Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φλώρινας: “Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία | Όχι στα πειθαρχικά συμβούλια | Όχι στη μείωση των εισακτέων Δεν κάνουμε βήμα πίσω!”


Καλούμε στην προγραμματισμένο συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 13:00 στην Κεντρική Πλατεία Γ. Μόδη (Κανόνια)
Καλούμε ενάντια στο Νομοσχέδιο της Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη που εισάγει την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα πειθαρχικά συμβούλια, μειώνει τους εισακτέους και κλείνει πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Περιφέρεια.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου και τη χάραξη ενός σοβαρού σχεδίου επιστροφής με ασφάλεια των φοιτητών και των φοιτητριών στα αμφιθέατρα.

Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να ασχοληθεί με τις πάγιες ανάγκες των φοιτητών/ριών, που εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης έχουν οξυνθεί, έχει επιλέξει να υποβαθμίσει το δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, τη στοχοποίηση των ακαδημαϊκών ελευθεριών, τη μείωση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ αλλά και την δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολλέγια.

Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης οφείλουμε να συγκροτήσουμε ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο Δημοκρατίας. Δεν θα ανεχτούμε πολιτικές αποκλεισμού και όξυνσης των ανισοτήτων. Δεν θα ανεχτούμε τον αυταρχισμό και την στοχοποίηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και των ακαδημαϊκών δασκάλων.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην μόρφωση είναι υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες, τους εκπαιδευτικούς, τους φορείς και σωματεία εργαζομένων, τους γονείς και πολίτες της Φλώρινας στην προγραμματισμένη κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 13:00 στην Κεντρική Πλατεία Γ. Μόδη (Κανόνια) στη Φλώρινα, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *