ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ – Μέρα δράσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας την Τετάρτη 3 Φλεβάρη

Συνάδελφοι, – σες,

Η κυβέρνηση  αντί να πάρει έστω και τώρα μέτρα για την πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την προστασία του λαού , βαδίζει προς το τρίτο κύμα της πανδημίας  με την τακτική των περιοριστικών μέτρων,  τα γνωστά «άνοιξε – κλείσε» και με ανεπαρκή «μπαλώματα». Παρά την προπαγάνδα της περί «θωράκισης του ΕΣΥ», είναι χαρακτηριστικό ότι εν μέσω πανδημίας και ενόψει των εμβολιασμών η κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων ΠΦΥ μειώθηκε κατά 96 εκατομμύρια.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Κοζάνης συμμετέχει  στη  Μέρα Δράσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και καλεί όλους τους συνταξιούχους & εργαζόμενους  στην κινητοποίηση την Τετάρτη 3/2, στις 10:00 π.μ., έξω από το Κέντρο Υγείας Κοζάνης (πρώην ΙΚΑ) για να διεκδικήσουμε:

-Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Υγείας για να αναλάβουν  τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας του.  Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού  πληθυσμού.

-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ιδιωτικών κλινικών και εργαστηρίων, υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο  του εμβολιασμού.

–Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων (προσωπικό, εξοπλισμός, γραμματειακή υποστήριξη, χώροι) και της αναγκαίας εκπαίδευσης του προσωπικού για την ασφαλή διενέργεια του εμβολιασμού.

– Μέτρα πρόληψης και μαζικά τεστ, πρόσβαση σ’ όλα τα διαθέσιμα ασφαλή κι αποτελεσματικά εμβόλια.

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ για την ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ και ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ στα Κ.Υ. και ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *