το καζίνο, στη Θεσσααλονίκη. Δεν μπορεί να στέρεψε η επιχειρηματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *