Συνδικάτο Οικοδομών & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Ανακοίνωση για τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα στο χώρο της παιδείας, των πανεπιστημίων που ορθώνουν ταξικούς φραγμούς στην είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των παιδιών της εργατικής τάξης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Ταυτόχρονα σχεδιάζει να επιβάλλει την παρουσία της αστυνομίας στις πανεπιστημιακές σχολές ενισχύοντας το αντιδραστικό πλαίσιο καταστολής απέναντι στο φοιτητικό κίνημα και συνολικότερα στο Εργατικό λαϊκό κίνημα και στους αγώνες των εργαζομένων.
Απορρίπτουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Απαιτούμε να αποσυρθούν.
Καλούμε τους Οικοδόμους, τους εργαζόμενους και άνεργους στις κατασκευές να στηρίξουν με κάθε τρόπο και μέσο τους αγώνες των φοιτητών και μαθητών.
Οι κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν σε όλη την χώρα τσαλάκωσαν τις απαγορεύσεις. Η επίκληση της «προστασίας της υγείας» από τη διασπορά του κορωνοϊού είναι κυβερνητικές αστειότητες και παραμύθια.
Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία για να δικαιολογηθεί η καταστολή απέναντι στους φοιτητές, μαθητές, εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, που διεκδικούν το δίκιο τους με συγκροτημένο, οργανωμένο και πειθαρχημένο τρόπο.
Καλούμε τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους να ανατρέψουν αυτούς τους σχεδιασμούς στην πράξη με τη συμμετοχή στους αγώνες, δίπλα στα συνδικάτα, ενισχύοντας τη γραμμή πάλης και αιτημάτων που απαντάνε στα μεγάλα οξυμένα λαϊκά προβλήματα από τη σκοπιά της ικανοποίησης των εργατικών, λαϊκών αναγκών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *